MR_QuAliwTek

Üyecik
Telekom altyapısıyla beraber kullandığım TurkNet firmasına ait internet bağlantımda zaman zaman kopmalar, son derece yüksek ping değerleri alıyorum. Neler yapabilirim?

Son 1 aydan beri lanet ediyorum. Telekom'un verdiği ONT ve modemi mevcut. ONT cihazını hacklemek istiyorum. Bunu yapabilir miyim? @Recep Baltaş

Servis sağlayıcım TurkNet ve 1 aydan beri tek yaptırdıkları destek kaydından Speedtest istemek. İlgili Speedtest verilerini iletiyorum. Fakat ilettikten sonra "herhangi bir sorununuzun olmadığını doğruladık" mesajını göndererek desteği sonlandırıyorlar. Telekom'un dahil olduğu her sistem maalesef rezalet... Keşke TurkNet için 1gbs altyapım olsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telekom altyapısıyla beraber kullandığım TurkNet firmasına ait internet bağlantımda zaman zaman kopmalar, son derece yüksek ping değerleri alıyorum. Neler yapabilirim?

Son 1 aydan beri lanet ediyorum. Telekom'un verdiği ONT ve modemi mevcut. ONT cihazını hacklemek istiyorum. Bunu yapabilir miyim? @Recep Baltaş
Türknet'deysen ve TT altyapısı ile kullanıyorsan bir kere CGNat arkasındasın bunu baştan belirteyim.
Ama evde iç tesisatta GPON altyapıda ne yapabilirsin onu söyleyim ONT'den direkt olarak çıkan ethernet kablosuyla kaliteli bir routerla değiştirebilirsin. ONT Nokia ise onun içine giremezsin. Huawei ONT ise giriliyor ama pek bir ayar yapılamıyor. Baktın ping düşmedi en son çare Statik IP talebinde bulunman olacaktır ki CGNat'dan kurtulabilesin. Türknet'in de yapabileceği maksimum bu olur. Ama ping'ini doğrudan etkileyen ISP olduğunu unutma derim. Türk Telekom'un yurtdışı çıkışları şuan çok iyi durumda.

Son düzenleme:
Yapılacak şey ISS değişmek. Bende de aynı problem vardı adamlara PingPlotter testi atıyorum hızınızı kısıtlayalım belki düzelir falan diyorlar en son cinnet geçirecektim bende Türk Telekom'a geçtim problem düzeldi. Son 1.5 aydır falan yurt dışı çıkışlarına ne yaptılarsa artık hem paket kaybı var hem ping 10-15 ms yükseldi. Sorunları da çözmüyorlar. Bu arada Exitlag kullanmak benim problemleri bir nebze çözmüştü ayrıca Discord'da 1 aylık bedava üyelik veriyordu. Tabi Exitlag bitince yine aynı problemler devam etti bende ISS değiştim.

Yapılacak şey ISS değişmek. Bende de aynı problem vardı adamlara PingPlotter testi atıyorum hızınızı kısıtlayalım belki düzelir falan diyorlar en son cinnet geçirecektim bende Türk Telekom'a geçtim problem düzeldi. Son 1.5 aydır falan yurt dışı çıkışlarına ne yaptılarsa artık hem paket kaybı var hem ping 10-15 ms yükseldi. Sorunları da çözmüyorlar. Bu arada Exitlag kullanmak benim problemleri bir nebze çözmüştü. Discord'da 1 aylık bedava üyelik veriyordu. Tabi Exitlag bitince yine aynı problemler devam etti bende ISS değiştim.
Türk Telekom'dan hizmet alıyorum bende dinamik IP olarak kullanıyorum CGnat'da değilim, 1GBPS kullanıyorum. Ping konusunda ve paket kaybı yaşamıyorum. Ama TT'nin router'ını kullanmıyorum. TT'nin verdiği routerdan kaynaklı oluyor genelde bu tarz sorunlar. TT'nin router'ını kullandığımda evet dediğiniz ping sorunları ve paket kaybı çok oluyor (özellikle CS'de)

Türk Telekom'dan hizmet alıyorum bende dinamik IP olarak kullanıyorum CGnat'da değilim, 1GBPS kullanıyorum. Ping konusunda ve paket kaybı yaşamıyorum. Ama TT'nin router'ını kullanmıyorum. TT'nin verdiği routerdan kaynaklı oluyor genelde bu tarz sorunlar. TT'nin router'ını kullandığımda evet dediğiniz ping sorunları ve paket kaybı çok oluyor (özellikle CS'de)
Ben VDSL kullanıyorum zaten 50 Mbps aynı altyapıda Millenicom, Netspeed en son Türknet denedim işte bunlardan önce de Türk Telekom kullanıyordum ama fiyatlardan ötürü geçmiştim. Arasında en kötüsü Millenicom'du onda inanılmaz paket kaybı vardı en eh işte diyebileceğim de Türknet 7 ay kadar kullandım başlarda iyiydi ama son zamanlarda rezalet. Tabi fiber altyapı ile VDSL bir değildir ama bu problem başlayınca Türknet hiçbir şey yapmıyor siz problemin ne olduğunu adamların gözüne sokmanıza rağmen. Paket kaybı nedir, ping niye olur, routing falan hiçbir şey bildikleri de yok zaten artık kim çalışıyorsa orada. O yüzden hiç uğraşmayıp direkt Türk Telekom'a geçmek en rahat çözüm bence.

