ublock VİDEO içindeki sponsorları engellemiyor. youtube'dan gelen reklamları engelliyor. mesela bir video izliyorsun adam bi anda bir şeyin tanıtımını yapıyor. orayı userlar bu eklentiye bildiriyorlar.

Eki Görüntüle 111712

sitesine girip bakmaya ne dersiniz?
Neden cevaplamıyorsun? Burası forum, soru soruyorum. Kullanmayacağım bir eklenti için sayfalarca İngilizce metin okuyacak enerjim yok. Soru sormayalım hiç o zaman, kullanım kılavuzu atalım komple tüm kategorilere.

ublock VİDEO içindeki sponsorları engellemiyor. youtube'dan gelen reklamları engelliyor. mesela bir video izliyorsun adam bi anda bir şeyin tanıtımını yapıyor. orayı userlar bu eklentiye bildiriyorlar.
Anladım, ben reklamları hızlıca geçmeye yarıyor sandım. Mobilde de YouTube Revanced kullanarak hem beğenmeme sayılarını hem de bu özelliği kullanabilirsiniz ayrıca reklamları da engelliyor.

Neden cevaplamıyorsun? Burası forum, soru soruyorum. Kullanmayacağım bir eklenti için sayfalarca İngilizce metin okuyacak enerjim yok.

Peki elma ısıran. Userlar önce videoyu izliyorlar, ondan sonra örneğin videonun şu şu dakikasında videodan alakasız sponsorlu, anlaşmalı bir şey tanıtılıyor. Bunu eklentiye dakika ve saniyelerini bildiriyorlar, ben sen vb kişilerde dahil. Yani ekranını kaydetmiyor. Ayrıca YouTube başlığındaki konuya otomatik atlamasını sağlayan özelliğide var.

Ben YouTube'nin derinliklerindeki videoları izliyorum, benden başka bu uygulamayı kullanıp o video üzerine bildiren yok sanırsam.

Türklerde fazla kullanan yok sanırsam fakat Yusuf ipeğin videolarda bile görüyorum bazen. Siz bildirip topluluğa katkı sağlayabilirsiniz.

Ayrıca @KakaoluKekAdam rehberiniz güzel olmuş, yeni kişilerin bu uygulamayı keşfetmesi topluluğun yararına olur.

Peki elma ısıran. Userlar önce videoyu izliyorlar, ondan sonra örneğin videonun şu şu dakikasında videodan alakasız sponsorlu, anlaşmalı bir şey tanıtılıyor. Bunu eklentiye dakika ve saniyelerini bildiriyorlar, ben sen vb kişilerde dahil. Yani ekranını kaydetmiyor. Ayrıca YouTube başlığındaki konuya otomatik atlamasını sağlayan özelliğide var.
Saçmaymış. Güvenilirliği neye göre belirleniyor? Ya kullanıcılar saçma sapan yerleri seçerse? Az izlenen videolarda birkaç kişinin bile bir aralığı seçim yapması çoğunluk sağlayıp videodan o kısmın izlenmemesine sebep olabilir. Ayrıca popüler bir video olması lazım işe yaraması için. Kaç kişi neden gönüllü olarak bu işi yapsın ki?

Saçmaymış. Güvenilirliği neye göre belirleniyor? Ya kullanıcılar saçma sapan yerleri seçerse? Az izlenen videolarda birkaç kişinin bile bir aralığı seçim yapması çoğunluk sağlayıp videodan o kısmın izlenmemesine sebep olabilir. Ayrıca popüler bir video olması lazım işe yaraması için. Kaç kişi neden gönüllü olarak bu işi yapsın ki?

