Makaleler
1
Merhaba. Yurt dışı turları yapan şirketlerle seyahat yapmak mantıklı mı?

Yapanlar var mı?

YouTube'da bir videoya denk geldim ve bu şirketle sanırım yapmışlar ama ne kadar doğru bilgim yok. Güvenilir olup olmadığı söz konusu, dolandırılma ihtimali olmaması adına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Fiyatları aşırı pahalı ve çoğu yer için yeterince vakit ayırmıyor gibi görünüyorlar. Bir turlarında 16 günde 14 ülkeye ve 28 şehre gittikleri yazıyor. O şehirler arasında sadece Paris’e 1 hafta harcarsanız ancak çoğu noktasını görebilirsiniz ve tamamen bitmez bile. Versailles, kendi başına bir gün alıyor. Şehirleri ucundan görmektense partneriniz veya arkadaşınız ile birlikte gitmenizi öneririm. İki kişi olduğunuzda konaklama masraflarını gecelik 20-100 EUR arasına getirebiliyorsunuz. Önceden bilet alırsanız Avrupa içindeki uçuşları ve otobüsleri de 15-30 EUR civarına alabilirsiniz.

Merhaba,

Fiyatları aşırı pahalı ve çoğu yer için yeterince vakit ayırmıyor gibi görünüyorlar. Bir turlarında 16 günde 14 ülkeye ve 28 şehre gittikleri yazıyor. O şehirler arasında sadece Paris’e 1 hafta harcarsanız ancak çoğu noktasını görebilirsiniz ve tamamen bitmez bile. Versailles, kendi başına bir gün alıyor. Şehirleri ucundan görmektense partneriniz veya arkadaşınız ile birlikte gitmenizi öneririm. İki kişi olduğunuzda konaklama masraflarını gecelik 20-100 EUR arasına getirebiliyorsunuz. Önceden bilet alırsanız Avrupa içindeki uçuşları ve otobüsleri de 15-30 EUR civarına alabilirsiniz.
Biletlere nereden bakabilirim hocam genelde?

Bildiğiniz siteler var mı?

Ayrıca bunlara ne dersiniz hocam peki?

Jollytur, etstur, coral tur, touristica gibi firmalar.

Ucuz uçak biletleri için genellikle Ryanair, Vueling, Iberia, Wizz Air ve Pegasus gibi şirketlere bakabilirsiniz. Karşılaştırma için Skyscanner, Google Flights ve Booking.com üzerinden de kontrol yapabilirsiniz. Otobüs biletleri için de FlixBus ve BlaBlaCar Bus var.

Ucuz uçak biletleri için genellikle RyanAir, Vueling, Iberia, Wizz Air ve Pegasus gibi şirketlere bakabilirsiniz. Karşılaştırma için Skyscanner, Google Flights ve Booking.com üzerinden de kontrol yapabilirsiniz. Otobüs biletleri için de FlixBus ve BlaBlaCar Bus var.
Teşekkür ederim hocam. Fakat bir sorum daha olacak. Ben mobilden girdiğimde mesela booking.com üzerinden uçak biletlerini göremiyorum. Acaba lokasyonla alakalı mı?

Eskiden vardı sonra kaldırdılar mı ne oldu bilemiyorum.

Booking üzerinden sık sık uçak bileti alıyorum çünkü Google üzerinden siteye gidildiğinde ek bir indirim yapıyor. En son, arkadaşım için bilet almak istediğimde uçuş sekmesinin olmadığını ben de fark ettim ve birkaç gün önce alabilirken niye artık sekmenin gözükmediğini merak ettim. Hemen ilk olarak VPN’i etkinleştirmek aklıma geldi ve bu şekilde bilet alabildim. Ödemeyi PayPal veya doğrudan kart ile yapmak fark etmiyor. Türkiye gibi ülkelerde uçak bileti satışı yapmıyorlarmış. Türkiye’ye uğradığımda şimdilik çözüm olarak VPN kullanıyorum.

Booking üzerinden sık sık uçak bileti alıyorum çünkü Google üzerinden siteye gidildiğinde ek bir indirim yapıyor. En son, arkadaşım için bilet almak istediğimde uçuş sekmesinin olmadığını ben de fark ettim ve birkaç gün önce alabilirken niye artık sekmenin gözükmediğini merak ettim. Hemen ilk olarak VPN’i etkinleştirmek aklıma geldi ve bu şekilde bilet alabildim. Ödemeyi PayPal veya doğrudan kart ile yapmak fark etmiyor. Türkiye gibi ülkelerde uçak bileti satışı yapmıyorlarmış. Türkiye’ye uğradığımda şimdilik çözüm olarak VPN kullanıyorum.
VPN olarak neyi kullanıyorsunuz hocam?

