Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SnowRain 10

Yetkin
Yer
Antakya,Hatay
3D yazıcımda renkli baskı almak için çözüm arıyordum. AMS Lite çok pahalı olduğu için kendim yapmayı denemek istedim; biraz araştırınca BMCU adlı projeyi buldum ve hoşuma gitti. AliExpress ve Amazon’da baktığım birçok ürün Türkiye’ye gönderilmiyordu; umudumu kesmek üzereyken bu siteyi buldum ve ilk defa yurt dışından alışveriş yapmayı düşünüyorum. Eğer bu ürünü alırsam gümrükte kalma ihtimali olur mu?

Anakartın gerber dosyaları vs. açık kaynak olduğu için bulabildim; fakat PCB olarak bastırmak çok daha maliyetli oluyor, bu yüzden o yolu eledim. Alternatif olarak Türkiye’den parçaları tek tek alıp şemaya göre birleştirmem gerek—tüm parçaların listesini buldum.

Ürün linki: https://trianglelab.net/products/bo...rd-mother-board-for-bmcu370c?VariantsId=12333

Çözüm
Linkteki ürünün Türkiye'ye gönderimi yok hocam.

Bunun farkındayım nasıl çözebileceğimi soruyorum.

Satıcı benimle tekrar iletişime geçti, adresimi istedi ve fiyat hesabı yaptı. Kartların toplamı 8 + 3×4 = 20 dolar, kargo ücreti ise 18 dolar olarak belirledi. Bir şekilde ayarlayıp almayı düşünüyorum, gerekirse sadece anakartı alırım.
Aklıma takılan şu: gümrükteki fiyat sınırına kargo ücreti de dahil mi? eğer faturaya kargo bedelini yazarsa sanırım toplam tutara eklenecek.
Bir de satıcıyla e-posta üzerinden haberleşiyoruz. AliExpress'te yeni bir ilan açmasını istedim. Eğer açmazsa, doğrudan güvenip almak mantıklı olur mu?

Ürünü tringelab sitesinden aldım.

Kod:
2025-11-07 15:30
Türkiye, TRANSFER PROCESS, Gönderi gümrükten çıktı.
2025-11-07 09:06
İSTANBUL(AVR), TRANSFER SÜRECI.
2025-11-07 09:06
İSTANBUL(AVR), ACCEPTED, Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı.
2025-11-06 07:28
Türkiye, TRANSFER PROCESS, Gönderi Gümrüğe Sevk Edildi.
2025-11-06 07:23
Türkiye, TRANSFER PROCESS, Gonderi (Gelen) alip verme merkezinde alindi.
2025-10-31 19:00
China (Yurt Disi), TRANSFER PROCESS, Gonderi yurtdisina sevk edildi.
2025-10-30 16:53
China (Yurt Disi), TRANSFER PROCESS, Gonderi yurtdisina sevk edildi.
2025-10-30 16:52
China (Yurt Disi), TRANSFER PROCESS, Gönderi gümrükten çıktı.
2025-10-30 12:38
China (Yurt Disi), TRANSFER PROCESS, Gumruge sevk edildi.
2025-10-30 12:37
China (Yurt Disi), TRANSFER PROCESS, Gonderi alip/verme merkezinde.
2025-10-29 16:31
Çin (Yurt Disi), KABUL EDİLDİ

Bu kronolojiye göre kargom gümrükten başarıyla geçti mi? PTT üzerinden soru yaptığımda 404TL gümrük vergisi çıkmış durumda ben ödememiştim zaten bunu kapıdamı ödeyeceğim.

Bugün ürün elime ulaştı tringelab üzerinden almıştım sorunsuz şekilde geldi 14 günde.
Hocam şimdi ben de ilgileniyorum bu setle. Mekanik parçalar dışındaki parçaları mı aldınız? 29.01$ dolar olan setten? kalan parçaları nereden tedarik ettiniz? Ben de satıcıya mesaj attım ama henüz cevap alamadım. Kendimin ve kız arkadaşımın adına "370C A Kit No printout" olanı tam olarak 2 ye bölüp 30$-30$ olacak şekilde 2 ödeme yapıp gönderim yapmasını rica ettim. Bakalım ne diyecek.. Bir de mail üzerinden mai iletişime geçtiniz? Wp ye tıklayınca anime kızı fotolu profil çıkıyor. Pek resmi de durmuyor..

