ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar ön lisans okuyorum ve 1 aya eğitim hayatım bitmiş olacak mühendisliğe tamamlamak için çabalıyorum ancak finallerin bayramdan sonraya koyulması staj vb. şeyler derken benim zamanım bayağı bir gitti toplasak anca 8 konuyu halletmişimdir onlarda da yine yapamayacağım sorular vardır. neyse konuyu çok uzatmayacağım şu an geleceğim konusunda öngörülerim sıfırlanmış durumda, bundan 3 ay sonra nerede ne yapacağımı kestiremiyorum. yani bırak bir şey yapmayı aile evinde kalıp ev genci mi olurum o bile soru işareti benim aklımda bir soru var eğer bu yaz DGS sınavında başarısız olursam (sırf sınavdaki başarısızlığa değil üniversitelerin düşük kontenjanlarını da göz önünde bulunduruyorum) 1 sene boşluğum olacak bu bir sene de eğer staj yaptığım yer bana teklifte bulunmazsa (teklif edilme durumunu düşünmem de ülkenin köklü şirketlerinden olması) alanımda kendimi geliştirmek üzere tanıdık bir firmaya gideceğim KYK'da arkadaşım yurt dışında lisansa tamamlama gibi bir durumun olduğunu söyledi (biraz araştırdım yanlışım varsa düzeltirsiniz) eğer o ülkenin kendi dilinde eğitim alırsanız okula ücret ödemiyormuşsunuz eğer İngilizce eğitim almak isterseniz ücretli oluyormuş banka hesabınıza belli bir miktar para olması gerekiyormuş vs. Bunları geçiyorum 1 senede ailemden de destek alarak kendim de çalışarak halledebilirim benim merak ettiğim bu süreç nasıl işliyor aranızda yurt dışında lisansa tamamlayan var mı bazı üniversitelerde alttan ders alma gibi bir durum yokmuş yani biraz sıkıntı DGS gibi bir riske girip zamanı burada geçirmek mi mantıklı dil öğrenip yurt dışında lisansa tamamlamak mı mantıklı cevap verirken bu alttan ders bırakamama ve üniversiteden atılma durumu olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirli miktar para biriktirip ucuz okullara bakabilirsiniz. Ya da burs araştırabilirsiniz. Hangi bölümü okudunuz bilmiyorum ama dikkate alınır bir akademik araştırma, proje yaptıysanız. Sosyal etkinliklerde aktif rol aldıysanız İngilizceniz de iyi seviyeyse burs kazanabilirsiniz.

Onun dışında yine indirimli okullar oluyor dediğiniz gibi. Ama kendi dili olduğu için ücretsiz eğitim veren okul hiç duymadım. Bana da saçma geldi. Ama ülkeden ülkeye okuldan okula çok değişiyor işte. Kesin bir şey de diyemiyorum.

Ben alınacak risk olduğunu düşünmüyorum şahsen. Gerekirse seneye tekrar girin DGS'ye veya mesleki olarak geliştirin kendinizi.

Belirli miktar para biriktirip ucuz okullara bakabilirsiniz. Ya da burs araştırabilirsiniz. Hangi bölümü okudunuz bilmiyorum ama dikkate alınır bir akademik araştırma, proje yaptıysanız. Sosyal etkinliklerde aktif rol aldıysanız ingilizceniz de iyi seviyeyse burs kazanabilirsiniz.

Onun dışında yine indirimli okullar oluyor dediğiniz gibi. Ama kendi dili olduğu için ücretsiz eğitim veren okul hiç duymadım. Bana da saçma geldi. Ama ülkeden ülkeye okuldan okula çok değişiyor işte. Kesin bir şey de diyemiyorum.

Ben alınacak risk olduğunu düşünmüyorum şahsen. Gerekirse seneye tekrar girin DGS'ye veya mesleki olarak geliştirin kendinizi.

DGS daha çok sağlık üniversiteleri için açılmış bir bölüm gibi mühendislikte alımlar çok az zaten bu kontenjanlarda düzenlemeye gidilse böyle derdimiz kalmaz da bizim ülkedeki okulların imkanı da kötü 5 senemi üniversitede geçireceğim ve muhtemelen 60k gibi bir ücrete tamam diyeceğim garanti olsun diye böyle bir hayatı yaşamak da hiç mantıklı değil ki kendimizi geliştirsek bile iyi paralar kazanamıyoruz yurt dışını düşünme sebeplerimden birisi de bu aslında ben elektronik okuyorum ve ülkede bu bölümle ilgili bir atılım da yok hiçbir şeye yaramıyor yani burada okumam.