Baş ağrısı olmasın da öneriniz nedir? Genelde ben ücretli kullanırım o yüzden sordum.

Ayrıca bunlara ne dersiniz, hocam, peki?
Hiç tur şirketi ile yolculuk yapmadığım için yorum yapamayacağım. Müzelerde genelde tur rehberi veya sesli rehber seçeneği olduğu için gerek de duymuyorum. Her şeyi bir güne sıkıştırıp aceleyle gezmektense her şehre kendi belirlediğim vakti ayırıp o şekilde geziyorum. İlkokul öğrencisinin öğretmenini takip ettiği gibi tur rehberini takip etmek mantıklı gelmiyor. Hele partnerinizle geziyorsanız tam bir işkence olur. Güzel bir yemek yemeye restorana bile gidemezsiniz.

En azından Avrupa ülkeleri için gezi programlarını önermem. İngilizce, İspanyolca veya Fransızca biliyorsanız iki kişi rahatça gezebilirsiniz. Sadece kendinize güzel bir gezi planı yapmanız gerekiyor.
VPN olarak neyi kullanıyorsunuz, hocam?
Avrupa’da VPN’e çok ihtiyacım olmuyor. Normalde NordVPN kullanıyorum ama bilet almak için Speedtest uygulamasındaki VPN seçeneğini kullandım. VPN için yeni bir konu açabilirsiniz.

Hiç tur şirketi ile yolculuk yapmadığım için yorum yapamayacağım. Müzelerde genelde tur rehberi veya sesli rehber seçeneği olduğu için gerek de duymuyorum. Her şeyi bir güne sıkıştırıp aceleyle gezmektense her şehre kendi belirlediğim vakti ayırıp o şekilde geziyorum. İlkokul öğrencisinin öğretmenini takip ettiği gibi tur rehberini takip etmek mantıklı gelmiyor. Hele partnerinizle geziyorsanız tam bir işkence olur. Güzel bir yemek yemeye restorana bile gidemezsiniz.

En azından Avrupa ülkeleri için gezi programlarını önermem. İngilizce, İspanyolca veya Fransızca biliyorsanız iki kişi rahatça gezebilirsiniz. Sadece kendinize güzel bir gezi planı yapmanız gerekiyor.

Avrupa’da VPN’e çok ihtiyacım olmuyor. Normalde NordVPN kullanıyorum ama bilet almak için Speedtest uygulamasındaki VPN seçeneğini kullandım. VPN için yeni bir konu açabilirsiniz.
Teşekkürler. İngilizce B1 düzeydeyim diye düşünüyorum. Hatta Kanadadan daha önce arkadaşım da geldi. Onunla Baküde çok fazla konuşup baya kendime katkı sağlamıştım. Onun sayesinde çok şey öğrenmiştim. Bence de haklısınız. Tur rehberleri ile fazla bir yeri görüp gezeceğimizi zann etmiyorum.

Rica ederim. :)

B1 seviyesinde yolunuzu bulabilirsiniz, restoranlarda rahatça yemek söyleyebilirsiniz ve yazılı metinlerinden yaygın olanlarını anlayabilirsiniz ama müze gibi bir yere giderseniz eserler hakkında yazılan açıklamalar sorun yaratabilir. İngilizce seviyesi ve aksanı farklı olan kişileri de tam olarak anlamayabilirsiniz fakat sizin için pratik olmuş olur. Biraz daha çalışıp o şekilde gitmenizi öneririm. Hem İngilizceniz daha hazır olur hem de birden fazla şehre tek seferde gitmek için daha fazla bütçe ayırabilirsiniz. Böylelikle de her seferinde Bakü veya İstanbul ile Avrupa arası uzun bir uçuş gerçekleştirip uçak bileti için çok para ödemezsiniz. Avrupa sınırlarına girdiğinizde seyahat çok ucuz oluyor ama Avrupa’ya ilk giriş veya ülkenize dönüş bazen gerçekten çok pahalı.

Diğer yandan da yanınıza yabancı dili biraz daha iyi olan birisini de alabilirsiniz. Özellikle Fransa veya İspanya gibi yerlere gidecekseniz Fransızca veya İspanyolca bilen birisi gelirse çok iyi olur. Otobüs için gar gibi yerlere gittiğinizde İngilizce konuşan sayısı cidden azalıyor ve ufak şehirlerde daha büyük bir problem. Tabii ki sadece İngilizcesi iyi olan birisi gelirse de en kötü durumda telefondaki çeviri uygulamasıyla iletişim kurarsınız. :)