YouTube lo-fi kanalı açmak mantıklı mı?

Yer
Turkiye
Selam, iyi Sosyaller.
Kısa bir soru olacak başlıkta gördüğünüz üzere. Telifsiz şarkıları yayınlayacağım biraz daha özgün bir içerik ile 7/24 canlı yayın yapmak istiyorum. VDS satın alıp oradan yapmayı planlıyorum bu şekilde yapılabilir mi? Getirisi ne olur, yapmak sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir. Ancak rekabet var. Sizin içeriklerin tutması için gerçekten diğerlerini aratmayacak bir şey yapmanız lazım.

Şu an lo-fi olarak zaten çok aboneli 2 3 kanal var, yayınları 10-20k civarı dinleniyor, kalanları 100-500 civarı, şahsen biraz fazla riskli iş, halihazırda büyük kanallar varken ortaya çıkmak zor, ve bu olay öyle vlog çekmek gibi de değil, diğerlerinden kendini ayırabileceğin bir şey yok, he belki loopa sarılmış subway surf koyarak kendini onlardan ayırabilirsin ama diğer türlü zor, ve muhtemelen ilk birkaç ay canlı yayınlara 30 50 kişi gelir sonrasında bir ihtimal artar. Ama şahsen girişmezdim.

Bu canlı yayın radyo işleri biraz eskide kaldı şu an çok umursanmıyor, eskiden bu lofi ve diğer radyolar 80k falan dinleyicisi olurdu ama şimdi çok azalmış, bu 20k kişininde hepsinin gerçekten dinlediğini sanmıyorum, muhtemelen çoğu bottur diye tahmin ediyorum. Lofi video yapmak yerine yapay zekaya günde 500 tane mr Beast videosu yaptırıp abone kasarak sonra kanalı 10k aboneli kanal falan diye satmak daha mantıklı olur ama tek başına uğraşılmaz.

Olabilir. Ancak rekabet var. Sizin içeriklerin tutması için gerçekten diğerlerini aratmayacak bir şey yapmanız lazım.

Bunu biraz da bir şeyler yapmış olmak için yapmak istiyorum açıkçası denemek için.

Yapacaksan bile hemen 7/24 yayın ile başlama derim. Hem bütçe gerektirir hem de öncelikle izleyici bulman gerekiyor.

Peki bütçe olarak düşündüğümüzde masraflarını kapatacak kazanca gelmem çok mu zaman alır?

Yani tabii bu daha mantıklı dikey içerikler kazanç manasında. Pek uğraşmak istemediğim için sadece böyle arada ne durumda diyerek kontrol etmemi gerektirecek tarzda bir şeyler düşünüyorum açıkçası. Yardımınız için çok teşekkür ederim

Eskiden olsa çok tutardı ama şu an maalesef zor hocam, aklıma da başka para kazanma yöntemi gelmedi bundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…