Çözüldü Yüksek Mbps düşük ping demek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

günes

Çalışkan
Arkadaşlar size kendi tecrübemi paylaşmak istiyorum. Ben Bursa'da oturuyorum. Eski evimizde 25 Mbps dandik bir internet kullanıyordum. Sanırım fiberin altı türü HiperNet gibi bir şeydi. Valorant TR sunucusunda 9 ms alıyordum. Şu an yeni evimizde FTTH fiber var. Valorant sunucusunda 5 ms alıyorum. Bunun konumla alakası var değil mi? Atıyorum Ankara'da oturan birinin 1000 Mbps kullansa bile 9 ms alması mümkün mü?

Çözüm
İnternet hızının ping süresiyle bir alakası yok. Ping'i etkileyen en önemli faktör sizin sunucuya olan uzaklığınız.

Valorant sunucuları İstanbul'da. İstanbul'a ne kadar yakınsanız o kadar düşük ping alırsınız.

Bir diğer faktör de internetinizin tipi. FTTH fiber ise pinginiz çok düşük olacaktır çünkü aradaki modülasyon VDSL gibi veya DOCSIS gibi gecikme ekleyen bir modülasyon değil.
Atıyorum Ankara'da oturan birinin 1000 Mbps kullansa bile 9 ms alması mümkün mü?
Tam olarak böyle, evet.

Konuda çoklu kullanıcı için bir şey sorulmadığı için o konulara girmedik. Ancak dediğiniz gibi çoklu kullanıcı da düşük hızlarda ping artabilir. Ancak modemden SQM çekilirse bu sorunda ortadan kalkar.

Bizim bahsetmek istediğimiz 1000 Mbps internet alınca paketler daha hızlı gitmiyor veya 8 Mbps alınca daha yavaş gitmiyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…