22723

Uzman
Sol gözümde miyop ve astigmat var, toplamda 8 derece. Sağ gözüm 7.75. Normalde lens kullanıyordum ama tekrar mezuna kalınca gözlüğe döndüm. Özgüvenim şu an biraz sarsılmış durumda; az önce markete gittim, bir kadın iyice beni süzdü.

3–4 senedir lensle gezdiğim için artık dışarıda gözlük takmak bana yabancı geliyor. Evde de gözlük takıyordum ama o eskiydi ve bunun kadar kalın camlı değildi. İster istemez düşünüyorum: Dışarıda gözlük kullanan insanlar sizce nasıl görünüyor, garip mi duruyor? Gözünüzden görmek, ağzınızdan duymak isterim. Çerçeve ince ama cam kalın olunca bayağı belli oluyor. YKS’den sonra, 2026 yazında lazer yaptırmak istiyorum inşallah. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol gözümde miyop ve astigmat var, toplamda 8 derece. Sağ gözüm 7.75. normalde lens kullanıyordum ama tekrar mezuna kalınca gözlüğe döndüm. Öz güvenim şu an biraz sarsılmış durumda; az önce markete gittim, bir kadın iyice beni süzdü.

3–4 senedir lensle gezdiğim için artık dışarıda gözlük takmak bana yabancı geliyor. Evde de gözlük takıyordum ama o eskiydi ve bunun kadar kalın camlı değildi. İster istemez düşünüyorum: Dışarıda gözlük kullanan insanlar sizce nasıl görünüyor, garip mi duruyor? Gözünüzden görmek, ağzınızdan duymak isterim. Çerçeve ince ama cam kalın olunca bayağı belli oluyor. YKS'den sonra, 2026 yazında lazer yaptırmak istiyorum inşallah. Yorumlarınızı bekliyorum.

2.75 var Max.

Erken yaşta lazer yaptırıldıktan sonra göz yine de ilerleyebiliyor diye biliyorum, yanlış olabilir. O yüzden bu bilgiyle lazeri daha sonra yaptırın derim.

6 numara gözlük takan arkadaşım var. O bunu söyleyene dek fark etmemiştim. Belki de gözlüğü alırken inceltmeyi arttırarak gözlüğü almıştır. O yüzden bütçeniz varsa gözlüğü bu şekilde almanız daha iyi olur.

Ben kendim gözlük kullanıyorum. Gözlük takmadan önce de gözlük takan insanlar bana daha yakışıklı/güzel geliyorlardı, hâlâ da öyle geliyor. Gözlüklü hâlimi gözlüksüz hâlimden daha çok seviyorum açıkçası.

Sol gözümde miyop ve astigmat var, toplamda 8 derece. Sağ gözüm 7.75. Normalde lens kullanıyordum ama tekrar mezuna kalınca gözlüğe döndüm. Özgüvenim şu an biraz sarsılmış durumda; az önce markete gittim, bir kadın iyice beni süzdü.

3–4 senedir lensle gezdiğim için artık dışarıda gözlük takmak bana yabancı geliyor. Evde de gözlük takıyordum ama o eskiydi ve bunun kadar kalın camlı değildi. İster istemez düşünüyorum: Dışarıda gözlük kullanan insanlar sizce nasıl görünüyor, garip mi duruyor? Gözünüzden görmek, ağzınızdan duymak isterim. Çerçeve ince ama cam kalın olunca bayağı belli oluyor. YKS’den sonra, 2026 yazında lazer yaptırmak istiyorum inşallah. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bence gözlük önemli camı kalın olsa da sorun yok bu arada belirli para karşılığında inceltebiliyorsunuz diye biliyorum. 13 numara veya 10'un üzerinde gözlük takan tanıdıklarım var. Hiç garip bulmadım gözlüğünü vb.

Benim iki gözümde de 3.5 derece miyop var. Erken yaşta lazer önerilmiyor. 25-30 yaşında yaptırmak daha mantıklı.

Şahsen insanların nasıl düşündüğünü önemsememek lazım. Lazer yaptırıp gözlük takmayı bırakınca da insanlar bir yolunu bulup saçma sapan konuşacaktır.

Seninle neredeyse aynı derecelere sahibiz, şaşırtıcı derecede hatta. Ben miyopum ama hafif astigmatım da var. İnan bana gözlüklü ile gözlüksüz insan arasında fark oluyor. Benim yüz yapım sert ve keskin hatlara sahip, fakat gözlükle nedense bambaşka bir surata sahip oluyorum gibi olduğunu söylüyor insanlar.

Ha benim için sorun değil orası ayrı.

Son düzenleme:
Yüksek derece miyop ve astigmat var; kemik çerçeve, inceltilmiş cam, üzerine %35 UV koruması ve mavi ışık filtresi olan gözlük kullanıyorum ve başkaları için gözlüklü olarak nasıl göründüğüm veya el alem tarikatının gözlüklü biri olarak nasıl göründüğümle ilgili ne düşündüğü zerre umrumda bile değil. Ben bu gözlük olmadan doğru düzgün görmüyorsam ve bu benim hayatımı kolaylaştırıyorsa gözlük kullanıyorum diye kimsenin bırak laf etmeyi bunun üzerine içinden dahi düşünme hakkı yoktur.

Erken yaşta lazer yaptırıldıktan sonra göz yine de ilerleyebiliyor diye biliyorum, yanlış olabilir. O yüzden bu bilgiyle lazeri daha sonra yaptırın derim.

6 numara gözlük takan arkadaşım var. O bunu söyleyene dek fark etmemiştim. Belki de gözlüğü alırken inceltmeyi arttırarak gözlüğü almıştır. O yüzden bütçeniz varsa gözlüğü bu şekilde almanız daha iyi olur.

Ben kendim gözlük kullanıyorum. Gözlük takmadan önce de gözlük takan insanlar bana daha yakışıklı/güzel geliyorlardı, hâlâ da öyle geliyor. Gözlüklü hâlimi gözlüksüz hâlimden daha çok seviyorum açıkçası.
Banada gözlük yakışıyor aslında ama normal ince olunca. Yüzde 67 inceltilmiź cam aldık eski 6 numara yüzde 30 40 inceltilmis gözlük daha ince duruyor büyük ihtimalle astigmat veya ucuz etin yahnisi oldu 3500tl ye aldım daha 2 3 günlük gözlük.

Bence gözlük önemli camı kalın olsa da sorun yok bu arada belirli para karşılığında inceltebiliyorsunuz diye biliyorum. 13 numara veya 10'un üzerinde gözlük takan tanıdıklarım var. Hiç garip bulmadım gözlüğünü vb.
Hocam incelttim ama genede kalın resmini atayım rose rengi olan yeni gözlüğüm seneye 20 yaşına girmeye yakın doktor lazer olabilirsin dedi.

GridArt_20251009_203655849.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Banada gözlük yakışıyor aslında ama normal ince olunca. Yüzde 67 inceltilmiź cam aldık eski 6 numara yüzde 30 40 inceltilmis gözlük daha ince duruyor büyük ihtimalle astigmat veya ucuz etin yahnisi oldu 3500tl ye aldım daha 2 3 günlük gözlük.
3500 liraya nasıl o özelliklere sahip bir gözlük aldınız? Ucuz geldi de o yüzden diyorum. Muhtemelen yerel bir dükkandır. Ben Atasun'dan alıyorum bulunduğum ilçeye geldiğinden beri.

Bu arada dediğim gibi bence gözü çizdirme işini daha sonra yapmalısınız. Konudaki diğer mesajlardan da anladığım kadarıyla erken yaptırınca ileride bozulma olasılığı da oluyormuş.