Hocam şimdi ben de ilgileniyorum bu setle. Mekanik parçalar dışındaki parçaları mı aldınız? 29.$01 dolar olan setten? Kalan parçaları nereden tedarik ettiniz? Ben de satıcıya mesaj attım ama henüz cevap alamadım. Kendimin ve kız arkadaşımın adına "370C a kit no printout" olanı tam olarak 2'ye bölüp $30-$30 olacak şekilde 2 ödeme yapıp gönderim yapmasını rica ettim. Bakalım ne diyecek. Bir de mail üzerinden mai iletişime geçtiniz? Wp ye tıklayınca anime kızı fotolu profil çıkıyor. Pek resmi de durmuyor.

Hocam ben garanti olması adına 4 yankart 1 anakart olan seti aldım kabloyu Temu'dan aldım. Mekanik parçaları bu siteden aldım ama arkadaşa mail attım motora 5 euro kargo çıkıyordu satıcı sağ olsun bana özel bir link oluşturdu onun sayesinde kargo bedava şekilde aldım. Alttaki parçalar sitede ayrı ayrı satılıyor ama kargo ücreti çıkıyor [email protected] bu mail üzerinden iletişim kurdum

4pin kablo PTFE tüp ve PTFE konnektörleri Temu'dan almıştım siz alırken beyaz dişlileri dahil edin ben unuttum.

Hocam ben garanti olması adına 4 yankart 1 anakart olan seti aldım kabloyu Temu'dan aldım. Mekanik parçaları bu siteden aldım ama arkadaşa mail attım motora 5 euro kargo çıkıyordu satıcı sağ olsun bana özel bir link oluşturdu onun sayesinde kargo bedava şekilde aldım. Alttaki parçalar sitede ayrı ayrı satılıyor ama kargo ücreti çıkıyor [email protected] bu mail üzerinden iletişim kurdum
Çok teşekkür ederim hocam sanırım görünce benim de işimi çözerler gibi. Gerçekten güven verdiniz bana bu konuda çok sağ olun kurulumu bitirdiğimde size bilgilendirme yapacağım durum ve baskı kalitesi ilgili.

Benim sadece anakart siparişim elime ulaştı henüz bu attığım linkteki parçalar kargoya verilmedi yeni sipariş verdim.
Hocam ben de iki gün önce satıcıyla konuşup satın aldım. Sanırım bir şekilde gönderimi halettirdim. Dün gönderildiye nail de geldi. Yalnız takip numarasında her hangi bir güncelleme göremedim henüz. Yanwen diye bir firma ile geliyormuş. Umarım sorunsuz gelir. Ben de takipteyim. :)
Benim sadece anakart siparişim elime ulaştı henüz bu attığım linkteki parçalar kargoya verilmedi yeni sipariş verdim.Hocam sa

Durum ile ilgili güncelleme yapayım dedim. kargoya verilmiş "yanwen" ile ama kargodan herhangi bir bilgi yok henüz. Almak isteyen diğer arkadaşlar için arada güncelleyeceğim durumu.

Hocam satıcı ürünlerin takip numarasını çıkarıyor ve yaklaşık 9-11 gün arasında kargoya teslim ediyor benim 2 kargomdada bu şekilde oldu bana ulaşması 14gün sürdü.

Edit: Kargo bugün elime ulaştı 826TL gümrük vergisi çıktı. 16 günde ulaştı.

Edit 2: tüm parçaları birleştirip yazıcıya bağladım. Bazen çalışıp bazen çalışmaması üzerine uzun bir sorun giderme sürecinden sonra sorunun mıknatıstan kaynaklandığını fark ettim. Kutup yönlerinin yukarı–aşağı değil, yan yana olması gerekiyormuş. Şimdilik mıknatısı satın alacak uygun fiyatlı bir yer bulamadım.

Son düzenleme: