Telefonum iyice kendinden geçmeye başladı şu 3-4 aya telefon yenileyeyim diyorum. Almışken hanımın da gönlü olsun, hem de biraz değişiklik olsun diye iPhone'lare geçmeyi düşünüyorum. Aklımda 12-13 Mini veya düz-Pro 12-13 modelleri var.

Şimdi bu yurt dışında ikamet edenlere 180 gün tanıyorlarmış, her ne kadar burada yaşasam da yurt dışında ikamet adresim var. Ben de TR cihazına fazla verene kadar temiz bir yurt dışını uygundan alıp SIM1-SIM2 180+180 360 gün kullanayım diye düşündüm.

Şimdi aklımda birkaç soru var: Bu iPhone'larde fiziksel çift SIM Çin modelleri hariç olmuyor mu? Bir de bu 180 günü nasıl yükseltebilirim, 2. el bir cihaz olması sorun çıkartır mı yoksa illa sıfır almak mı gerek? Ona göre az daha bekler bütçe artırır sıfır 15-15 Pro veya 16 serisi bakarım.

Telefonum iyice kendinden geçmeye başladı şu 3-4 aya telefon yenileyeyim diyorum. Almışken hanımın da gönlü olsun, hem de biraz değişiklik olsun diye iPhone'lare geçmeyi düşünüyorum. Aklımda 12-13 mini veya düz-Pro 12-13 modelleri var.

Şimdi bu yurt dışında ikamet edenlere 180 gün tanıyorlarmış, her ne kadar burada yaşasam da yurt dışında ikamet adresim var. Ben de TR cihazına fazla verene kadar temiz bir yurt dışını uygundan alıp SIM1-SIM2 180+180 360 gün kullanayım diye düşündüm.

Şimdi aklımda birkaç soru var: Bu iPhone'larde fiziksel çift SIM Çin modelleri hariç olmuyor mu? Bir de bu 180 günü nasıl yükseltebilirim, 2. el bir cihaz olması sorun çıkartır mı yoksa illa sıfır almak mı gerek? Ona göre az daha bekler bütçe artırır sıfır 15-15 Pro veya 16 serisi bakarım.

13 Pro altı almaya değeceğini pek düşünmüyorum.

13 Pro altı almaya değeceğini pek düşünmüyorum.

Bakın şöyle diyeyim yemek paramdan kısıp 4-5 biriktireceğim 11-12 bilemedim 13.000₺ ile almayı planlıyorum şu anda. Öyle çok bir bütçe de ayırmak istemiyorum.

Redmi Note 9'dan XR'a da geçsem 11'e de geçsem daha iyi olacak benim için.

Bana 2.el yurt dışı telefon alırsam 180 gün açık nasıl kullanabileceğim ve fiziksel çift SIM'i Çin modelleri harici kullanabilip kullanabilemeyeceğim lazım.

Benim bir telefondan beklentim Instagram'da kasmasın etmesin, arayüzü akıcı olsun, nisbeten ufak olsun hanım resim çekeceği zaman memnun etsin onu bu fazlası değil. Benim öyle fantezik özellik arayışım yok.

Benim bir telefondan beklentim Instagram'da kasmasın etmesin, arayüzü akıcı olsun, nisbeten ufak olsun hanım resim çekeceği zaman memnun etsin onu bu fazlası değil. Benim öyle fantezik özellik arayışım yok.

Yurt dışı S23 Ultra veya S24 Ultra bakabilirsiniz server kaydı ile 180 gün vb. gibi derdiniz olmaz.

Yurt disi ikamete falan gerek yok. Telefonu aliyorsun, SIM'i takiyorsun ve 180 gun kullaniyorsun. Gidip e-SIM aliyorsun, 120 gun daha kullaniyorsun. Kalan gunlerde telefonunun sebekeye erisimi olmuyor. 1 Ocak geldiginde otomatikman sifirlaniyor, 120 gun e-SIM'le kullanmaya devam ediyorsun ve sonra tekrar fiziksel SIM'e geciyorsun.

Ikinci el de alsan ucuncu el de alsan cihazin IMEI numarasi Turkiye'de kayitli degilse prosedur boyle.

Fiziksel SIM, e-SIM gecislerinde para odemen gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurt disi ikamete falan gerek yok. Telefonu aliyorsun, SIM'i takiyorsun ve 180 gun kullaniyorsun. Gidip e-SIM aliyorsun, 180 gun daha kullaniyorsun. Kalan gunlerde telefonunun sebekeye erisimi olmuyor. 1 Ocak geldiginde otomatikman sifirlaniyor, 180 gun e-SIM'le kullanmaya devam ediyorsun ve sonra tekrar fiziksel SIM'e geciyorsun.

Ikinci el de alsan ucuncu el de alsan cihazin IMEI numarasi Türkiye'de kayitli degilse prosedur boyle.

Fiziksel SIM, e-SIM gecislerinde para odemen gerek.

Şimdi kesinleştirmek için soruyorum bugün yurt dışı telefon aldım kullanıyorum 120 gün mü yoksa 180 gün mü?

e-Devlet'ten IMEI başına 2 kere talepte bulup 180 güne çıkartılıyor deniyor. En azından araştırdığımda bu şekilde karşıma çıktı.

Bakın şöyle diyeyim yemek paramdan kısıp 4-5 biriktireceğim 11-12 bilemedim 13.000₺ ile almayı planlıyorum şu anda. Öyle çok bir bütçe de ayırmak istemiyorum.

Redmi Note 9'dan XR'a da geçsem 11'e de geçsem daha iyi olacak benim için.

Bana 2.el yurt dışı telefon alırsam 180 gün açık nasıl kullanabileceğim ve fiziksel çift SIM'i Çin modelleri harici kullanabilip kullanabilemeyeceğim lazım.

11'den 15 Pro'ya geçmiş birisi olarak söylüyorum. Şu anda iPhone alınacaksa en az 13 Pro alınmalı. Düz modeller en basitinden ekran yönünden tırt. Yurt dışı S23 Ultra alıp geçin bütçe yeterse S24 Ultra.

Hayır ülke şartları belli eğer bütçeniz yetmiyorsa XR ve ya 11 kullanılır mı bu devirde? Destekleri bitti bitecek.

11'den 15 Pro'ya geçmiş birisi olarak söylüyorum. Şu anda iPhone alınacaksa en az 13 Pro alınmalı. Düz modeller en basitinden ekran yönünden tırt. Yurt dışı S23 Ultra alıp geçin bütçe yeterse S24 Ultra.

Hayır ülke şartları belli eğer bütçeniz yetmiyorsa XR veya 11 kullanılır mı bu devirde? Destekleri bitti bitecek.

Tamamen bütçe durumuma bağlı yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi elimde Redmi Note 9 var ve XR'a da geçtim 12-13 Mini'lere de geçsem beni tatmin edecek performansı alacağım.

Gönül ister bir 14-15 veyahut 16 Pro olsun elimde ama maalesef.