Orası öyle ama ben 15 seneye yakındır takmaktan bıktım artık. Sürekli lens takarken uyuya kalma korkusu gözlük varken tam net göremiyorum hala.Benim iki gözümde de 3.5 derece miyop var. Erken yaşta lazer önerilmiyor. 25-30 yaşında yaptırmak daha mantıklı.
Şahsen insanların nasıl düşündüğünü önemsememek lazım. Lazer yaptırıp gözlük takmayı bırakınca da insanlar bir yolunu bulup saçma sapan konuşacaktır.
Detaylar
Kim cevapladı?O zaman alışamazsanız zamanı geldiğinde gözünüzü çizdirin hocam.Orası öyle ama ben 15 seneye yakındır takmaktan bıktım artık. Sürekli lens takarken uyuya kalma korkusu gözlük varken tam net göremiyorum hala.
Yüksek derece miyop ve astigmat var; kemik çerçeve, inceltilmiş cam, üzerine %35 UV koruması ve mavi ışık filtresi olan gözlük kullanıyorum ve başkaları için gözlüklü olarak nasıl göründüğüm veya el alem tarikatının gözlüklü biri olarak nasıl göründüğümle ilgili ne düşündüğü zerre umurumda bile değil. Ben bu gözlük olmadan doğru düzgün görmüyorsam ve bu benim hayatımı kolaylaştırıyorsa gözlük kullanıyorum diye kimsenin bırak laf etmeyi bunun üzerine içinden dahi düşünme hakkı yoktur.
Böyle düşünmekte haklı. Ama bana artık hayatımda görmemi iyileştirmekten ziyade zorluk veriyor gibi.
3500 liraya nasıl o özelliklere sahip bir gözlük aldınız? Ucuz geldi de o yüzden diyorum. Muhtemelen yerel bir dükkandır. Ben Atasun'dan alıyorum bulunduğum ilçeye geldiğinden beri.
Bu arada dediğim gibi bence gözü çizdirme işini daha sonra yapmalısınız. Konudaki diğer mesajlardan da anladığım kadarıyla erken yaptırınca ileride bozulma olasılığı da oluyormuş.
Babamın tanıdığı ile onunda bayağı yakın bir optikçisi var mış hayatımda hiç atasuna gitmedim. 1/67hmc filtre antirefle camda sana 1750TL olur dediler çerçeve ve cam aynı para.
3500 liraya nasıl o özelliklere sahip bir gözlük aldınız? Ucuz geldi de o yüzden diyorum. Muhtemelen yerel bir dükkandır. Ben Atasun'dan alıyorum bulunduğum ilçeye geldiğinden beri.
Bu arada dediğim gibi bence gözü çizdirme işini daha sonra yapmalısınız. Konudaki diğer mesajlardan da anladığım kadarıyla erken yaptırınca ileride bozulma olasılığı da oluyormuş.
Hocam Ankara'da ankasu göz hastanesine gidiyorum. Oradaki doktor seneye uygun gördü ileride bozulma olayını sormuştum bir ara bana öyle bir şey yok dedi. Gene de seneye tekrar sormak daha iyi.
Uzun yillar 9 dioptri hipermetrop gozluk kullanmis bir insan olarak bu numaralarda gozluk hayatinizi oldukca olumsuz etkiliyor. lenste kullanamadim bir turlu. Miyop için sinir nedir bilmiyorum ama hipermetropide bu kadar yuksek numaralarda laser operasyonu yapmiyorlar. Direkt gozici lens degisimi yapiliyor. Bu katarakt hastalarinda uygulanan refraktif lens degisimi ( RLE ) yani. Su an yine gozluk kullaniyorum ama 1 numara civarinda. Olabiliyorsan yaptirmalisin. Ama her goz laser ameliyatina uygun cikmiyor testlerde. 
Gözlüğün "%67" inceltme ile öyle durması tuhaf. Bu konu hakkında çok bir şey demek istemiyorum. Belki de doğrudur bilemem.Babamın tanıdığı ile onunda bayağı yakın bir optikçisi var mış hayatımda hiç atasuna gitmedim. 1/67hmc filtre antirefle camda sana 1750tl olur dediler çerçeve ve cam aynı para.
