Yolculuk sonrası bilgisayar açılmıyor

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Üniversite için şehir değiştirdikten sonra MSI B650M Gaming Plus WiFi, RTX 3080 bilgisayarımı tekrar topladım, yolculuktan önce ekran kartını çıkartıp ayrı kutuya koymuştum.

Bilgisayar şu an ekran kartı takılıyken açılmıyor, ekran kartı RGB milisaniyelik açılıp kapanıyor, sonra aynısı RAM RGB'si için oluyor, sonra RAM birden yanmaya devam ediyor ama bilgisayar açılmıyor. Statik elektriği aldım, PCIe güç kablosu değiştirdim, clear CMOS yaptım ama olmadı. Ekran kartı söktüğümde bilgisayar açılıyor, ışıklar yanıyor, anakart üstündeki VGA ışığı beyaz yanıyor ama en azından çalışıyor. En az 10 kere statik elektrik almışımdır ama sorunu çözemedim, aklıma da başka çare gelmedi, ne önerirsiniz?

Hocam, şu üst kenardaki 8 pin 16 pin, işte o anakart kablosunu geri çıkartıp takın. Biz toplarken öyle olmuştu, kısa devre geçirdi sandık. Evet, belki çözüm bu değildir ama bu olay bende de olduğu için bir deneyin isterseniz.

İşlemci ile alakalı olsaydı ekran kartı sökünce düzelmezdi diye düşünüyorum.

Anakart üstündeki VGA ışığı sabit yanıyorsa zaten sistemin açılmamış olması lazım. En azından açılıyor yanlış bir inceleme bence. Farklı RAM deneme şansınız var mı? veya tek tek. Benzer taşıma durumunda 2x8GB kitlerim fişi çekmişti.

Açılıyorsa kastım, ışıklar, fanlar sorunsuz çalışıyor. Evde başka RAM yok ama 2. ekran kartı var, 2060 Super'ı taktım, bilgisayar açıldı. Baya Windows falan girdim. Ama bir türlü 3080 açılmıyor. Yanık kokusu yok, bir şey yok.

Driver problemi olabilir belki şimdi.

Artı -2 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…