Sahte rastgele dağıtım.
Çok fazla oya sahip bir gönderinin asla değiştirilememesi için, sağdaki denkleme dayalı ağırlıklı rastgele bir dağıtım kullanmaya karar verdim.
Bu formül, ilk birkaç oyu, halihazırda çok fazla oya sahip bir gönderideki oylardan çok daha önemli hale getirir. Bu, yeni gönderilen segmentlerin oy almak için kullanıcılara gönderilme şansını artırır. Bu nedenle, çoğu kullanıcı en iyi gönderiyi alır, ancak bazı kullanıcılar daha az oy gönderimi alır, böylece ya oyları yükseltilebilir ya da düşürülebilir. -1'den az oya sahip gönderiler tamamen yok sayılır.

1735737088905.webp

Ayrıca, Database'i, eklentinin kaynak kodunu ve kullandığı algoritmaları kendisi paylaşmış yapımcı.

Basitçe şöyle çalışıyormuş:
  • Kullanıcılar videolardaki reklam/sponsor kısımlarının başlangıç-bitiş zamanlarını işaretliyor
  • Diğer kullanıcılar bu işaretlemeleri oylayarak doğruluğunu onaylıyor
  • Çok düşük oy alan (-2'nin altı) işaretlemeler sistemden siliniyor
  • Aynı videoda benzer sponsorlar varsa (başta ve sonda aynı reklam gibi) en çok oy alanı gösteriliyor
  • Her videoda en fazla 4 sponsor gösteriliyor
Sistem hem yeni eklenen işaretlemelere şans veriyor hem de kötüye kullanımı engelliyor. Ben bunun [TOOLTIP=Topluluk katkısıyla çalışan]Crowdsourced [/TOOLTIP] olduğunu bilmiyordum, pek kullanma fırsatım olmadı. Şimdilik daha çok yabancı videolarda iş görecektir diye düşünüyorum, güncelliğini koruması zor. Çünkü bizim gibi teknolojiyi hızlı takip eden kişilere yetişmek pek mümkün değil, biz bir video çıktığı gibi izliyoruz. Reaksiyonu yavaş kalacaktır.

Son düzenleme:
Bu kadar kişinin bihaber olması çok ilginç. Sponsor segmentlerini geçtim, diğerleri bile can sıkıcı.

Çok güzelmiş. Nereden anlıyor bu arada? Zaman dilimine ayrılmamış videolarda da işe yarıyor.
Videonun içeriğinden mi anlayıp geçiyor o kısmı? Nasıl yapıyor bunu? Güvenlik riski yok mu? İzlediğiniz her içeriği komple üçüncü parti yazılıma teslim ediyorsunuz. Ekranınızda ne var ne yok görüyor.
İnsanlar zahmet edip milisaniyesine kadar elle giriyor.
Hesap oluşturmuyorsunuz, kim olduğunuz belli değil. Kullandığınız, tüm sitelere erişim izni ver dediğiniz her eklenti bunu yapabilir. O yapmasa bile tarayıcınız, hatta bilgisayarınızda olan ve yeterince izin verdiğiniz bir program yapabilir. Server ve client side açık kaynaklı. İsterseniz kendi forkunuzu oluşturup tek başınıza (veya paylaştığınız kişilerle) eklediğiniz segmentleri otomatik olarak geçebilirsiniz.

uBlock yerine neden bunu kullanayım?
Çünkü uBlock Origin YouTube'da video içinde olan reklamları geçmiyor. Ahmet abi NordVPN dediğinde YouTube Premium satın almış olsanız bile paşa paşa izliyorsunuz ya da elle atlıyorsunuz.

Hiç güzel bir açıklama değil. Eklentiyi de kötü anlatmışsınız. Sponsor segmentlerinden çok daha fazlasını yapıyor.

