Burkii

Yetkin
Makaleler
1
Yer
İzmir
Günümüz YouTube'unda çoğu konuyu bulsak da Türkçe içerik bakımından eksik bulduğunuz hangi konular var sizin için?

Teknoloji konusunda halen daha çok eksik var. Bazen insanlar "konu mu bitti" diye yazıyordu. Bilmiyorlardı ki bitmek bilmeyen bir liste var.
Kesinlikle haklısınız hocam, Teknoloji dediğimizde içinde pek çok alt konuyu barındırıyor sonuçta, düşününce hepsine birden yetişmek de epey zor.

Ne zaman bu işin üstesinden geliyorsun?

Sen neden bir şeyler yapmıyorsun?

Teknoloji konusunda halen daha çok eksik var.

Öyle deme. Adamlar gidip A101'den, ŞOK'tan ve BİM'den klavye, mouse vs. elektronik eşyalar alıyorlar.
Kutu açılımı, güç düğümesine bastım ve çalıştı... TAAAADAAAA inceleme bitti... Pardon, bitmedi! 'Daha fazla video izlemek istersen, beni tekip et ve çana bas!'

Son düzenleme:
Sen neden bir şeyler yapmıyorsun?

Öyle deme. Adamlar gidip A101'den, ŞOK'tan ve BİM'den klavye, mouse vs. elektronik eşyalar alıyorlar.
Kutu açılımı, güç düğümesine bastım ve çalıştı... TAAAADAAAA inceleme bitti... Pardon, bitmedi! 'Daha fazla video izlemek istersen, beni tekip et ve çana bas!'
Ben de bilgiyi Recep beyden alıyorum. Bildiğim bir şey yok. Çok isterseniz PS 5 Slim dertleri diye içerik üretip 3D yazıcı reklamı yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Günümüz YouTube'unda çoğu konuyu bulsak da Türkçe içerik bakımından eksik bulduğunuz hangi konular var sizin için?

Otomotiv sektörü üzerine gerçekten çok iyi içerik üreticileri vardı.
Bir zaman sonra teknolojinin gelişmesiyle ve içerik üreticilerinin yaşlanmasıyla bu gelişmeye yetişemediler.
Ekonominin de kötü olmasından sebep içerik üreticileri insanları bilinçlendirmekten ziyade işe para gözüyle bakıyorlar.
Doğan Kabak adlı üreticiyi hepimiz biliyoruz. Peugeot bu içerik üreticisinin ana sponsoru. Kendisine ve şirketine araç tahsis ediyorlar. Haliyle bu araçlarla ilgili sözde test videosu yayınlıyor ama hiç kötü yanlarından bahsetmiyor. Her firma böyle kişilere sponsor olarak kitleyi satın almaya başladı.
Geçen Murat Abi GF olarak tanıdığımız Murat Engin Ekin ile Doğan Kabak bir video yayınladı. Murat, eski aracı Peugeot 2008'i satarak Mini Cooper satın almış. Haliyle aralarında oluşan performans farkından dolayı Murat, Peugeot'u kötülemeye başladı. Bir süre sonra Doğan Kabak'ın rengi değişti; eli ayağı birbirine dolaştı. Böyle içerik üreticiliği olmaz olsun. Gerçekten kullanıcıları düşünen, bilinçlendirmeyi hedefleyen o adamlar firmalar tarafından satın alındı.
Umarım böyle yapanların hepsi en kısa zamanda emekli olur ve gerçekten özgür yayıncılık hedefi olan, kullanıcı bilincini esas bilmiş üreticiler çoğalır.

Temel şeyler var, Wİndows kurulumu sistem toplama vesair fakat gelişmiş konular yok. Mesela Recep hocanın çektiği Asahi Linux kurulmu yok, Raspberryler hakkında içerikler yok ve bunlar gibi nerd kesime hitap eden hiç bir içerik yok.

Yusuf Ekin diye bir arkadaş yapıyormuş sanırsam, daha önce izlemedim fakat onun öncesinde duymadım.

Yazılım ile ilgili Türk içerikleri artıyor ve kaliteli hale geliyor ama donanım olarak pek geliştiği söylenemez. Donanım olarak çoğunlukla yüzeysel ürün incelemeleri oluyor.