Merhaba. Öncelikle bu konuya YKS ile ilgili deneyimi olan veya bu sınava hazırlanan arkadaşlar varsa bu arkadaşların cevap vermesi benim için daha iyi olur.
Öncelikle bu zamana kadar neler yaptığımdan biraz bahsedeyim:
Ben Ramazan ayı için kendime özel bir ders düzeni hazırlamıştım. Hazırladığım düzenin oruçluyken ders çalışmamı faydalı hale getireceğini düşünüyordum. Fakat yaptığım düzenin hiçbir şekilde faydası olmayıp, aksine haftalık ders çalışma saatimi yaklaşık 10 saat azalttı. Üstüne bu dönemde birkaç özel sıkıntılarda yaşamıştım (Bahane sunmaya çalışmıyorum bu arada yanlış anlamayın). Yani anlayacağınız bu ay hiç verimli geçmedi benim için.
Şimdi ise neredeyse ramazan ayı bitmek üzere ve bununla birlikte sınava 93 gün kaldı. Bu süre içerisinde derslere nasıl odaklanabilirim? Özellikle AYT matematikte neler yapabilirim? Bu sınav hakkında deneyimli olan arkadaşlar kalan sürede ne yapmamı önerirler?
Öncelikle bu zamana kadar neler yaptığımdan biraz bahsedeyim:
- TYT Türkçe bitti. Branş denemeleriyle beraber götürüyorum. Yakında da dil bilgisiyle alakalı bir çalışma yapacağım.
- TYT Sosyal kısmında ise coğrafya konularını bitirip din, felsefe ve tarih kısmında notlarla ilerleyip haftalık branş denemeleri çözüyorum.
- TYT Matematik kısmında PKOB harici konuları bitirdim. Bu kısımda net eksikliklerim olduğu için branş denemeleri çözerek toparlamaya çalışıyorum.
- TYT Fen de pek fazla bir çalışma yapmadım. Zaten seçeceğim bölüm ve üniversitede bu dersler için pek net istenmiyor. Ama yine de uygun bir vakitte tekrar göz atacağım.
- AYT Edebiyat'ta tanzimat dönemi sanatçılarına kadar geldim. Branş denemeleri çözüyorum yine.
- AYT Coğrafya neredeyse bitmek üzere.
- AYT Tarih'i bitirmek için de yaklaşık 2-3 hafta süre verdim kendime.
- AYT Matematik'te ise fonksiyonlar konusunu bitirdim.
Ben Ramazan ayı için kendime özel bir ders düzeni hazırlamıştım. Hazırladığım düzenin oruçluyken ders çalışmamı faydalı hale getireceğini düşünüyordum. Fakat yaptığım düzenin hiçbir şekilde faydası olmayıp, aksine haftalık ders çalışma saatimi yaklaşık 10 saat azalttı. Üstüne bu dönemde birkaç özel sıkıntılarda yaşamıştım (Bahane sunmaya çalışmıyorum bu arada yanlış anlamayın). Yani anlayacağınız bu ay hiç verimli geçmedi benim için.
Şimdi ise neredeyse ramazan ayı bitmek üzere ve bununla birlikte sınava 93 gün kaldı. Bu süre içerisinde derslere nasıl odaklanabilirim? Özellikle AYT matematikte neler yapabilirim? Bu sınav hakkında deneyimli olan arkadaşlar kalan sürede ne yapmamı önerirler?