Telefonunuzu kayıt ettirdiğiniz günden 3 sene sonra cihaz sanki Türkiye’den alınmış gibi satılabiliyor hiçbir sorun olmayacak şekilde. 3 sene geçmezse eğer sattığınız kişinin SIM kartı kayıt ettirdiğiniz değil de başka bir ada kayıtlı hat üzerindeyse cihaz kayıtlı şekilde kullanılamıyor.
Temmuz 2026 yılında hiçbir sorun olmadan satabileceksiniz. Bende de aynı yıllarda alınıp IMEI kayıt ücreti 20 olmadan önceki gece kayıt ettirilmiş 14 Pro Max var. Ben de aynı şekilde 3 sene sonra satabileceğim.
Şunu da ekleyeyim, Babam bu cihazı kendi üzerine kayıt ettirip kullanıyordu. O başka bir cihaz üzerine geçince cihaz bana kaldı. Hattım annem üzerine olduğu için ve telefonun kaydı ise babamın üzerine olduğu için “Servis yok” yazısıyla karşılaştım. Bunun üzerine BTK’yı aradım ve operatörümün bayii’sinden kayıtlı kişinin üzerine bir hat istememi veya aktarmamı söylediler. Bunun üzerine Turkcell’e yüklü bir fiyat ödeyerek (Çok şaşırmadık, Turkcell) hattımı babamın üzerine aldırdım. İlk 1 gün cihazın servis yok yazısı devam etti. BTK’yı aradım, kaydı aktif ettiler ve 1 saat sonra hat geldi. Sonraki 1 gün sürekli hat bir gelip bir gidiyordu, bir türlü kalibre olamamıştı. Bir sonraki gün ise cihazınızın kaydı tamamlandı gibi bir SMS ile beraber aylardır sorunsuzca kullanıyorum.