470

Uzman
Makaleler
2
Selam, bugün ciddi anlamda fazla şeker tükettiğim için şu anda mide bulantılarım ve tüm başımda ağrı var. Şeker kullanımım yaklaşık 5 yemek kaşığı çikolata kadar. Siz bu durum da ne yaptınız acaba?
Doktora görüneceğim ama buraya da sormak istedim. Daha önce böyle bir durumla karşı karşıya kaldınız mı? Çözümleriniz nedir?

Tam sınav haftasına girdiğimiz için yüksek süreli bir hastalığa kapılmak istemiyorum.

Çikolatada yemek kaşığıyla ölçü verildiğini ilk defa görüyorum. O dediğin miktardan bir şey olmaz ama anlaşılan vücudun fazladan şeker alımına alışkın değil. Zaten normal beslenme dışında şeker alımına hiç gerek yok sağlık açısından ama tatlıya alıştıktan sonra bırakmak da zor. Beyinde uyuşturucuyla aynı noktalara etki ediyor.

Daha önce böyle bir durumla karşı karşıya kaldınız mı?
Hayır, tek seferde yarım kilodan fazla tatlı yemişliğim de çok var ama glikoz hassasiyetim yüksek değil. O dediğin miktarı ancak damak açmak için tüketiyorum. Neyse ki diyabet sorunum yok. :D

Çikolatada yemek kaşığıyla ölçü verildiğini ilk defa görüyorum. O dediğin miktardan bir şey olmaz ama anlaşılan vücudun fazladan şeker alımına alışkın değil. Zaten normal beslenme dışında şeker alımına hiç gerek yok sağlık açısından ama tatlıya alıştıktan sonra bırakmak da zor. Beyinde uyuşturucuyla aynı noktalara etki ediyor.

Hayır, tek seferde yarım kilodan fazla tatlı yemişliğim de çok var ama glikoz hassasiyetim yüksek değil. O dediğin miktarı ancak damak açmak için tüketiyorum. Neyse ki diyabet sorunum yok. :D

O ölçüyü verdim çünkü asıl tükettiğim şey üst üste 3 tane İzmir bombasıydı ondan dolayı 5 kaşık dedim.

Ne yani komik mi? :unsure:

Son düzenleme:
O ölçüyü verdim çünkü asıl tükettiğim şey üst üste 3 tane İzmir bombasıydı ondan dolayı 5 kaşık dedim.
En başından öyle deseydin keşke. Haddim değil ama fazla şeker alımı gibi sağlıksız bir şey yapacaksan daha kaliteli seçimleri tavsiye ederim. En azından sağlıksızlığına değsin, İzmir Bombası nedir? :D

Son düzenleme: