Tamamen bütçe durumuma bağlı yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi elimde Redmi Note 9 var ve XR'a da geçtim 12-13 Mini'lere de geçsem beni tatmin edecek performansı alacağım.

Gönül ister bir 14-15 veyahut 16 Pro olsun elimde ama maalesef.
13 Pro alacak bütçeniz varsa ve iPhone olması zorunluysa yapıştırın geçin. Base iPhone modelleri açıkçası kamera manasında makro kameraları yok ve bir çok konuda kısıtlılar. 13 mini’de cihazda ısınma ve çok çabuk bataryanın bitmesi gibi durumlarla karşılaşırsınız bir tane matematik hocam aynı problemden dolayı satmıştı 13 mini’yi. Bataryası çok küçük.

13 Pro alacak bütçeniz varsa ve iPhone olması zorunluysa yapıştırın geçin. Base iPhone modelleri açıkçası kamera manasında makro kameraları yok ve birçok konuda kısıtlılar. 13 Mini'de cihazda ısınma ve çok çabuk bataryanın bitmesi gibi durumlarla karşılaşırsınız bir tane matematik hocam aynı problemden dolayı satmıştı 13 Mini'yi. Bataryası çok küçük.

iPhone olması zorunda değil yoksa 2.el bir S22 alır devam ederim. Babama aldık çok da beğendim ama dediğim gibi bir farklılık olsun diye IPhone'ye geçiş yapmak istemiyor değilim.

Pro modellerine bütçe yeterse bakarım. 13 Pro olmazsa 12 Pro'lara bakarım o da olmasa artık süreci uzatır yurt dışından sıfır bir şey alırım.

iPhone olması zorunda değil yoksa 2.el bir S22 alır devam ederim. Babama aldık çok da beğendim ama dediğim gibi bir farklılık olsun diye IPhone'ye geçiş yapmak istemiyor değilim.

Pro modellerine bütçe yeterse bakarım. 13 Pro olmazsa 12 Pro'lara bakarım o da olmasa artık süreci uzatır yurt dışından sıfır bir şey alırım.
Bütçe yetiyorsa yurt dışı S22 Ultra veya S23 Ultra bakılabilir ciddiyim iPhone gereksiz heves oluyor aldıktan sonra bir süre götürüyor ama daha iyilerini görünce keşke onu bunu alsaydım diyorsunuz.

Bütçe yetiyorsa yurt dışı S22 Ultra veya S23 Ultra bakılabilir ciddiyim iPhone gereksiz heves oluyor aldıktan sonra bir süre götürüyor ama daha iyilerini görünce keşke onu bunu alsaydım diyorsunuz.

Fantezik büyük telefonlar istemediğimden çok da bir anlamı yok açıkçası. En fazla 6.1 bilemedim 6.4" olan ele avuca sığacak telefonlar istiyorum.

Bilmiyorum birkaç aya bakacağız o an hangisi mantıklı gelirse onu alacağım.

Fantezik büyük telefonlar istemediğimden çok da bir anlamı yok açıkçası. En fazla 6.1 bilemedim 6.4" olan ele avuca sığacak telefonlar istiyorum.

Bilmiyorum birkaç aya bakacağız o an hangisi mantıklı gelirse onu alacağım.
Boyu 1.55 olan biri olarak (18 cm el) 14pm’ye geçtikten 2-3 gün sonra o büyük boya alıştım. Şu an elime 15 Pro falan alınca bu ne diyorum elden atasım geliyor… Alışınca nimet aslında. Hatta elime S24 Ultra aldım mağazada yine bir sorun olmadı.

Boyu 1.55 olan biri olarak (18 cm el) 14Pm'ye geçtikten 2-3 gün sonra o büyük boya alıştım. Şu an elime 15 Pro falan alınca bu ne diyorum elden atasım geliyor… alışınca nimet aslında. Hatta elime S24 Ultra aldım mağazada yine bir sorun olmadı.

Şu anda kullandığım Redmi Note 9 zaten 14pm ile aynı büyüklükte sadece minimal şeyleri seviyorum ufak olanlar bana daha uygun.

iPhone yatmazsa kafama S22 S23 falan bakacağız.

Şimdi kesinleştirmek için soruyorum bugün yurt dışı telefon aldım kullanıyorum 120 gün mü yoksa 180 gün mü?

e-Devlet'ten IMEI başına 2 kere talepte bulup 180 güne çıkartılıyor deniyor. En azından araştırdığımda bu şekilde karşıma çıktı.
IMEI başına 120 gün, yanlış yazmışım kusura bakma. Düzelttiriyorum hemen. Herhangi bir başvuruya gerek yok, takıyorsun çalışıyor. İki SİM yuvası da farklı IMEİ’ye sahip.

Telefonum iyice kendinden geçmeye başladı şu 3-4 aya telefon yenileyeyim diyorum. Almışken hanımın da gönlü olsun, hem de biraz değişiklik olsun diye iPhone'lare geçmeyi düşünüyorum. Aklımda 12-13 mini veya düz-Pro 12-13 modelleri var.