Arkadaşlar ön lisans okuyorum ve 1 aya eğitim hayatım bitmiş olacak mühendisliğe tamamlamak için çabalıyorum ancak finallerin bayramdan sonraya koyulması staj vb. şeyler derken benim zamanım bayağı bir gitti toplasak anca 8 konuyu halletmişimdir onlarda da yine yapamayacağım sorular vardır. neyse konuyu çok uzatmayacağım şu an geleceğim konusunda öngörülerim sıfırlanmış durumda, bundan 3 ay sonra nerede ne yapacağımı kestiremiyorum. yani bırak bir şey yapmayı aile evinde kalıp ev genci mi olurum o bile soru işareti benim aklımda bir soru var eğer bu yaz DGS sınavında başarısız olursam (sırf sınavdaki başarısızlığa değil üniversitelerin düşük kontenjanlarını da göz önünde bulunduruyorum) 1 sene boşluğum olacak bu bir sene de eğer staj yaptığım yer bana teklifte bulunmazsa (teklif edilme durumunu düşünmem de ülkenin köklü şirketlerinden olması) alanımda kendimi geliştirmek üzere tanıdık bir firmaya gideceğim KYK'da arkadaşım yurt dışında lisansa tamamlama gibi bir durumun olduğunu söyledi (biraz araştırdım yanlışım varsa düzeltirsiniz) eğer o ülkenin kendi dilinde eğitim alırsanız okula ücret ödemiyormuşsunuz eğer İngilizce eğitim almak isterseniz ücretli oluyormuş banka hesabınıza belli bir miktar para olması gerekiyormuş vs. Bunları geçiyorum 1 senede ailemden de destek alarak kendim de çalışarak halledebilirim benim merak ettiğim bu süreç nasıl işliyor aranızda yurt dışında lisansa tamamlayan var mı bazı üniversitelerde alttan ders alma gibi bir durum yokmuş yani biraz sıkıntı DGS gibi bir riske girip zamanı burada geçirmek mi mantıklı dil öğrenip yurt dışında lisansa tamamlamak mı mantıklı cevap verirken bu alttan ders bırakamama ve üniversiteden atılma durumu olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
DGS sınavı kadar aptalca bir şey yok. Binlerce genç dahi çocuğu ülkeye küstürüyorlar bunun yüzünden.. Elin afganı pakistanlısı doktor olmuş gelmiş hastanelerinde çalışıyor burada sende sırf Türk olduğu için çocuğa elli tane takla attırıyorsun yok kontenjanıydı yok puanıydı felan....

DGS sınavı kadar aptalca bir şey yok. Binlerce genç dahi çocuğu ülkeye küstürüyorlar bunun yüzünden. Elin afganı pakistanlısı doktor olmuş gelmiş hastanelerinde çalışıyor burada sende sırf Türk olduğu için çocuğa elli tane takla attırıyorsun yok kontenjanıydı yok puanıydı falan...

Dostum dediğine tam anlamıyla katılmasam da haklısın zaten sınavın kendisi başlı başına bir saçmalık DGS diye TYT gibi bir sınava giriyorsun ve kazandığın zaman üniversitede mat 3 mat 4 seviyesinde ders görüyorsun senin o sınavda temel kavramlar çözmenin pek de bir anlamı yok eskiden uygulanması gereken bir sistemdi ama o zamandan bu yana revize edilmemiş maalesef.
Hak vermeme sebebim benim ve benim gibi gençlerin de yurt dışında okumak/çalışmak istemesi ve okuyup çalışmasıdır biz de orada yabancı oluyoruz ve dışlayıcı bir düşünce ne kendimiz için ne de başkası için hoş olmaz haa YÖS gibi kıytırık bir sınava girip lisans derecesinde eğitim almaları tamamen bu ülkenin insanına haksızlık sayısal derslerde zaten matematik ve fizik evrensel işliyor yabancı veya yerli olmanın bir ayrıcalığı olamaz ama yapacak pek de bir şey yok yaş aldı başını gidiyor bu saatten sonra birilerinin sistemdeki yanlışları düzeltmesini bekleyemeyiz.