Bahsettiğim şey farklı bir alan olması değil. Dizi ve film izlemek için YouTube kullanmadınız mı hiç? Sınırsız izlemelik ve bilgi edinmelik eğlence içeriği varken sadece film ve dizi platformlarının yüksek fiyatlarda olması sizce parasını hak ediyor mu? Ben olaya hak ediş olarak bakıyorum. Spotify pek sevmem ama YouTube Music kısmı benim için tatmin edici bu benden bir artı mesela. Arka planda oynatma ve HD kalite. Reklamsız izleme keyifi... Ödediğim ücreti hak ediyor diyebiliyorum. Ücret ödediğimiz platformlar değişebilir ama objektif olarak günümüzde bu fiyata bu hizmeti veren bir platform var mı söyler misiniz?
Spotify için genel çoğunluk her ay 60₺ para veriyor. Bu parayı YouTube'a verip hem reklamlardan kurtulabilir hem de fazlasıyla geniş bir müzik kütüphaneden yararlanılabilir.
Yıllı geçen süredir YouTube Premium kullanıyorum gayet kullanışlı. Bir gün tavuk dürüm ya da yarım ekmek yemeyip alınabiliyor.
İşte bahsettiğim şey bu! Ben neden ayrı ayrı para verecekken tek seferde YouTube'a para ödeyip hem reklamsız kullanıp hem müzik dinlemeyeyim ki? 60 TL oraya vereceğime 25-30 TL YouTube'a öderim.
Bu reklam işinin cılkı çıktı.
Bunlar reklam değil resmen taciz.
Bu hali ile tamamen karşıyım.
Reklam engelleyiciler olmasa ne YouTube'a girerim ne de sağdan soldan reklamlar patlayan herhangi bir siteye.
Reklama taraftarım, koy sağa sola efendi gibi reklamını dursun, ilgilenen de girsin.
YouTube kendi sonunu getirmez ise zor gelir ama nihayetinde onun da sonu gelir.
Kardeşim 1 dolar bile veremiyorsan bunun suçlusu YouTube değil. Adamlar sana neredeyse sınırsız içerik sunuyor ve reklamsız izlemek istersen 1 dolar istiyor. Ne yapsın bedava mı versin diyeceğim zaten bedava gibi bir şey.
Bahsettiğim şey farklı bir alan olması değil. Dizi ve film izlemek için YouTube kullanmadınız mı hiç? Sınırsız izlemelik ve bilgi edinmelik eğlence içeriği varken sadece film ve dizi platformlarının yüksek fiyatlarda olması sizce parasını hak ediyor mu? Ben olaya hak ediş olarak bakıyorum. Spotify pek sevmem ama YouTube Music kısmı benim için tatmin edici bu benden bir artı mesela. Arka planda oynatma ve HD kalite. Reklamsız izleme keyifi... Ödediğim ücreti hak ediyor diyebiliyorum. Ücret ödediğimiz platformlar değişebilir ama objektif olarak günümüzde bu fiyata bu hizmeti veren bir platform var mı söyler misiniz?
İşte bahsettiğim şey bu! Ben neden ayrı ayrı para verecekken tek seferde YouTube'a para ödeyip hem reklamsız kullanıp hem müzik dinlemeyeyim ki? 60 TL oraya vereceğime 25-30 TL YouTube'a öderim.
Ben aslında bu gibi şeylerin bizim ülkemize tabii tutulmasını anlamsız buluyorum. Bunlar daha ziyada Amerika, Avrupa, Çin ve Japonya için geçerli. Bizlerin fazla kafaya takmaması lazım ve bedava kullanması lazım yani.
Bu yıl YouTube ve Google reklam engelleyicilere büyük bir savaş açtı. Reklam engelleyicileri tespit ediyor ve videoyu izlemeyi engelliyor. Ve hatta artık daha uzun reklam ve geçilemeyen reklamlar eklemeye başladı. Sizce YouTube bundan dolayı ileride başka bir alternatif ile popülerliği düşer mi? Reklamların bende sinir bozucu olduğunu düşünüyorum fakat youtuberlar için reklam geliri de önemli.
YouTube reklam engelleyicilere savaş açtı, kullanıcılar sinirli ama bence işin sonunda YouTube şöyle diyor: "ya reklamları izle, ya da kusura bakma, ekrana baka baka ağla." yani, reklam engelleyici kullanıyorsan video oynatmıyor, reklamı geçmeye çalışıyorsan da daha uzununu veriyor. Tam bir "reklamdan kaçış yok" durumu. Evet, bazıları Twitch veya TikTok'a kayabilir ama YouTube, içerik olarak o kadar devasa ki, alternatif bulmak zor.
Bu yıl YouTube ve Google reklam engelleyicilere büyük bir savaş açtı. Reklam engelleyicileri tespit ediyor ve videoyu izlemeyi engelliyor. Ve hatta artık daha uzun reklam ve geçilemeyen reklamlar eklemeye başladı. Sizce YouTube bundan dolayı ileride başka bir alternatif ile popülerliği düşer mi? Reklamların bende sinir bozucu olduğunu düşünüyorum fakat youtuberlar için reklam geliri de önemli.
Vallaha bende adguard olduğu için, son 3 hatta 4 yıldır hiç reklam görmedim. elin Youtuber'ı para kazanacak diye de reklam engelleyicimi kapatamam kimse kusura bakmasın.