smtkrrsln

Çalışkan
50 mbps internetim var. Evde de yoğun bir kullanım var (9 tane WiFi kamera gibi ve 6-7 kişi bağlanıyor). Türk Telekom'un kendi modemi ara sıra kopmalar yaratıyor. WiFi'de kullanım yok ama ethernette var tarzında. Modem önerinizi bekliyorum veya bu kopmaları nasıl önleyebilirim? Modem değiştirmek çözüm olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman DSL ayarları diye bir modem arayüzünde ayar kısmı mevcut ise şu ayarları yapman işini kolaylaştıracak zannedersem. Çünkü bendeki mevcut bağlantımı güçlendirip, download hızımı yarı yarıya artırdı. Normalde 85 Mbit ile 2 dakikada 1.3 GB indirme yapabilecekken ben 860 megabyte indiriyordum ama dikkat edersen yarısı kadar daha artırmışım ve 1.3 GB oldu. Ayrıca bir oyunumdaki global ve faction chat kısımlarındaki bağlantı bozulması da tamamen gitti. Yapman gereken DSL ayarları kısmındaki ayarları resimdeki gibi düzenleyip seçmen.

Ekran görüntüsü 2025-09-12 060052.webp

50 Mbps internetim var. Evde de yoğun bir kullanım var (9 tane Wi-Fi kamera gibi ve 6-7 kişi bağlanıyor). Türk Telekom'un kendi modemi ara sıra kopmalar yaratıyor. Wi-Fi'de kullanım yok ama Ethernet'te var tarzında. Modem önerinizi bekliyorum veya bu kopmaları nasıl önleyebilirim? Modem değiştirmek çözüm olur mu?

Ethernet'te kopma varsa modem değiştirmek çözüm olabilir bütçen maksimum ne kadar?