YKS sonrası mezuna mı bırakılmalı yoksa ön lisans bölüme mi gidilmeli?

cemkaraca

Uzman
TYT Sınavı çok kötü geçti. Matematikten 3-4 soru yapabildim o derece. Zamanı yetiştiremedim. Sınava ilk kez girdim sizce mezuna bırakılmalı mı? Ailesel bir problemim yok tek aklımı karıştıran problem şu an deprem bölgesinde yaşıyor olmam. Normalde YKS açıklanınca ne yapıp ne edip 2 yıllık bölüm olsa bile başka şehre giderdim diyordum ama beklediğimden de kötü geldi. Ne yapmalıyım sizce? 2 yıllık İngilizce çevirmenlik yazıp sonra DGS ile İngiliz dili ve Edebiyatı bölümüne gitmeli miyim yoksa mezuna mı bırakmalıyım?

TYT sınavı çok kötü geçti. Matematikten 3-4 soru yapabildim o derece. Zamanı yetiştiremedim. Sınava ilk kez girdim sizce mezuna bırakılmalı mı? Ailesel bir problemim yok tek aklımı karıştıran problem şu an deprem bölgesinde yaşıyor olmam. Normalde YKS açıklanınca ne yapıp ne edip 2 yıllık bölüm olsa bile başka şehre giderdim diyordum ama beklediğimden de kötü geldi. Ne yapmalıyım sizce? 2 yıllık İngilizce çevirmenlik yazıp sonra DGS ile İngiliz dili ve edebiyatı bölümüne gitmeli miyim yoksa mezuna mı bırakmalıyım?

Eğer hızlı şekilde meslek edinmek istiyorsan ve kendine güveniyorsan ön lisans oku. DGS ile 4 yıllığa tamamlarsın istersen. Ben öyle yapacağım ve abartıldığı kadar zor değil. 4 yıllık kazanmayınca hayatınız çöpe gitmiyor (500km uzak MYO olmadığı sürece).

Mezuna bırakınca çalışacağım diyorsanız bırakın, ancak çalışmam ben diyorsanız yazın gitsin. Bu sene anladığım kadarıyla oldukça avantajlı bir yıl. Giren kişi sayısı az ve 500k bandında sıralama yapan mezunların işine gelebilecek bir sene imiş.

İnsanlar bayağı zorlanmışlar, ben matematikte 32 soru çözdüm hiç zorlanmadım, bende mi bir şey var diye düşünüyorum :D. DGS ile 4 yıllığa tamamlamak mantıklı, mezuna bırakıp tüm yılın stresini tekrar yaşamak vs. zor gelebilir. Ama çalışırım diyorsanız bırakabilirsiniz.

Eğer hızlı şekilde meslek edinmek istiyorsan ve kendine güveniyorsan ön lisans oku. DGS ile 4 yıllığa tamamlarsın istersen. Ben öyle yapacağım ve abartıldığı kadar zor değil. 4 yıllık kazanmayınca hayatınız çöpe gitmiyor (500km uzak MYO olmadığı sürece).
500 km uzak MYO kısmını anlamadım.

İnsanlar bayağı zorlanmışlar, ben matematikte 32 soru çözdüm hiç zorlanmadım, bende mi bir şey var diye düşünüyorum :D. DGS ile 4 yıllığa tamamlamak mantıklı, mezuna bırakıp tüm yılın stresini tekrar yaşamak vs. zor gelebilir. Ama çalışırım diyorsanız bırakabilirsiniz.
Mezuna bırakınca çalışacağım diyorsanız bırakın, ancak çalışmam ben diyorsanız yazın gitsin. Bu sene anladığım kadarıyla oldukça avantajlı bir yıl. Giren kişi sayısı az ve 500k bandında sıralama yapan mezunların işine gelebilecek bir sene imiş.
Çalışır mıyım çalışmaz mıyım emin değilim. Açıkcası asıl beni korkutan şu an deprem bölgesinde olmam. 2 yıllık bir bölüm seçip DGS ile 4 yıllığa kesin tamamlarım. Tamamlayamasm bile YKS girer bi yandan çalışır bi yandan okurum. Hani maksat 4 yıllık lisans diplomam olsun. Bu sene işe gittim, deprem oldu falan derken çok çalışamadım. Zaten çalışmaya geç başlamıştım. Kafam çok karışık..

500 km uzak MYO kısmını anlamadım.
2 yillik bolum icin de cok uzaga gitmekle ugrasip, zaman ve para da harcanmaz demek istemis sanirim. Oyle ise katiliyorum. Kendine yakin hissettigin 2 yillik bir bolume girebiliyorsan, okunup 4 yilliga tamamlanabilecegini dusunuyorum. Bir yandan okul disi da kendini gelistirmeye devam edersen, 4 yillik okul okuyup, hic kendini gelistirememis kisilerin cokca onunde olursun. Basarilar.

2 yillik bolum icin de cok uzaga gitmekle ugrasip, zaman ve para da harcanmaz demek istemis sanirim. Oyle ise katiliyorum. Kendine yakin hissettigin 2 yillik bir Bolu'me girebiliyorsan, okunup 4 yilliga tamamlanabilecegini dusunuyorum. Bir yandan okul disi da kendini gelistirmeye devam edersen, 4 yillik okul okuyup, hiç kendini gelistirememis kisilerin cokca onunde olursun. Basarilar.

2 yıllık okurken KYK'de kalma hakkım var mı? Ben KYK'de kalırım diye düşünüyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yillik bolum icin de cok uzaga gitmekle ugrasip, zaman ve para da harcanmaz demek istemis sanirim. Oyle ise katiliyorum. Kendine yakin hissettigin 2 yillik bir bolume girebiliyorsan, okunup 4 yilliga tamamlanabilecegini dusunuyorum. Bir yandan okul disi da kendini gelistirmeye devam edersen, 4 yillik okul okuyup, hic kendini gelistirememis kisilerin cokca onunde olursun. Basarilar.
Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler, Sağlık Hizmetleri MYO harici MYO'ya gidilmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt