Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

28170

Becerikli
Okulda son iki dersimiz boştu. İdareye söyledik, ailelerimizi arayıp evlere gittik sonra. O son iki dersten önceki derste geç geldiğimiz için hoca yok yazmış. Ondan dolayı da yarım gün yok yazildik o gün öğlen. Gittik dedik müdür yardımcısına, hocaya söyleyin üstünü cizsin dedi. Gittik cizdirdik hocaya, müdür yardımcısına gösterince de üstünden 1 hafta geçti silemem dedi. Benim neden yarım gunumden yiyor? Yönetmelikte böyle bir kural var mı? Yoksa başka yollara başvuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yönetmelikte var. Genelde uygulanmadığı için yok zannediliyor. Yasal olarak bir şey yapamazsınız.
1766055664629.webp
Yönetmelikte var. Genelde uygulanmadığı için yok zannediliyor. Yasal olarak bir şey yapamazsınız.
Eki Görüntüle 211536
Şu anda olan durum idarenin hatası. Bana "Git, o dersin hocasına sınıf defterinin üstünü çizdir" dedi. Gittim, hocaya çizdirdim; şimdi de "Silemem" diyor, takmıyor. Benim yarım günüm niye boşu boşuna gidiyor? Bu, şu an idarenin hatası. Raporluk bir durum yok yani.

Şu anda olan durum idarenin hatası. Bana "Git, o dersin hocasına sınıf defterinin üstünü çizdir" dedi. Gittim, hocaya çizdirdim; şimdi de "Silemem" diyor, takmıyor. Benim yarım günüm niye boşu boşuna gidiyor? Bu, şu an idarenin hatası. Raporluk bir durum yok yani.
Hoca silmiyorsa yapacak bir şey yok. Veliniz ile gidip durumu anlatmaya çalışın. Yasal olarak dediğim gibi haksız durumdasınız. E-Okul’a giren devamsızlığın silinmesi çok zor bir durum. En kötü, faaliyetli ya da özürlü olarak çevrilebiliyor.

Velinle gidersen öyle bir siliyorlar ki. Bizim 40 gün devamsızlığı olan bir kıza sınıfı geçirmişlerdi.

Yasal bir durum değil ama yapmışlar. Her hoca aynı inisiyatifi alacak diye bir kural yok.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi: Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir.
Hoca silmiyorsa yapacak bir şey yok. Veliniz ile gidip durumu anlatmaya çalışın. Yasal olarak dediğim gibi haksız durumdasınız. E-Okul’a giren devamsızlığın silinmesi çok zor bir durum. En kötü, faaliyetli ya da özürlü olarak çevrilebiliyor.

Yasal bir durum değil ama yapmışlar. Her hoca aynı inisiyatifi alacak diye bir kural yok.
Hocam, nasıl haksız durumdayım? Haksız durumda olan idare. Ben yok yazıldığım dersin hocasına gidip, yok yazılan saatte numaramı çizdirdim. Bana müdür yardımcısı da zaten "çizdir, gel" dedi. Gidince de "üstünden geçmiş, silemem" diyor. Yani herhangi bir rapor falan söz konusu değil. Araştırdım; üstünden 1 hafta geçince silinememe, değiştirilememe gibi bir durum söz konusu değilmiş. O zaman faaliyette falan bir şeyler yazsın. Yok yazamaz.

Hocam, nasıl haksız durumdayım? Haksız durumda olan idare. Ben yok yazıldığım dersin hocasına gidip, yok yazılan saatte numaramı çizdirdim. Bana müdür yardımcısı da zaten "çizdir, gel" dedi. Gidince de "üstünden geçmiş, silemem" diyor. Yani herhangi bir rapor falan söz konusu değil. Araştırdım; üstünden 1 hafta geçince silinememe, değiştirilememe gibi bir durum söz konusu değilmiş. O zaman faaliyette falan bir şeyler yazsın. Yok yazamaz.
Düzgün araştırın o zaman. Yukarıda yönetmeliğin ilgili kısmını paylaştım. Yasal olarak 5 gün içinde rapor ya da özür yazısı teslim edilmezse hocalar silmek zorunda değiller. Bunca zamandır öyle yapılıyor olması, doğru olduğu anlamına gelmiyor. Gidip velinizle durumu anlatın; silmezse oturup soğuk bir su için. Şikayet etseniz bile, altından bir şey çıkmaz. Tabii, hocanın size bu dedikleri hakkında elinizde ses kaydı falan yoksa.