Detaylar
Kim cevapladı?Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Videolar 7 ay öncesine ait. Shorts için ise 2 ayda bir video atılmış. En son video ise geçen hafta atılmış. Bu kanalı YouTube'un içinde olan birisi olarak değerlendirmem gerekirse kitle kazanmanız çok zor. Videolar çok amatör. Evet ilk başta ekipman olmayabilir ama izleyici seni neden izlesin önce bu soruyu sor. Ben bu soruyu sorduğumda cevabım izlemem olurdu. MotoVlog işinin en iyi ilerlediği platform Instagram. Ha illa Shorts için analiz etmek ve gelişmek istiyorum dersen bu konuda katkı sağlayabilirim. 28 günlük istatisiğimi bırakıyorum.
Videolar 7 ay öncesine ait. Shorts için ise 2 ayda bir video atılmış. En son video ise geçen hafta atılmış. Bu kanalı YouTube'un içinde olan birisi olarak değerlendirmem gerekirse kitle kazanmanız çok zor. Videolar çok amatör. Evet ilk başta ekipman olmayabilir ama izleyici seni neden izlesin önce bu soruyu sor. Ben bu soruyu sorduğumda cevabım izlemem olurdu. Motovlog işinin en iyi ilerlediği platform Instagram. Ha illa Shorts için analiz etmek ve gelişmek istiyorum dersen bu konuda katkı sağlayabilirim. 28 günlük istatisiğimi bırakıyorum.
Eki Görüntüle 140520
Hocam bu videom da 3 abone geldi evet biraz amatörüm ama zamanla düzelecek inşallah bir de kış geldi diye motoru sürmedim yaz yeni geliyor.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Hocam öncelikle iyi bir kanal profili, iyi bir kapak, iyi bir kullanıcı adı ve SEO ayarlarının yapılması gerekiyor. Kanal açıklaması ile kanal konsepti birbiri ile uyumlu olması gerekiyor. Videolardaki ilk 3 saniye kuralıyla izleyiciyi videoda tutmanız lazım. Her gün belirli saatte video atmanız lazım. Günde 1'den fazla video atmamanız lazım. Videolar 25-35 saniye arasında olmalı izleyiciyi sıkmamalı, altyazı ve gereksiz yerlerin hızlandırılması ile akış sağlanmalı. 60 gün kuralı var genel olarak 60 gün boyunca düzenli attığınız videolardan bir tanesi patlama yaratır. Düzenli olarak video attığınızda videonuzu beğenen bir kişi, 10 kaydırma sonra tekrar iğer videolarınızdan birine denk gelir. Bu kartopu etkisini yakalamak için düzenli video lazım. Studio kısmında kontrol panelinde aşağıda bırakmış olduğum gibi bir videonuz son 10 video arasında patlama yarattıysa kanalı en az 36 saat dinlendirmeniz lazım ki o video daha fazla kullanıcıya ulaşsın. Yorum yapılan videolar bir anda öne çıkar. Özendiğiniz video düşük izlenmede kalır özenmediğiniz video iyi izlenir. Sebebi ise ya yorum atılmıştır, ya beğeni fazladır, ya izleyici onu döngüde izlemiştir, ya kapağına görüp tıklamışlardır gibi etkenler videonun daha fazla izlenmesini sağlar. Videonuza 10 15 # eklemeyin. 3 adet açıklayıcı # ve açıklama kısmına SEO analizi yaparak aramalarda çıkacak şekilde 2000-3000 harf aralığında videoyu anlatan bir açıklama metni ekleyin. İlk attığınız video Shorts izleyicisinde kitlenizi bulmak için çok izlenir. O an kitleyi yakalayabilirseniz kanal hızlıca artış gösterir. Sıfır kanallarda bunu yapmak daha basit ama eski kanallarda zaten ilk video atıldığı için zor bir durum. Ben olsam yeni kanal açardım. Bir diğer bahsetmek istediğim konu ise ala videolarınızı silmeyin. Video izlenmiyorsa gizli konuma alın. Shorts keşfetinde sizin de yeriniz olacak ve siz videoyu silerek gaspetmiş oluyorsunuz. Bu da kanalınıza zarar verir. Benim ilk başta yaptığım en büyük hata buydu. Bunu siz yapmayın. Bu söylediklerim YouTube eğitim paketlerinde hepsi detaylı olarak geçer. Eğitim paketine gerek yok ben uzun yıllar gözlemlerimle yakaladım bunu ve bu sefer tutturacağım dediğim kanal tuttu. İstikrar önemli.