Halo

Uzman
Merhabalar.

Yeni bir telefon almayı planlıyorum ve iki amiral gemisi model arasında kararsız kaldım. Yurt dışı Xiaomi 17 Ultra modelinin fiyatı 50.000-55.000 TL bandında geziyor. Diğer tarafta ise Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB modeli 63.000 TL civarında.

Aradaki fiyat farkını da göz önünde bulundurursak; donanım, kamera, yazılım desteği ve en önemlisi "uzun ömürlülük" açısından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur? Yorumlarınızı bekliyorum.

S25 Ultra yapıştır, bu kadar büyük paralar iPhone veya Samsung olmayan bir cihaza verilmez. Adware HyperOS, bu iki büyük şirketin OneUI'i ve iOS'ine asla rakip olamaz. Bir de Samsung alırsan, tertemiz, içi açılmamış/oynanmamış bir cihaz alacaksın, garantili. O Xiaomi'yi kaydetmesi var. Üstüne onu bir kenara bırakırsak, yine HyperOS çöpü bataryanın ağzına ediyor. Rakamlara bakma, internetten ne kadar gittiğine bak, şarjlarının. Sonra buna ek olarak, bu cihazın muhtemelen kamerasından dolayı hoşuna gitti. Xiaomi, rezil bir geniş açı, rezil bir ön kamera. Daha ne olsun ki, bence S25 Ultra'ya asla rakip bir cihaz değil.

S25 Ultra yapıştır, bu kadar büyük paralar iPhone veya Samsung olmayan bir cihaza verilmez. Adware HyperOS, bu iki büyük şirketin OneUI'i ve iOS'ine asla rakip olamaz. Bir de Samsung alırsan, tertemiz, içi açılmamış/oynanmamış bir cihaz alacaksın, garantili. O Xiaomi'yi kaydetmesi var. Üstüne onu bir kenara bırakırsak, yine HyperOS çöpü bataryanın ağzına ediyor. Rakamlara bakma, internetten ne kadar gittiğine bak, şarjlarının. Sonra buna ek olarak, bu cihazın muhtemelen kamerasından dolayı hoşuna gitti. Xiaomi, rezil bir geniş açı, rezil bir ön kamera. Daha ne olsun ki, bence S25 Ultra'ya asla rakip bir cihaz değil.
Kardeşim dediğin her şeyin altına imzamı atıyordum ki kameraya gelene kadar... Xiaomi her ne kadar rezil de olsa adamlar kamera işini yapıyor sanki ya :) Leica Meica bir şekilde hallediyor. Çin'de çok ilginç bir kamera savaşı var bu aralar, tüm Çinli markalar en ekstrem en uçuk "arama yapabilen fotoğraf makinesi" yapma derdine girmiş durumda.

Bu devirde kamera istiyorsan Çinli'den şaşmayacaksın valla.

@Sensei Çinlinin kendisi bile Xiaomi tarafını salmışken biz neden kullanalım ki 😅?

Baksana adamlar çakılmış 2026'nın ilk çeyreğinde, bundan ayrı olarak Global'de de çakıldılar satış olarak :unsure:.

(Veri, Çin'deki pazar payına ait.)

1782732807206.webp