Şimdi bu yurt dışında ikamet edenlere 180 gün tanıyorlarmış, her ne kadar burada yaşasam da yurt dışında ikamet adresim var. Ben de TR cihazına fazla verene kadar temiz bir yurt dışını uygundan alıp SIM1-SIM2 180+180 360 gün kullanayım diye düşündüm.

Şimdi aklımda birkaç soru var: Bu iPhone'larde fiziksel çift SIM Çin modelleri hariç olmuyor mu? Bir de bu 180 günü nasıl yükseltebilirim, 2. el bir cihaz olması sorun çıkartır mı yoksa illa sıfır almak mı gerek? Ona göre az daha bekler bütçe artırır sıfır 15-15 Pro veya 16 serisi bakarım.

Yurt dışı cihazı telefonculardan başka bir yerde bulmanız zor mağazalar TR cihazı satıyor ve illa fiziksel çift SIM derdinizin olmasına gerek yok normal SIM + e SIM şeklinde de cihaz kullanılabiliyor ama asıl sıkıntı şu 180+180 şeklinde kullanım söz konusu değil 6 ay hattı takıp 4 ay e SIM ile kullanabiliyorsunuz kalan 4 ay telefonun hattı kullanılamıyor yani başka bir cihaz kullanmanız gerek buna çözüm olarak da başka bir iPhone cihazı kullanmak çözüm olarak akla geliyor telefonları eşleştirdiğiniz zaman zaten veri derdiniz olmuyor ister ikinci el olsun ister sıfır olsun güvenilir yerden almak en önemlisi bir de iPhone 13 ve üstü cihazlara bakmanızı öneririm alt modelleri eski kalmaya başladı.

Yurt dışı cihazı telefonculardan başka bir yerde bulmanız zor mağazalar TR cihazı satıyor ve illa fiziksel çift SIM derdinizin olmasına gerek yok normal SIM + e SIM şeklinde de cihaz kullanılabiliyor ama asıl sıkıntı şu 180+180 şeklinde kullanım söz konusu değil 6 ay hattı takıp 4 ay e SIM ile kullanabiliyorsunuz kalan 4 ay telefonun hattı kullanılamıyor yani başka bir cihaz kullanmanız gerek buna çözüm olarak da başka bir iPhone cihazı kullanmak çözüm olarak akla geliyor telefonları eşleştirdiğiniz zaman zaten veri derdiniz olmuyor ister ikinci el olsun ister sıfır olsun güvenilir yerden almak en önemlisi bir de iPhone 13 ve üstü cihazlara bakmanızı öneririm alt modelleri eski kalmaya başladı.

Ayrı ayrı iki telefon alamam uğraşmakta istemem.

Şu en düşük şunu bunu alın demeyin. Benim elimde var Redmi Note 9, 2.el bir iPhone 12 alsam gerek işlemci, gerek akıcılık, gerek kamera, gerek ekran yani her anlamda zaten çağ atlamışa döneceğim bu sebeple eski kalması pek de önemli değil. 11 tırt onu geç.

Zaten elimdeki eski, bir telefon alınca da 4 seneye yakın değiştirmem uğraşmam da, cebimdeki paraya göre 12 Pro falan tutturursam direkt alır geçerim. Zaten 12 Pro alırsam beni helalinden 4-5 sene götürür. Çok da gözüm yok benim.

Bu SE 4 çıkacak diyorlar fiyatı iyiyse sıfır olarak onu yurt dışından alabilirim. Önceliğim tr 12-12pro olarak duruyor şu anda.

Son düzenleme:
Ayrı ayrı iki telefon alamam uğraşmakta istemem.

Şu en düşük şunu bunu alın demeyin. Benim elimde var Redmi Note 9, 2.el bir iPhone 12 alsam gerek işlemci, gerek akıcılık, gerek kamera, gerek ekran yani her anlamda zaten çağ atlamışa döneceğim bu sebeple eski kalması pek de önemli değil. 11 tırt onu geç.

Zaten elimdeki eski, bir telefon alınca da 4 seneye yakın değiştirmem uğraşmam da, cebimdeki paraya göre 12 Pro falan tutturursam direkt alır geçerim. Zaten 12 Pro alırsam beni helalinden 4-5 sene götürür. Çok da gözüm yok benim.

Bu SE 4 çıkacak diyorlar fiyatı iyiyse sıfır olarak onu yurt dışından alabilirim. Önceliğim tr 12-12pro olarak duruyor şu anda.
12’nin de 11’den çok farkı yok o da tırt. 12 Pro alırsanız değebilir anca ama Türkiye şartlarında fiyat performans olarak alınabilecek en iyi iPhone, iPhone 13 Pro. Gerek çentiği, gerek 120 Hz ekran, gerek daha parlak/kaliteli ekran ve 12 Pro’ya göre iyileştirilmiş bir çok özellik.