Keaxter

Başarılı
Arkadaşlar selam,

Aranızda YouTuber olma yoluna çıkan var mı? Veyahut bunu başarmış olanlar?
Sizce bu gibi işlerin en önemli püf noktaları nelerdir? Hem izleyici gözüyle yorumlayıp ve izleten gözüyle yorumlarınızı rica edeceğim.

Bu gibi işler nasıl tutar?
Veya tutmaz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özgün ve yararlı içerik üretmek. Ben kimseye "Bana abone ol" demedim. 200 aboneye ulaşmışım. Vakit bulursam içerik üretmeye devam edeceğim ve bu sayının büyüyeceğini biliyorum. Özgün ve yararlı içerikten başka sağlıklı bir yolunuz yok.

Merak eden varsa söyleyeyim. Beğendiğim yabancı şarkılara kurgu efektleriyle altyazı ekliyorum. Onun dışında ün ve para için yaparsanız artık pek işe yarayacağını sanmam. Ben tamamen hobi olarak yapıyorum. Yine de kanalın büyüme şansı oluyor. İçerik üretmeye ara verdiğimden beri gelen abone sayısı düştü.

Öncelikle eskiden en azından bu işe kalkışmış olarak söyleyebilirim ki eğer etrafında çok zorba yada troll insanlar varsa ve bu kanal ellerine geçerlerse büyük ihtimal sürekli senle uğraşacaklar ancak yok ve gerçekten bu işe girmek istersen başta çeşit çeşit video çekmektense tek kategori üzerinden çeşitli videolar çek atıyorum gta 5 heist ve playlist v.b. bu şekilde gidersen belli bir süreden sonra artışları farkedeceksindir.

Bence ünlenme olayı 2015 2019 arasındaydı. Çok fazla ünlü var YouTube'da. Bayağı zor bir iş yani.

Ancak tavsiyem eğer bu yola çıkacaksanız Shorts içeriklerinden başlamanız.

Çok extrem bir iş yapmayacaksanız popüler olmanız zor.

Ancak kanalınızın içeriğini söylerseniz daha iyi yardımcı olabilriiz.

Arkadaşlar selam,

Aranızda YouTuber olma yoluna çıkan var mı? Veyahut bunu başarmış olanlar?
Sizce bu gibi işlerin en önemli püf noktaları nelerdir? Hem izleyici gözüyle yorumlayıp ve izleten gözüyle yorumlarınızı rica edeceğim.

Bu gibi işler nasıl tutar?
Veya tutmaz?

Bu zamanda içerik önemsiz önemli olan torpil tanıdığın ünlü veya YouTuber varsa büyürsun mesela bak tiktokcular orada para az olduğu için fenomen oldukları için YouTube'a geçtiler ve hemen büyüdüler yani temelin ve arkada birisi yoksa bu zamanda aşırı zor.

Bu zamanda içerik önemsiz önemli olan torpil tanıdığın ünlü veya YouTuber varsa büyürsun mesela bak tiktokcular orada para az olduğu için fenomen oldukları için YouTube'a geçtiler ve hemen büyüdüler yani temelin ve arkada birisi yoksa bu zamanda aşırı zor.
Tam katılmıyorum. Bu kafa yapısında olursanız baştan kaybedersiniz. Kaliteli bir insansanız, içeriğiniz iyiyse izlenirsiniz. Evet, hızlı bir büyüme belki olmaz ve içeriğe göre de değişebilir. Ama zamanla büyürsünüz.

Bağlantıdaki kanalı Halo videosu ile keşfettim. Sonrasında sevdiği yarış türünde oyunlar yapınca çok izlendi. Tabii izlenme ile aynı orantıda abone kazanamadı. Ama YT'un oyun kısmında bir görünürlük elde edebiliyor.

Burada ilk önce teknik olarak platformu izleyip, çok izlenen kanalların(yaptığı içerik yani ne oynuyor ne videosu yapıyor değil) taktiklerini öğrenmek lazım.

Atıyorum Elraen iki günde bir video atıyor. Niye çünkü insanların önüne düşmesi ve izlemesi ortalama 1.5 gün sürsün diye, eğer her gün atarsa insanlar içeriği sevse de bir yerden sonra yetişemiyor ve zorunluluk haline geliyor. Mesela ben Fatih Altaylı'nın her videosunu izleyemiyorum, Veya son zamanlarda her konuda biriyle konuşacağım diyen Mesut Çevik'in videolarına yetişemiyorum. Gündem takip etmeyi seviyorum, bir şeyle uğraşırken arkaya açıyorum. Ama buna rağmen yetişemiyorsam bu kanalların sorunu. Buradan benim anladığım ders her gün video atmak iyi değil. Bu içeriğe göre değişir ama iki günde bir video başlangıç için ideal.

Veya video kalitesinden önce mikrofon önemi. Konuşuyorsan mümkünse bir metin yazmalısın, doğaçlama konuşup dikkat dağıtmamalısın. Yani Türkçe bilgin iyi olmalı. Kitap okumak zaten buradaki sorunları çözen şey. Ne kadar çok kelime, dil bilgisi bilirsen bunlar aklındaki şeyi metine veya konuşmana dökerken fayda sağlar. Video içeriği için kendini eğitmen lazım, hop tanıdık var veya çok popüler bir içeriği yapıyorum izlenmez.

Üçüncüsü bence mütevazi olmalı(olmayıp tutanlar genelde anlık parlayıp silinenler, ileride belki Testo veya Hayrettin programlarına çıkıp 2-3 para kazanır ve yine unutulursun) ve kesinlikle sivil hayatını kameralardan uzak tutmalısın. Mümkünse para bulursan, bozuyorsan bile bunu insanlara gösterme. Halk fakir yani bunu kabul et, belki daha çok para kazanınca kaliteli çekim ortamı falan yapacaksın. Bence yapma, onlardan çok uzak hissettiren her şeyden uzak dur. Yani kamera önünde rol diyebilirsin ama onlarla aranı açma. Siyasetçilerin çocukları gibi takılma yani.

Küfür gibi şeylerin video izlenmesini düşürdüğünü biliyorum. Yani YT geriye atıyor. Videolarda ideolojik takılmayabilirsin, yine sosyal medya hesaplarında tarafını belli eden biri olursun. İnan apolotik takılmayınca çok izleyici geliyor gibi bir şey yok. Sadece dengesiz olma mesela malum bir yayıncı var onun gibi takılma. İnsanlar sizinle aynı düşünmese de, içeriğiniz güzelse izlenir.

Yani kararlı ol, başlarda bunu hobi olarak gör, kendini eğitmen gereken şeylerde eğit yani bu benim de ekipmanım var yaparım işi değil. Yapacağın iş şov gerektiyorsa şovunu yap, gerekiyorsa çok para harcamadan eğitimini al. Daha bir sürü şey sayılır.

Yapacağın içerikte, yerelde videosu olmayan şeyler yapabilirsin. Yabancılardan esinlenebilirsin, ama birebir içerik aktarımı yapma. Atıyorum yaptığı konu şudur, o konuyu al kendin araştır. Adamın videosunu birebir çakan tipler gibi olma, elbet bir gün ortaya yaptığın saçmalık çıkar. Yanında senden daha cahiller kalır belki, ama markan zarar görünce düzeltmen çok zor olur.