Ben sırf YouTube Premium üyeliğim nedeniyle ek ücret ödemediğim için kullanıyorum ve gayet memnunum. Normalde olsa büyük ihtimalle Apple Music kullanırdım.
Airpods'um ve iPhone'um olsaydı kesinlikle Apple Music kullanırdım. Spotify bence artık eskisi kadar iyi değil. Bende de YT Premium olduğu için YT Music kullanıyorum. Bence YT Music daha iyi.

İnceleme için teşekkürler. Ailemle birlikte kullanıyorum YouTube Premium'u ve yanında müzikte geliyor. Kullanmamın iki büyük sebebi var. Birincisi YouTube Premium'un yanında bedava geliyor. İkincisi ve en önemlisi custom müzikleri playlistime ekleyip cihazlar arasında senkronize edebiliyorum. Spotify'da bu özellik var ama bir türlü çalıştıramadım ben. Custom müzikten kastığım bazı müzikler telif sıkıntısıyla kaldırılabildiği ve ben o müzikleri dinlemeyi sevdiğim için mp3 olarak indiriyor ve hesabıma aktarıyorum. Spotify'da aktardığımda bu müzik kullanılamıyor gibi bir hata alıyordum ve müzik gri renkteydi. Bu sorun katiyen YouTube'da yok. Ama nefret ettiğim bir şey telif sıkıntısı. Playlistimdeki müzikler sürekli el değiştiriyor. Past Lives çince bir remixle değiştirildi mesela.

İki servisi de kullanan biri olarak;

Spotify kullanımınıza göre güzel öneriler veriyor. Üstüne shazam ile entegrasyonu, arayüzü vs gayet tatminkar.

YT Music ise Spotify'a göre çok daha geniş müzik arşivi ile (cover-remix vs Spotify'dan çok daha iyi) ve spotify'dan bir tık daha iyi ses kalitesi ile karşıladı beni.

Bundle olarak YT Premium alıp "1 stone 2 birds" yapmak daha mantıklı.