Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Köyümdeki internette bu sıkıntı var. Özellikle Valorant oynarken ms bir anda yükselip düşüyor veya ms olmasa bile atlama oluyor oyunda. Bu sorun jitter ms ile alakalıymış sanırım.
Jitter ms nasıl düşürülür? Ağımda bağlı kimse yok, tek cihaz bağlı. Kabloda sorun yok kablolu bağlıyım.

Ekran görüntüsü 2025-06-30 180216.webp

1751295983066.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Santral mesafesi çok uzak + ADSL altyapınız var yani jitter ms probleminden kaçamazsınız. Ben VDSL kullanırken bu ping sorunundan neredeyse tamamen kurtulmuştum ve başka şehre taşındım ADSL altyapıyla yüksek ping hayatım oldu artık.

ADSL gördüğüm en kötü internet altyapısı olabilir.

ADSL2+'da bu mümkün değil, 2 km santral mesafesi demek sürekli sorun demek.

En azından Fiber to the Cabinet yani VDSL2 olsaydı sizden gerekli bazı testler isteyebilirdik.

Not:

ADSL dedikleri şey ADSL2+.

ADSL2+'da bu mümkün değil, 2 km santral mesafesi demek sürekli sorun demek.

En azından fiber to the cabinet yani VDSL2 olsaydı sizden gerekli bazı testler isteyebilirdik.

Not: ADSL dedikleri şey ADSL2+.

ADSL ile ADSL2+ dedikleri şey nedir mesela ADSL 8Mbps iken ADSL2+ ın 16Mbps olması gibi bir şey mi?
Bize zaten altyapı yok demişlerdi kablo çok uzun olur 4 direk dolaşacak dediler ama o zaman telefon paketleri çok pahalıydı özellikle ben Turkcell kullanırken o yüzden sorun olmaz bağlayın demiştik hızınız 16 ise 5-8 alırsınız demişlerdi çok şükür hızda problem yok 16 tam geliyor. Ama bu santral mesafesini nasıl değiştirebiliriz yakına alabiliriz bilmiyorum kablo zaten resim bırakacağım aşağıya şöyle bir şeye bağlı oda 4 direk uzakta bayağı bir mesafe var. Santralin nerede olduğunu bilmiyorum yakına santral isteme şansımız var mı ya da fiber to VDSL2 isteme olanağımız?

WhatsApp Görsel 2025-06-30 saat 18.31.48_a0bb8fb6.webp

ADSL ile ADSL2+ dedikleri şey nedir mesela ADSL 8Mbps iken ADSL2+ ın 16Mbps olması gibi bir şey mi?
Bize zaten altyapı yok demişlerdi kablo çok uzun olur 4 direk dolaşacak dediler ama o zaman telefon paketleri çok pahalıydı özellikle ben Turkcell kullanırken o yüzden sorun olmaz bağlayın demiştik hızınız 16 ise 5-8 alırsınız demişlerdi çok şükür hızda problem yok 16 tam geliyor. Ama bu santral mesafesini nasıl değiştirebiliriz yakına alabiliriz bilmiyorum kablo zaten resim bırakacağım aşağıya şöyle bir şeye bağlı oda 4 direk uzakta bayağı bir mesafe var. Santralin nerede olduğunu bilmiyorum yakına santral isteme şansımız var mı ya da fiber to VDSL2 isteme olanağımız?

Eki Görüntüle 159391
ADSL daha eski bir teknolojidir ve evet:

ADSL'de en fazla 8 Mbps alabilirsiniz.

ADSL2+'ta teorik olarak 24 Mbps en fazla, ancak TT 24'lük bazı paketlerde ADSL paket satmıyor.

O 2 kilometrelik santral mesafesini sen değil planlama ekibi değiştirebilir. Bağlı olduğun telekom müdürlüğüne veya il müdürlüğüne git.

VDSL2 altyapı gelir gelmesine de, VDSL2 planlaması varsa. Yoksa unutun.

Ülkemizde ADSL denilen şey ADSL2+'tır.