Emre Human

Üstün
Hayatımda ilk kez yemek yapayım dedim, (yumurta) onu bile beceremedim. Tereyağını falan ısıttım, yaydım, bir sıkıntı yok, tuzunu da koydum. İş yumurtayı kırmaya bir geldi, kıramıyorum arkadaş. Küçük küçük parçalara ayrıldı falan, en sonunda tavaya yumurtayı akıtacakken elimden kaydı, tavaya düştü :rofl: Neyse, kabuğunu tavadan çıkardım, bir şekil oldu yumurta. Bu yumurta nasıl kırılıyor, bir tekniği falan var mı?

Normal bir yere (Kase kenarı, tezgah kenarı veya tavanın kenarına) hafifçe vur ortadan çatlasın kabuğu. Baş parmaklarınızla çatlağın olduğu yerden bastırın ve ikiye ayırın. 1-2 denemede kavrarsınız.

Hayatımda ilk kez yemek yapayım dedim, (yumurta) onu bile beceremedim. Tereyağını falan ısıttım, yaydım, bir sıkıntı yok, tuzunu da koydum. İş yumurtayı kırmaya bir geldi, kıramıyorum arkadaş. Küçük küçük parçalara ayrıldı falan, en sonunda tavaya yumurtayı akıtacakken elimden kaydı, tavaya düştü :rofl: neyse, kabuğunu tavadan çıkardım, bir şekil oldu yumurta. Bu yumurta nasıl kırılıyor, bir tekniği falan var mı?

Tavanın kenarına vur zaten o çizgi şeklinde kırılacak parmak uçlarını oradan geçir çekince otomatik açılacak.

Hocam bir kase alıyorsunuz önce, sonra kasenin yarım metre uzağından yumurtayı kaseye fırlatıyorsunuz hızlı şekilde. Ama harbili hızlı atın ki yumurta kırılsın. O yumurta zaten hızlı attıysanız mis gibi kırılır, parçalara ayrılmaz :D büyük ihtimal kabuğu 3'e ayrılır, onları kolayca çıkarırsınız, tabii çok hızlı attıysanız o da.

Ama eğer kalsın, çok tehlikeli bu derseniz direkt bıçakla veya (keskinse) tavanın ucuyla da açabilirsiniz. Bıçağa veya tavanın ucuna 3-5 kez kapı tık-tıklatır gibi vurun, bir çatlak oluşacaktır. Parmağınızı o çatlağa denk getirerek parmağınızın uç kısmıyla çatlak bölgeye hafifçe bastırın. Yumurtayı tavaya pozisyon alıp sakin şekilde 2 yandan çekin yumurtayı. Bu şekilde düzgün açılması lazım.

Hayatımda ilk kez yemek yapayım dedim, (yumurta) onu bile beceremedim. Tereyağını falan ısıttım, yaydım, bir sıkıntı yok, tuzunu da koydum. İş yumurtayı kırmaya bir geldi, kıramıyorum arkadaş. Küçük küçük parçalara ayrıldı falan, en sonunda tavaya yumurtayı akıtacakken elimden kaydı, tavaya düştü :rofl: neyse, kabuğunu tavadan çıkardım, bir şekil oldu yumurta. Bu yumurta nasıl kırılıyor, bir tekniği falan var mı?

Şimdi yumurta taş değil, hafifçe kasenin ya da tezgahın kenarına dokundurup çatlatıyorsun.
Sonrasında yumurtayı baş parmaklarınla bastırıp (küçükken soda poşetlerini bastırıp yırttığımız şekilde değil) nazikçe böyle açıyorsun.
Ki nazik olduğun için o yumurta zaten fazla parçalara ayrılmadan açılacaktır.

İlk darbeyi sağlam vurman lazım ama tam güçte uygulama elinde parçalanır, mümkünde tavanın kenarı. Zaten tam ikiye ayırmalık bir şekilde çatlayacak. O esnada iki elinde ayırabilirsin, başta parçalar düşer ama alıştıkça daha iyi kırarsın.

Ve ayrı bir kaseye kır yumurtayı.