Nedense bende hiçbir şekilde işe yaramıyor.
Eklentinin help kısmı var. Muhtemelen segment olmayan videolarda deniyorsunuz.
Ben YouTube'nin derinliklerindeki videoları izliyorum, benden başka bu uygulamayı kullanıp o video üzerine bildiren yok sanırsam.
Mümkün. Asıl sorun insanların segment eklememesi. Sadece tüketen çok kişi var.
1.122.474 kişi 15.677.428 segment eklemiş. 3.123.258 segment kaldırılmış. Zaten 410.202 segment bir bota ait. En çok segment gönderen 200 kullanıcının toplam segment adedi 2.081.149. Buna rağmen toplam geçilen segment sayısı 6.062.904.178.

Oy kullanıyorsunuz. Yeterince güvenilir bir üye iseniz oyunuz geçerli sayılıyor. -2 oy alan eleniyor. Video süresi değişirse eleniyor. Kullanıcının kötü davranış gösterdiği tespit edilirse gönderdiği tüm segmentler eleniyor.
İşe yaraması için popüler video olmasına gerek yok. Benim 0-10 arası görüntülenmiş 587 segmentim var. 1000'den fazla görüntülenen ise 4359 segmentim var. Ortlamada bir segmentim 1574 kere geçilmiş. Sabahtan akşama kadar 3 izlenmeli videolar izlemiyorsanız gönderdiğiniz segmentler işe yarar.
Asıl çıkış amacı video içi reklamlar ve firmalar canı sıkılana o reklam teklifleriyle gitmiyor.

Şimdilik daha çok yabancı videolarda iş görecektir diye düşünüyorum, güncelliğini koruması zor. Çünkü bizim gibi teknolojiyi hızlı takip eden kişilere yetişmek pek mümkün değil, biz bir video çıktığı gibi izliyoruz. Reaksiyonu yavaş kalacaktır.
Size şunu garanti edebilirim. LTT video attığında eklenmesi gereken bir segment varsa video süresi + 10 dakika içinde en az 1 segment eklenecektir.
Gerçekten ışık hızında izliyorsanız evet, pek bir işe yaramaz. Ama videoları yüklendikten kısa süre sonra izliyorsanız videoyu izlediğiniz anda da segment kontrolü yapıp sizden birkaç dakika önce izlemeye başlayıp segment görünce ekleyen birinin segmentine videoyu izlerken ulaşmanızı sağlıyor.

Bazıları farkında değil galiba ama reklam engelleme eklentilerindeki filtreler de elle ekleniyor. Kabak gibi reklam yazmadığınızı varsayarsak büyülü şekilde sitelerde reklam olduğunu tespit etmiyor.
Bu çok daha spesifik bir alanda ve bir o kadar önemli. Birçok kişi internette gördüğü reklamlardan video içi reklamlara kıyasla daha fazla rahatsız oluyor ama farkında değil. Çünkü çaba gösterip o reklamları geçince bir şey olmamış gibi yollarına devam ediyorlar.
Bayağıdır görmediğim için bilemeyeceğim ama bir YouTube reklamı 10 saniye diyelim. Geçen gün denk geldiğim ve segmentleri berbat olduğu için eksilediğim 13 dakika 12 saniyelik Murat Soner videosunda yaklaşık 48 saniyelik boş kısım var. Video sonu da dahil. Video sonu başladığında belki tam ekrandan çıkıp işinize devam ediyorsunuz ama yeterince hızlı yapmıyorsunuz. 3-5 saniye olsa dahi boşa gidiyor. Fark etmeseniz de birikiyor.
Eklentiyi ne zaman kullanmaya başladım bilmiyorum ama ben toplamda 102 saatten fazla segment geçmişim. Başkalarına kazandırdığım süre ise 60.474 saatten fazla. Benim ortalama segmentim yaklaşık 23 saniyeymiş. Globalde ise yaklaşık 36 saniye. İnsanlar 6 milyar kere 36 saniye geçmiş ve toplamda neredeyse 6942 yıl süre ediyor.
Bu değerlerin içinde uzun süreli video yükleyip kendine segment ekleyip bot atanlar falan da vardır muhtemelen ama isterseniz %1'i gerçek deyin. O bile çok fazla.