yunusabdi61

Uzman
Merhaba. 3 sene önce yurt dışından getirdiğim cihazımı BTK'ya kaydettim. e-Devlet'den sorguladiğimda normalde 1 Ocak 2025'te cihazin diger hatlarada açılması gerekiyordu, yani bir nevi artık TR cihazı olması gerekiyordu ama 1 Ocak tarihini geçtik, hala herhangi bir gelişme olmadı. BTK'yı ara deseniz ona ulasamıyorum. Ne yapmam gerek? Hiç deneyimleyen var mı acaba?

Merhaba. 3 sene önce yurt dışından getirdiğim cihazımı BTK'ya kaydettim. e-Devlet'den sorguladiğimda normalde 1 Ocak 2025'te cihazin diger hatlarada açılması gerekiyordu, yani bir nevi artık TR cihazı olması gerekiyordu ama 1 Ocak tarihini geçtik, hala herhangi bir gelişme olmadı. BTK'yı ara deseniz ona ulasamıyorum. Ne yapmam gerek? Hiç deneyimleyen var mı acaba?

En basit telefoncu bile yapar hocam, keşke hiç kaydettirmekle uğraşmasaydınız.

En basit telefoncu bile yapar hocam, keşke hiç kaydettirmekle uğraşmasaydınız.

Hocam ben kaydettirdigim zaman 2bin TL idi kayit ucreti ve o zamanlar telefoncularin kayit yontemi yani direnç ile kayit hem hiç güvenilir değildi cihazin susma ihtimali yuksekti hem de fiyat yonunden mantiksizdi. Ki hala direnc ile kayiti hiçbir şekilde güvenli bulmuyorum ben. Ben BTK'den kayit yapmama ragmen TR fiyatinin kat kat altina geldi cihaz bana.

Benim bildiğim kaydettirdikten sonraki üç sene sonra açılıyor. Ne zaman aldınız ve ne zaman kaydettirdiniz?

3 sene önce aldim 3 sene önce kaydettirdim normalde suresi 1 Ocak 2025 de bitiyor (3 sene suresi yani) ama hala açılmadı.