YouTube video yüklemeye ara verince kimlik doğrulama istiyor

hasanmerkit

Başarılı
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Ne zaman ki video yüklemeye ara versem 3. gün bana sürekli bu maili atıyorlar. Kontrol ettim yine yorum sabitleyemiyorum. Google amcamız insanları hayatsız sanıyor galiba. Sürekli video mu yükleyeceğiz anlamadım ki... Ben bunlara kimlik doğrulama için devlete bile vermediğim kadar kimlik fotoğrafı çekip verdim. Her seferinde kabul edip onaylıyorlar ama bir süre sonra yine beni bununla uğraştırıyorlar...

Telif hakları ile ilgili de kanalımın şüpheli durumda olduğunu sanmıyorum. Yüklediğim videoların müzikleri genelde bu kısıtlamaları yapıyor sadece:

• Para kazanma özelliğini devre dışı bırakmak
  • Rusya ve Belarus'da göstermemek (Bu da genelde Eurovision şarkılarında oluyor. Ukrayna savaşı nedeniyle hak sahipleri yaptırım uyguluyor.)

Bu kurallar çerçevesinde telif haklı videolarımın hepsi yayında. Önce 2 gündür aramalarda videolarım çıkmamaya başladı. Sonra da yine bu mail.

1750452963211.webp

Bir olasılık şeklinde söyleceğim müzik videolarının partner şirketleri birşey yapmış olabilir gibi geliyor sizin onların müziğinden daha çok izlenip kanalınızın yükselmesi gibi. Buna en büyük örneği şöyle vereyim Starset My Demons şarkısının fan lyrics videosu yaklaşık 400mn görüntülenmeye dayandı ancak müziğin orijinal videosu 20mn görüntülenme falan bazı partner şirketleri bunun önüne geçmek için YouTube ile iletişim halinde olabiliyor diye düşünüyorum.

Telefon numarasıyla doğrulama yaptınız değil mi?

Internette videolu doğrulamayı daha iyi bulanlar olmus.

Posting the same content repeatedly across one or more channels or repeatedly uploading content you don’t own and isn’t EDSA.
Sizin içerikleriniz buna girmiyor mu?

Keep in mind that creators who choose to unlock advanced features through ID or video verification still need to follow YouTube’s Community Guidelines and maintain a positive channel history. Creators who don’t build up and maintain sufficient channel history may lose their access to advanced features and can resubmit ID or video verification to restore access.

Bir olasılık şeklinde söyleceğim müzik videolarını partner şirketleri birşey yapmış olabilir gibi geliyor sizin onların müziğinden daha çok izlenip kanalınızın yükselmesi gibi. Buna en büyük örneği şöyle vereyim Starset My Demons şarkısının fan lyrics videosu yaklaşık 300mn görüntülenmeye dayandı ancak müziğin orijinal videosu 30mn görüntülenme falan bazı partner şirketleri bunun önüne geçmek için YouTube ile iletişim halinde olabiliyor diye düşünüyorum.
Sanmam. Böyle olsaydı Katy Perry gibi şarkıların ilk çıktığı 3 gün görünürlüğü tamamen kapatırlardı. Geçen sene böyle sorun da yoktu.

Telefon numarasıyla doğrulama yaptınız değil mi?
Evet.

İnternette videolu doğrulamayı daha iyi bulanlar olmus.
Hmmm sanırım bunu deneyeceğim. Pek istemiyorum ama daha çok işe yarıyor ise olabilir.

Sizin içerikleriniz buna girmiyor mu?
İçerikler şarkı çevirileri. Video blog değil.

Sanmam. Böyle olsaydı Katy Perry gibi şarkıların ilk çıktığı 3 gün görünürlüğü tamamen kapatırlardı. Geçen sene böyle sorun da yoktu
Hepsi değil bazısı dedim mesala starset'in partner şirketi bunun önüne geçmemiş my demons yazınca en üst sıralarda hâlâ 400mn görüntülenmeye sahip olan fan lyrics videosu çıkıyor.

