ALCYONEUS
Uzman
Arkadaşlar ön lisans okuyorum ve 1 aya eğitim hayatım bitmiş olacak mühendisliğe tamamlamak için çabalıyorum ancak finallerin bayramdan sonraya koyulması staj vb. şeyler derken benim zamanım bayağı bir gitti toplasak anca 8 konuyu halletmişimdir onlarda da yine yapamayacağım sorular vardır. neyse konuyu çok uzatmayacağım şu an geleceğim konusunda öngörülerim sıfırlanmış durumda, bundan 3 ay sonra nerede ne yapacağımı kestiremiyorum. yani bırak bir şey yapmayı aile evinde kalıp ev genci mi olurum o bile soru işareti benim aklımda bir soru var eğer bu yaz DGS sınavında başarısız olursam (sırf sınavdaki başarısızlığa değil üniversitelerin düşük kontenjanlarını da göz önünde bulunduruyorum) 1 sene boşluğum olacak bu bir sene de eğer staj yaptığım yer bana teklifte bulunmazsa (teklif edilme durumunu düşünmem de ülkenin köklü şirketlerinden olması) alanımda kendimi geliştirmek üzere tanıdık bir firmaya gideceğim KYK'da arkadaşım yurt dışında lisansa tamamlama gibi bir durumun olduğunu söyledi (biraz araştırdım yanlışım varsa düzeltirsiniz) eğer o ülkenin kendi dilinde eğitim alırsanız okula ücret ödemiyormuşsunuz eğer İngilizce eğitim almak isterseniz ücretli oluyormuş banka hesabınıza belli bir miktar para olması gerekiyormuş vs. Bunları geçiyorum 1 senede ailemden de destek alarak kendim de çalışarak halledebilirim benim merak ettiğim bu süreç nasıl işliyor aranızda yurt dışında lisansa tamamlayan var mı bazı üniversitelerde alttan ders alma gibi bir durum yokmuş yani biraz sıkıntı DGS gibi bir riske girip zamanı burada geçirmek mi mantıklı dil öğrenip yurt dışında lisansa tamamlamak mı mantıklı cevap verirken bu alttan ders bırakamama ve üniversiteden atılma durumu olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: