Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran
Üstün
Katılıyorum. Para vermeyi enayilik olarak görenler var ama artık TV'nin bile önüne geçmiş olan, evde, işte, otobüste, uyurken, yemek yerken, tuvalette bile kullandığımız bir platformdan bahsediyoruz. Böyle düşününce bedava bile. YouTube hayatımız oldu. YouTube'da eğleniyoruz, ders çalışıyoruz, müzik dinliyoruz, yemek tarifi bakıyoruz, film izliyoruz, canlı yayın TV, e-spor izliyoruz.Ayda öğrenci için 40₺, olmayanlar için de 70₺ kadar verip kafanın rahat olması pek zor değil açıkçası.
Bir gün döner yemek yerine 1 aylık premium alınır olur biter.
Vallahi benim hayatim falan degil YouTube, sizi bilmiyorum ama ekran surem programlama disinda maksimum 1.5-2 saat. Bunun yarim saatini YouTube'a ayirdigimi dusununce ben niye daha az reklam gormek istedigimi soyleyince para vermek zorunda oldugum cevabini aliyorum? Spotify'i da Premium kullanmiyorum ve almayacagim, en azindan reklamlari izleyince ara sira bedava yarim saat muzik dinlememe izin veriyor. Bari reklam onleyiciye izin versin YouTube pasa ama ona da yok diyor ve her yerde kendine saksakci buluyor anlasilan.
Gecen iki muzik acayim dedim, Durex reklami izlemek zorunda kaldim herkesin icinde. Is mi bu yani simdi?
Gecen iki muzik acayim dedim, Durex reklami izlemek zorunda kaldim herkesin icinde. Is mi bu yani simdi?
Elma ısıran
Üstün
Hizmet belli, para belli. Kullanmak istiyorsan ödeyeceksin. Reklam engelleyiciye neden izin versin YouTube aklını mı yedi adamlar? Müthiş bir ticari zekan var gerçekten. Dünyaya hükmeden şirketler bunlar, kendi kurallarını koyarlar, yerse.Vallahi benim hayatim falan degil YouTube, sizi bilmiyorum ama ekran surem programlama disinda maksimum 1.5-2 saat. Bunun yarim saatini YouTube'a ayirdigimi dusununce ben niye daha az reklam gormek istedigimi soyleyince para vermek zorunda oldugum cevabini aliyorum? Spotify'i da Premium kullanmiyorum ve almayacagim, en azindan reklamlari izleyince ara sira bedava yarim saat muzik dinlememe izin veriyor. Bari reklam onleyiciye izin versin YouTube pasa ama ona da yok diyor ve her yerde kendine saksakci buluyor anlasilan.
Reklam politikasi YouTube'dan daha ozgur olan, muzik ve podcast konusunda YouTube'dan daha onde olan Spotify'in da sana gore cok mukemmel bir ticari zekasi var o zaman?Hizmet belli, para belli. Kullanmak istiyorsan ödeyeceksin. Reklam engelleyiciye neden izin versin YouTube aklını mı yedi adamlar? Müthiş bir ticari zekan var gerçekten. Dünyaya hükmeden şirketler bunlar, kendi kurallarını koyarlar, yerse.
Elma ısıran
Üstün
Ne alakası var? YouTube kendi kuralını koymuş, Spotify kendi kuralını koymuş. Onun da kullanıcısı olmak istiyorsan onun kurallarına uyacaksın. Reklam politikasını kabul ediyorsan ücretsiz kullanmakta özgürsün. YouTube'u da para ödemeden kullanabilirsin sonuçta adam sana para ödemedin diye videoları kapatmıyor ki.Reklam politikasi YouTube'dan daha ozgur olan, muzik ve podcast konusunda YouTube'dan daha onde olan Spotify'in da sana gore cok mukemmel bir ticari zekasi var o zaman?
fumosever45
Yetkin
Şu lanet siteye bir türlü adamakıllı rakip çıkamadı, AMD nasıl Intel'e tokat atıp 4 çekirdekli i7 işlemci satamamasını sağladıysa bir rakipte çıkıp YouTube'a buna benzer bir şey yapmalı.
Millet memnun hocam söğüşlenmekten. Sadece YouTube için geçerli değil bu, o kadar dijital hizmet var ki artık hangisine para ödediklerini bile bilmiyor çoğu kişi. Yok kuralı yok şuyu buyu diye de büyük şirketler bu insanlara yalan söylüyor; YouTube'un kullanıcı kitlesi bir avuç insanken neden reklam politikası daha kaliteliydi o zaman?Şu lanet siteye bir türlü adamakıllı rakip çıkamadı, AMD nasıl Intel'e tokat atıp 4 çekirdekli i7 işlemci satamamasını sağladıysa bir rakipte çıkıp YouTube'a buna benzer bir şey yapmalı.
Şu lanet siteye bir türlü adamakıllı rakip çıkamadı, AMD nasıl Intel'e tokat atıp 4 çekirdekli i7 işlemci satamamasını sağladıysa bir rakipte çıkıp YouTube'a buna benzer bir şey yapmalı.
İkisini kıyaslamak pek doğru değil. AMD ve Intel olarak bakacak olursak kuruluşları arasında 1 yık kadar bir zaman var ve ikisi de işlemci üretimi yapan firmalar.
YouTube ile aynı zamanda çıkmış olan ve ona rakip olan bir platform yok, bugün biri çıkıp ben varım dese de ne kadar tutar tartışılır.
Dailymotion bir ara rakip olur gibiydi ama maalesef pek tercih edilmiyor günümüzde.
Açıkçası ayda bir 60₺ vermek mantıklı neden veriyorsun bir tane içecek, yarım ekmek döner parasını 1 ay boyunca kafan rahat istediğin gibi videonu izliyorsun, müziğini de dinleyeceksen dinliyorsun.
[CODE title="Beleş yt music pre"]#!/bin/bash
# Kullanıcıdan şarkı adını al
read -p "Şarkı adını girin: " song_name
# yt-dlp ile şarkının ses URL'sini al
audio_url=$(yt-dlp -f bestaudio -g "ytsearch1:${song_name}")
# Şarkıyı indirmeden mpv ile çal
wget -qO- "$audio_url" | mpv -force-seekable=yes -
[/CODE]
Ben bunu kullanıyorum yt music için.
# Kullanıcıdan şarkı adını al
read -p "Şarkı adını girin: " song_name
# yt-dlp ile şarkının ses URL'sini al
audio_url=$(yt-dlp -f bestaudio -g "ytsearch1:${song_name}")
# Şarkıyı indirmeden mpv ile çal
wget -qO- "$audio_url" | mpv -force-seekable=yes -
[/CODE]
Ben bunu kullanıyorum yt music için.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
MediaMarkt'ta cihaz bedeli dışında ek ödeme desteği oluyor mu?
- Galatasaray
-
-
-
-
-
-