Hepsi değil bazısı dedim mesala starset'in partner şirketi bunun önüne geçmemiş my demons yazınca en üst sıralarda hâlâ 400mn görüntülenmeye sahip olan fan lyrics videosu çıkıyor.
Ama bu dediğin biraz da SEO çalışması ile ilgili. Official videolar backlink puanı aldığı için tespit ediliyor ve müzik firması doğrulaması var diye bu sistemi oturtuyorlardır diye düşünüyorum. Ama beni etkileyecek bir durum da değil. Normalde Türkçe çeviri şeklinde aratma yapılınca genelde videolarım çıkıyordu. Ancak çıkmamaya başladılar.

Yani repeatedly uploading content you don’t own.
Telif hakkı hak sahibi olduğu belirtildiği için argoritma bunu zaten official video ile yarıştırmaz. Ama Türkçe çeviri yazıldığı zaman diğer videolar gibi çıkması gerekiyordu. Onu da geçtim ne diye haftalık kimlik sormaya başladılar onu çözemedim.

Ama bu dediğin biraz da SEO çalışması ile ilgili. Official videolar backlink puanı aldığı için tespit ediliyor ve müzik firması doğrulaması var diye bu sistemi oturtuyorlardır diye düşünüyorum. Ama beni etkileyecek bir durum da değil. Normalde Türkçe çeviri şeklinde aratma yapılınca genelde videolarım çıkıyordu. Ancak çıkmamaya başladılar.
Zaten YouTube botları ve partner şirketlerin botları bu işi hallediyor ya ;) yoksa adamlar sabah akşam uğraşacak mı? Mesala ben manhunt oyunun videolarını yayınlarım oyunda ki kalp ritim sesi bir şarkıda ki kalp ritim sesine çok benziyormuş adamların partner şirketi de direk telif yolladı. Yoksa nereden bulacaklar benim manhunt video mu? Ancak telif hakkına itiraz edersen artık olaya bot müdahale etmiyor parnter şirketinin kendisi olaya giriyor yaklaşık 1 aylık süreç içinde o kalp ritim sesinin şarkıya ait olmadığını oyuna ait olduğunu kanıtladığım zaman telifi geri çektiler telifi atan şirkette umg idi.

Oradaki olayın orijinal içeriğe rakip olmaktan çok aynı şeyi kayda değer değişiklik yapmadan paylaşmak olarak degerlendirdiklerini düşünüyorum.

Ama asıl olay, positive channel history edinmemissinizdir. Kontrolü de haftaliktir. Kimlik görselini silmediyseniz video ile desteklemek ise yarar diye umuyorum.

Oradaki olayın orijinal içeriğe rakip olmaktan çok aynı şeyi kayda değer değişiklik yapmadan paylaşmak olarak degerlendirdiklerini düşünüyorum.
Yabancı parça ama video dilini Türkçe olarak seçiyorum. Youtube'ın bunun bir çeviri videosu olduğunu anlamıyor ve aynı parçayı yüklemeye çalışıyormuşum gibi bir argoritma döndürdüğünü mü düşünüyorsun yani?

Şöyle ki diğer kanallardan farklı olarak orijinal klip veya orijinal performansları FPS boost yapıp altyazı ekliyorum.

Ama asıl olay, positive channel history edinmemişsinizdir. Kontrolü de haftaliktır. Kimlik görselini silmediyseniz video ile desteklemek ise yarar diye umuyorum.
Deneyeceğim teşekkür ederim tavsiye için. Kimlik görsellerini hiç silmedim. Bir ara Eurovision 2023 İsrail çevirisini yüklediğim aklıma geldi. Şarkı politik olmamasına rağmen dislike yağmuru yemiştim. Şimdi o geldi aklıma. Bu olay yüzünden kanal geçmişim etkilenmiş olabilir diye düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt