YKS'ye nasıl başlamalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Siyu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 401
  • Etiketler Etiketler
    nasıl yks

Siyu

Yetkin
Derslerle cok arasi olmayan bir ogrenciyim, 12. sinifa kadar sorun cikmadan geldim fakat isler bir tik ciddilesti.

Matematikte toplama-çıkarma-çarpma-bolme sonrasi noktasiz hicbir sey bilmiyorum, sayisal diger derslerde de konu ayni. Sozelim sayisala gore cok daha iyi.

Su ana kadar hicbir calisma yapmadim, nasil baslamaliyim o konuda da hicbir fikrim yok. YKS'ye calismaya nasil bir baslangic yapmaliyim?

@SF26 @mr.esat

Bolumunuz ve hedefiniz nedir?

Bilgisayar üzerine bir bölüm düşünüyorum.

Sayısal tabanlı bir bölüm düşünüyorsanız AYT'nin temelinde yatan konular olan Kuvvet-Hareket/Elementler/Canlıların karakteristik özellikleri gibi konuları bilmeniz şarttır. Matematik için ise ilk 12 konunun yanında fonksiyon konusunu çok iyi bilmeniz gerekir.
Ders ders konuşmadan önce belirtmem lazım ki her derste soru çözümü için sarmal model uygulayacağız yani bir konu ilerlediğimiz zaman bir önceki konunun testlerini de çözeceğiz. Böylece konu üzerinde tamamen ustalaşacağız.
Matematik özelinde konuşacak olursak; mert Hoca/Bıyıklı Matematik/Eyüp b./soner Akıncı/Matematiğin güler yüzü hocalarımın kamplarından birisini seçmeniz gerek, seçim yaparken hepsinin ilk videosunu izleyip hangisinde daha iyi anlıyorsanız onu seçin. Aralarından seçim yapmamı isterseniz Eyüp b. Veya matematiğin güler yüzü hocalarımdan birisini tercih edin derim.
Kaynak açısından paralel olarak 2 kitap ve devamında işlem pratiği ve soru kalitesi bakımından 1 kitap olmak üzere 3 kitap ile konu anlatımında öğrendiğiniz konuların soru pratiğini yapıp temelinizi tamamen sağlamlaştırmanız gerek, bu bağlamda matematiğin İlacı/345/3D soru bankalarını önerebilirim. Bu kitapları acil(konuyu içeren tüm testler)->345(orijinal-ÖSYM tadında soruları dışındaki tüm soruları)->3D'nin soru bankasındaki ilk 3 testi şeklinde çözün. Testleri çözdükten sonra diğer konuya geçin. O konu bitince 345'in orijinal-ÖSYM tadında kısmında olan soruları ve 3D'de kalan soruları çözün. Problemler konusuna geldiğiniz zaman soru bankalarımızın problemler kısmındaki tüm sorularını tamamen eriteceğiz. Aralık-ocak aylarına gelince de fasiküllerle takviye yapacağız: Acil-Bilgi Sarmal-orijinal şeklinde.
Geometri için öneri yapmayacağım çünkü benim geometrim 0, geometrimi de sağlamlaştırmak istiyorum derseniz oğuz Usta'nın videosunu izlemeniz lazım YouTube üzerinden.
Fizik için subjektif bir şekilde tek önerim olacak, o da altuğ güneş. Tartışmasız bu piyasanın en iyi hocasıdır fizikte. Altuğ güneş hocamın kitaplarını set olarak almanızı öneririm, kendisinin test soruları tartışmasız muazzamdır. Soru bankası olarak yanına 345 veya Bilgi Sarmal eklemeniz kafidir. Deneme olarak 3D-esş denemelerinin yanında altuğ güneş'in test soruları gayet yeterlidir.
Kimya için görkem şahin veya Ferrum'dan birini seçin, naçizane tavsiyem ferrum'dur. Hocamızın kampına eşlik için orbital yeterlidir. Deneme olarak 3D-orbital yeter de artar bile.
Biyoloji için tartışmaya açık olmayacak şekilde dr. Biyoloji öneriyorum; detay anlatıyor diyen arkadaşlar çıktığı anda göz ardı edeceğim bilgisi olsun. Muazzam bir anlatıma sahiptir. Özellikle bu seneki AYT kitabında anatomi atlası esintileri vardır. Yeni anlatım ile çok iyi olacağından zerre şüphem yok. Konu anlatıma eşlik olarak kendisinin soru bankası/Biyotik/Palme soru bankasından birisini seçebilirsiniz. Deneme olarak biyosentez ve biyopsi denemelerini öneririm.
TYT için de öneri yapacaktım ama zaten şu haliyle bile fazla uzun oldu, TYT kısmını içeren rehberimden TYT tarafına da bakabilirsiniz: Rehber: YKS sınavına hazırlık için kaynak ve hoca tavsiyeleri iyi çalışmalar.

Sayısal mısınız EA mı anlamında.

Bilgisayar tabanlı olan neredeyse her bölüm sayısaldır hocam. YBS'nin bilgisayar tabanlı olduğunu düşünmediniz umarım.

Yani sayılabilir ama tabanlı demek doğrumu bilmem.

Daha cok sozele yatkinim hocam, sayisalim neredeyse sifira yakin.
EA'dan mı gireceksin SAY'dan mı onu soruyoruz hocam. EA'dan gireceksen benim rehbere girip okuman lazım.
SAY'dan gireceksen burada yazdıklarımın yanında rehberi gene okuman gerek.

paralel olarak 2 kitap ve devamında işlem pratiği ve soru kalitesi bakımından 1 kitap olmak üzere 3 kitap

Once aynı anda ilerledikce iki kitaptan konu anlatımıyla ilgili soruları cozuyoruz ve bu iki kitap bitince ayriyeten ucuncu bir kitap mi bitiriyoruz hocam?

Uc kitabi da alip ayni anda mi cozecek yoksa ucunden birini veya ikisini mi sececek?

EA'dan mı gireceksin SAY'dan mı onu soruyoruz hocam. EA'dan gireceksen benim rehbere girip okuman lazım.
SAY'dan gireceksen burada yazdıklarımın yanında rehberi gene okuman gerek.
Esit Agirlik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…