İnşallah uygun çıkması dileğiyle hocam yaş 19 göz bozuk belde fıtık var. Yani bazen diyorum nasıl bu yaşta bunlar olabilir yüksek numara gözlük hayatımı zorlaştırıyor. En basitinden gözlüğe bisey olsa yapılana kadar resmen körüm ben. Lens 3 4 sene taktım ama arada alerji göze batma her sabah takmak yordu sıktı. geçmiş olsun bu arada dereceleriniz benim gibi yüksekmiş.Uzun yillar 9 dioptri hipermetrop gozluk kullanmis bir insan olarak bu numaralarda gozluk hayatinizi oldukca olumsuz etkiliyor. lenste kullanamadim bir turlu. Miyop için sinir nedir bilmiyorum ama hipermetropide bu kadar yuksek numaralarda laser operasyonu yapmiyorlar. Direkt gozici lens degisimi yapiliyor. Bu katarakt hastalarinda uygulanan refraktif lens degisimi ( RLE ) yani. Su an yine gozluk kullaniyorum ama 1 numara civarinda. Olabiliyorsan yaptirmalisin. Ama her goz laser ameliyatina uygun cikmiyor testlerde.![]()
O zaman bilmiyorum hocam. Yine de bence gözünüz ilerlediği kadar ilerlesin sonra yaptırın çizdirmeyi. İllaki bir yerde duracaktır diye düşünüyorum. Benimki birkaç yıl önce 3 küsürde durdu mesela. Çoktandır ilerlemiyor.Hocam Ankara'da Ankasu Göz Hastanesine gidiyorum. Oradaki doktor seneye uygun gördü, ileride bozulma olayını sormuştum bir ara bana öyle bir şey yok dedi. Gene de seneye tekrar sormak daha iyi.
Ya bu konuda diretmemin sebebi aslında çizdirmeden sonra ilerleme olasılığından korkmam. Ha doktor yok dediyse doktora güvenmek gerek tabi de benimki bir endişe işte.
Dediğiniz gibi daha sonra tekrar sormak daha iyi bir seçenek.
Bende farkındayım işte ucuz olsun diye babam her seferinde böyle şeyler ile karsilastiriyor beni. 1 sene takacağım için masraf etmek mi istemedi bende bilmiyorum. Söylenecek çok şey varda baba olunca bir şey diyemiyorum. Ucuz etin yahnisi kısaca.Gözlüğün "%67" inceltme ile öyle durması tuhaf. Bu konu hakkında çok bir şey demek istemiyorum. Belki de doğrudur bilemem.
Haklısınız tabii. Ama benim son 3 senede 0.50 veya 1 derece artmış artık yavaş yavaş duruyor ondan denildi sanırım. Yoksa sizin gibi bende endişeliyim ve baya korkuyorum hatta.O zaman bilmiyorum hocam. Yine de bence gözünüz ilerlediği kadar ilerlesin sonra yaptırın çizdirmeyi. İllaki bir yerde duracaktır diye düşünüyorum. Benimki birkaç yıl önce 3 küsürde durdu mesela. Çoktandır ilerlemiyor.
Ya bu konuda diretmemin sebebi aslında çizdirmeden sonra ilerleme olasılığından korkmam. Ha doktor yok dediyse doktora güvenmek gerek tabi de benimki bir endişe işte.
Dediğiniz gibi daha sonra tekrar sormak daha iyi bir seçenek.
En kötü iki yıla çizdirirsiniz hocam o zaman çok endişelenecek bir şey yok gibi duruyor. Tabi ben uzman değilim de en azından gördüğüm birazcık o.Haklısınız tabi. Ama benim son 3 senede 0,50 veya 1 derece artmış artık yavaş yavaş duruyor ondan denildi sanırım. Yoksa sizin gibi ben de endişeliyim ve bayağı korkuyorum hatta.
K13N
Başarılı
Gözlüğün yakıştığı insanlar da var yakışmadığı insanlar da var, yakışmasa bile "garip" durmuyor. Olaya fiziksel olarak değil de sağlık açısından bakarsan gözlük her türlü lensten daha sağlıklı, hayatına gerçek anlamda sıfır etkisi dokunacak insanların senin hakkında ne düşündükleri neden umrunda?