Düzenleme: Türknet zaten sabit 500 TL tarife uyguladığı için 1 Gbit internet almıyorsanız Türk Telekom'un fiyat tarifesi ile arasında 50-100 TL fark belki oluyor seçeceğiniz hıza göre.

Ben VDSL kullanıyorum zaten 50 Mbps aynı altyapıda Millenicom, Netspeed en son Türknet denedim işte bunlardan önce de Türk Telekom kullanıyordum ama fiyatlardan ötürü geçmiştim. Arasında en kötüsü Millenicom'du onda inanılmaz paket kaybı vardı en eh işte diyebileceğim de Türknet 7 ay kadar kullandım başlarda iyiydi ama son zamanlarda rezalet. Tabi fiber altyapı ile VDSL bir değildir ama bu problem başlayınca Türknet hiçbir şey yapmıyor siz problemin ne olduğunu adamların gözüne sokmanıza rağmen. Paket kaybı nedir, ping niye olur, routing falan hiçbir şey bildikleri de yok zaten artık kim çalışıyorsa orada. O yüzden hiç uğraşmayıp direkt Türk Telekom'a geçmek en rahat çözüm bence.
Öyle oluyor zaten. VDSL'deyken ben çok problem çektim, pandemi öncesine kadar GPON yoktu bende. VDSL'de iken ben firma ismi vermeyeceğim herkesin bildikleri bir firmadan hizmet aldığımda arıza kaydı açtığımda hiç ilgilenmiyordu TT ekipleri. TT'ye geçince kendi müşterisi arıza kaydı açınca ilgileniyor. O yüzden dediğiniz gibi TT'ye geçmek en iyisi hem VDSL'de hem GPON'da. Ama GPON altyapıda Türknet seçmek bana mantıksız geliyor 500TL'ye 100mbps hız için. Türknet'in eski kalitesini ben görmüyorum şu anda.

Türknet'deysen ve TT altyapısı ile kullanıyorsan bir kere CGNat arkasındasın bunu baştan belirteyim.
Ama evde iç tesisatta GPON altyapıda ne yapabilirsin onu söyleyim ONT'den direkt olarak çıkan ethernet kablosuyla kaliteli bir routerla değiştirebilirsin. ONT Nokia ise onun içine giremezsin. Huawei ONT ise giriliyor ama pek bir ayar yapılamıyor. Baktın ping düşmedi en son çare Statik IP talebinde bulunman olacaktır ki CGNat'dan kurtulabilesin. Türknet'in de yapabileceği maksimum bu olur.

Anladım hocam sağ olun. Ethernet olarak bağlandığım için rooter değiştirmeyi önemli bulmuyorum. Rooter değiştirerek rate limit değiştirmeyecek. Statik ip' nin içsel süreci konusunda daha fazla detay verebilir misiniz? Nedir bu statik ip? Statik ip değiştirmenin faydadan çok zararı olduğunu düşünerek önyargılı davranıyorum.

Anladım hocam sağ olun. Ethernet olarak bağlandığım için rooter değiştirmeyi önemli bulmuyorum. Rooter değiştirerek rate limit değiştirmeyecek. Statik ip' nin içsel süreci konusunda daha fazla detay verebilir misiniz? Nedir bu statik ip? Statik ip değiştirmenin faydadan çok zararı olduğunu düşünerek önyargılı davranıyorum.
Statik Ip kısacası sabit IP demek. Yani default olarak ISP sana Dinamik IP tanımlıyor, o vakit Dinamik IP'deyken sen CGNat'da olduğun için bir çok kullanıcı ile WAN IP'ni paylaşıyorsun bu da senin ping sorununu yaratıyor. Statik IP'ye geçtiğinde CGNat'dan çıkacaksın ve o IP ile direkt olarak karşı sunucuya bağlanacaksın. Aradaki ek cihaz yani CGNat'ı bypass etmiş oluyorsun.
Router konusunda şöyle Türk Telekom'un verdiği router'ı kullandığını varsayıyorum onların donanımları zayıf oluyor ve yazılımları çok kötü olduğu için o da senin internet zevkini baltalayan bir unsur. Bütçen varsa ben router'ı değiştirmen taraftarıyım (Keenetic veya Asus ile). ONT'nin hiçbir fonksiyonu yok o zaten bridge modda çalışıyor. ONT sadece fiber'i ethernete çevirici olarak çalışıyor diyim sana basit tabirle bütün fonksiyonları router'ın yerine getiriyor. Baktın router değiştirdin, statik IP'ye geçtin sorunun hiç düzelmedi en kökten çözüm ISS'i değiştirmektir.