Detaylar
Kim cevapladı?Edge kullanmanı öneririm daha hafiftir. UBO Lite reklam engelleyicisini de kullanın. Reklam engelleyici genel olarak kaynak tüketimini azaltmada fayda sağlar.
chromewebstore.google.com
Ayrıca şu uzantıyı yükleyin. Videoların daha düşük kaynak tüketen bir codec ile çalışmasını sağlar. Uzantı ayarlarından 60 FPS videoları bloklayıp daha da düşük kaynak tüketmesini sağlayabilirsiniz. Ama bazı videolarda kalite 720P ile sınırlı kalabilir.
Bunlar dışındaki uzantıları kaldırın.
uBlock Origin Lite - Chrome Web Store
A permission-less content blocker. Blocks ads, trackers, miners, and more immediately upon installation.
uBlock Origin Lite - Microsoft Edge Addons
Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
microsoftedge.microsoft.com
Ayrıca şu uzantıyı yükleyin. Videoların daha düşük kaynak tüketen bir codec ile çalışmasını sağlar. Uzantı ayarlarından 60 FPS videoları bloklayıp daha da düşük kaynak tüketmesini sağlayabilirsiniz. Ama bazı videolarda kalite 720P ile sınırlı kalabilir.
h264ify - Microsoft Edge Addons
Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
microsoftedge.microsoft.com
Bunlar dışındaki uzantıları kaldırın.
- Makaleler
- 62
YouTube arayüzü eskisi gibi değil artık. 13 yıllık sistem. Zorlanıyor olabilir.
Hocam Brave Yükledim aynı sonuçSistemin eski olduğundan. Linuxa geçmeyi düşün muhtemelen windowsu sistem kaldırmıyor artık. Üstüne brave gibi yerleşik reklam engelleyicisi olan ve ram tüketimi az olan bir tarayıcı kullan.
Bilgisayarın eski ne kullanırsan kullan sonuç değişmez. Linuxa geçmeyi düşün o sistem windows 10 u bile zor kaldırıyordur muhtemelen.
Hocam FireFox Denedim kasmıyor Sorun Çözüldü gibiBilgisayarın eski ne kullanırsan kullan sonuç değişmez. Linuxa geçmeyi düşün o sistem windows 10 u bile zor kaldırıyordur muhtemelen.
Enteresan Şekilde Sorun Yok Ama Sadece Youtubede vardı onuda fırefoxla idare eder herhaldeBilgisayarın eski ne kullanırsan kullan sonuç değişmez. Linuxa geçmeyi düşün o sistem windows 10 u bile zor kaldırıyordur muhtemelen.
İlginc normalde Firefox daha yavaş bir tarayıcı. Kasmiyorsa güzel.Hocam FireFox Denedim kasmıyor Sorun Çözüldü gibi
Enteresan Şekilde Sorun Yok Ama Sadece Youtubede vardı onuda fırefoxla idare eder herhalde
Reend
Başarılı
Donanımında Firefox'un grafik hızlandırma ayarı daha iyi çalışıyor olabilir Chrome'a göre.İlginc normalde Firefox daha yavaş bir tarayıcı. Kasmiyorsa güzel.
Ek olarak şu ayarı da kapatabilirsin. Bugün bir tık site yavaşlayınca araştırma yaptım. Reddit'de bu ayarı kapatınca büyük oranda sitenin CPU tüketmesinin azaldığını gördüm. Normalde 4K video izlerken bile %40-60 civarı GPU tüketimi hariç tarayıcı %10-20 CPU tüketiyor. Ama bu ayar doğrudan sayfanın takılmasına yol açıyor. Yani tarayıcı görev yöneticisinde sayfanın %80-120 gibi orantısız CPU tüketmesine yol açıyor. Sistem iyi olsa bile bence bu ayarı kapatın.
Yeni konular
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-