Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
YouTube'a yüklediğim videoların kalitesi bazen çok ciddi seviyede düşüyor. Böyle bir sorun yaşıyorum şu anda. Resmen bazı yazılar sulu boyaya dönüyor. HD işlemesi de tamamlanmış durumda. Bunun çözümünü bilen var mı?

Asıl görüntü kalitesi: (Fotoğrafa tıklayarak büyütünüz.)

1749298704750-webp.153132

Youtube: (Fotoğrafa tıklayarak büyütünüz.)

1749298735116.webp

Özellikle 45. saniyede. Liste dışı video: (1 gün sonra silinecek)

Bitrate otomatikte bırakıldı. 16.581 Kbps değerinde export aldım.

Codec imkânlarım:

1749298782095.webp

Dosya Ekleri

• 1749298704750.webp
    1749298704750.webp
    83,8 KB · Görüntüleme: 528
AV1 yüklesen de genel olarak YT bir kısma işlemi uyguluyor. Dost Kayaoğlu bundan dolayı mesela uzun süredir yayın ve videoları 2K çekip yayınlıyor. Böylece kalite düşürünce genellikle kullanılan 1080P daha net gözüküyor. Kısaca videoyu daha yüksek çözünürlükte çekin ve öyle yükleyin.

Kendi partnerlerinde ve ABD gibi her video iyi kazanç getiren yerlerde kalitede çok kısıtlama yapmıyor olabilir.

AV1 yüklesen de genel olarak YT bir kısma işlemi uyguluyor. Dost Kayaoğlu bundan dolayı mesela uzun süredir yayın ve videoları 2K çekip yayınlıyor. Böylece kalite düşürünce genellikle kullanılan 1080P daha net gözüküyor. Kısaca videoyu daha yüksek çözünürlükte çekin ve öyle yükleyin.

Kendi partnerlerinde ve ABD gibi her video iyi kazanç getiren yerlerde kalitede çok kısıtlama yapmıyor olabilir.
Görüntü 2009'a ait olduğu için 2K kaliteye pek ayak uyduramayabilir. Yine de yazdıklarınızı denemek istiyorum. O yüzden videonun görüntü kalitesini yapay zeka kullanarak 2K'ya çıkartmayı deniyorum. Tahmini bir saat sürebilir. Öneriniz için teşekkür ederim. Sonucu paylaşacağım.

Videoları 2K veya 4K render alırsanız YouTube VP09 formatında görüntüyü işler. Daha kaliteli olur.
Tamamdır. 2K denemesi yapacağım.

Kesinlikle daha iyi oldu, çok teşekkür ederim.

Son düzenleme: