Örneğin oyun içeriği vs. üretiyorsanız az/öz mantığıyla hiçbir yere varamazsınız. Çünkü sizin bu mecrada fazlasıyla rakipleriniz var, algoritma ona göre şekilleniyor. Yok ben eğitim tarzında içerikler üretiyorum, o zaman fena izlenmezsiniz ve önerilirsiniz. Çünkü bu kısımda oyun içeriği vs. bunlara kıyasla rakibiniz çok değil. Ayrıca kapak ve başlığa dikkat etmeniz elzemdir. İnsanlar kapağı ve başlığı dikkat çekici ya da ilgi çekici bulduğu zaman tıklamaya başlar. Son olarak trendleri takip etmeniz gerekiyor, eski gündemden veya eski oyundan örnek verirsek Outlast oyunundan video atarsanız ilgi çekmez. Çünkü miladı dolmuştur. Her neyse, Ruhi Çenet veya Enes Batur gibi içerik üreticisi değilseniz, lütfen az öz mantığından çıkınız. Bu yöntem küçük kanallarda yine eskiden işe yarardı ama YouTube eskisi gibi değil. Milyonlarca hatta belki milyarlarca insanların içerisinde olduğu bir platformdur. Düşünün siz uyuduğunuz zamanlarda bile YouTube bir çark edasıyla dönmeye/çalışmaya devam ediyor.