Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Çek Cumhuriyeti turist vizesi vermiyor.
  2. Gürcistan ve Azerbaycan Schengen ülkeleri değil.
  3. Çekya'ya turistik seyahat için Schengen vizesi almanız gerekirdi.
İşin içinde olan biri olarak benim aklım almadı. Nasıl aldınız turistik vizeyi? Açıklayın, herkes faydalansın. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Azerbaycan ve Gürcistan'a vizesiz, kimlik kartı ile giriş yapabilirsiniz.

Çok fazla hatırlamıyorum; eskiden gitmiştim, görmüştüm zaten. Konsolosluktan alıyorsun, uzaydan değil. O kadar zor değil.

Son düzenleme:
Çekya’ya turistik amaçla gitmek istiyorsanız Schengen vizesine başvurmanız gerekir. VFS Global aracılığı ile istenen belgeleri teslim etmeniz ve vize sonucunu beklemeniz gerekir. Bu ülke size kapıda vize vermez. :)

Kimlik kartı ile girilebilir, biliyorum. Daha önce bir Schengen ülkesi ziyareti oldu mu diye merak ettim.

Çekya'ya turistik amaçla gitmek istiyorsanız Schengen vizesine başvurmanız gerekir. VFS Global aracılığı ile istenen belgeleri teslim etmeniz ve vize sonucunu beklemeniz gerekir. Bu ülke size kapıda vize vermez. :)

Kimlik kartı ile girilebilir, biliyorum. Daha önce bir Schengen ülkesi ziyareti oldu mu diye merak ettim.

Zaten Çekya Schengen Bölgesi'nde. Konsolosluğa başvuruyorsun ve Schengen vizesi alıyorsun. Schengen vizesi aldığın için tüm Avrupa'yı dolaşabilirsin.

Bu ülke size kapıda vize vermez. :)

Kapıda vize aldığımı kim söyledi?

:havalı:

Schengen ülkesi turistik vizesi = 90 günlük Schengen vizesi.

Dışişlerinde görevlisin sanırım? Başka bir açıklaması yok. Değilsen attığın sayfadaki yazılanları ya okumuyorsun ya da anlamıyorsun.

"Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız, Çek Cumhuriyeti’ne yapacakları son 180 gün içerisinde toplam ikamet süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik seyahatlerinde vize muafiyetine sahiptirler."

"Evet. Çek Cumhuriyeti ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlar Çek Cumhuriyeti vizesine sahip olmalıdır. Bordo pasaport sahipleri Schengen vizesi almak zorundadır. Ayrıca pasaport sahibi olmanız gerekir ve pasaportunuz bulunmuyorsa “Pasaport nasıl alınır?” konusunda destek almanız gerekir. "

Umuma mahsus pasaport sahipleri için turistik veya kısa süreli seyahatlerde Schengen vizesi zorunludur.
Dışişlerinde görevlisin sanırım? Başka bir açıklaması yok. Değilsen attığın sayfadaki yazılanları ya okumuyorsun ya da anlamıyorsun.

"Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız, Çek Cumhuriyeti'ne yapacakları son 180 gün içerisinde toplam ikamet süresi 90 günü geçmemek kaydıyla turistik seyahatlerinde vize muafiyetine sahiptirler."

"Evet. Çek Cumhuriyeti ziyaretinde bulunacak olan vatandaşlar Çek Cumhuriyeti vizesine sahip olmalıdır. Bordo pasaport sahipleri Schengen vizesi almak zorundadır. Ayrıca pasaport sahibi olmanız gerekir ve pasaportunuz bulunmuyorsa “Pasaport nasıl alınır?” konusunda destek almanız gerekir. "

Merhaba, orası öyle işaretlenmiş olabilir ama ben zaten biliyorum, normal pasaport sahiplerinin 90 güne kadar vize almasına gerek yok.

Ha bu arada söyleyeyim, Çekya'ya gitmedim, gidecektim ama vize reddi alırsam diye vazgeçtim.

Vize almak gerçekten çok zor, ben de konsolosluğa girdim, yani ülkeye girdim say. O yüzden Çekya'ya gittim diyorum.

İstemem Türkiye gayet güzel. Bir sürü Avrupa ülkesi gezdim. Hepsinin insanları aşırı soğuk geldi bana. Kültürleri de ilgimi çekmiyor.

Türkiye'de hayat nasıl? Hayatınız iyi mi? Ülke hakkında ne düşünüyorsunuz, ülkeden memnun musunuz? Ben Çekya'da yaşıyorum ve Çekya'dan memnunum.

Ha bu arada söyleyeyim, Çekya'ya gitmedim, gidecektim ama vize reddi alırsam diye vazgeçtim.

Vize almak gerçekten çok zor, ben de konsolosluğa girdim, yani ülkeye girdim say. O yüzden Çekya'ya gittim diyorum.
İlginç bir modelsin. Daha fazla sıçramana izin vermeyeceğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.