Detaylar
Kim cevapladı?Mühendis, doktor ya da puan alt sınırı olan okullarda okumak isteyenleri ve Türkiye ile anlaşmalı ülkelerde geçerli diye biliyorum. @gül ile konuştuk, örneğin Polonya direkt Türkiye'nin sınav sistemini tanımıyor sadece lise mezuniyetiyle bile girebiliyorsunuz diye biliyorum.
Bu benim bildiğim, yanlış olabilir.
"YKS kılavuzuna göre Türkiye'de belirli bir başarı sıralaması şartıyla kayıt yaptırılabilen programlar"
Diyor benimki YKS ile alakasız.
Bırakın artık şu gençleri. Hayalleri ile uğraştınız bari hayallerini kurtarmak için yurt dışına gidecekler onun bile bir açığını arıyorsunuz. Başlarım YKS'sine Derece'sine gençleri rahat bırakın gençlere bir gelecek borçlusunuz bunu ödeyemediniz Bi'de gençleri ıvır zıvır şeylerle bu kötü yönettiğiniz ülke'de tutuyorsunuz. Bırakın gençlerin yakasını ulan!
İtalya'da bir üniversiteye başvuru için biraz araştırma yapmıştım. Adamlar kendi sınavları ile alıyor YKS'nin pek umurlarında olacağını sanmıyorum.
Son düzenleme:
Bu olay beni etkiliyor mu sorusuna bida cevap vermem lazım @alperen Emin değiliz pek açıklama çok yüzeysel detaysız. Danışmanda pek bir şey demedi henüz benim. Karar çıkmadan önce üniversiteye girdiğim için etkilemiyor olabilir.
Gittiğim ülkenin üniversiteleri programlarına YKS ile almadığı için etkilemiyor olabilir. Etkiliyor da olabilir ama gitmemi engellemez.
Denklik alamayabilirim belki bu saçma karardan dolayı. Ama dünyanın ve Avrupa'nın kabul ettiği diplomayı Türkiye kabul etse ne etmese ne
Farkettiysen hep olabilir olmayabilir. Detaysız bir açıklama.
YÖK kendini ne sanıyor bilemem bu denklik vermeme olayı ile yurtdışında okuyup ülkeye fayda vermeye gelecek insanları da uzaklaştırır bu karar anca. Zırva.
Bir sitede sadece tıp , eczacılık ve hukuk okuyanları ilgilendirdiğini söylemiş. Garip ve belirsiz yani.
Güncelleme ; Evet arkadaşlar bu yazdığım doğru ve kontrol edilmiş bilgi ; üstteki olay yurtdışına gidenlerin gitmesini engellemiyor. Sadece denklik almak isteyenler YKS girmek zorunda. Örneğin ben mühendislik denkliği için ilk 300 bin yapmak zorundaymışım.
Tabi benim umrumda değil denklik o yüzden devam.
Gittiğim ülkenin üniversiteleri programlarına YKS ile almadığı için etkilemiyor olabilir. Etkiliyor da olabilir ama gitmemi engellemez.
Denklik alamayabilirim belki bu saçma karardan dolayı. Ama dünyanın ve Avrupa'nın kabul ettiği diplomayı Türkiye kabul etse ne etmese ne
Farkettiysen hep olabilir olmayabilir. Detaysız bir açıklama.
YÖK kendini ne sanıyor bilemem bu denklik vermeme olayı ile yurtdışında okuyup ülkeye fayda vermeye gelecek insanları da uzaklaştırır bu karar anca. Zırva.
Bir sitede sadece tıp , eczacılık ve hukuk okuyanları ilgilendirdiğini söylemiş. Garip ve belirsiz yani.
Güncelleme ; Evet arkadaşlar bu yazdığım doğru ve kontrol edilmiş bilgi ; üstteki olay yurtdışına gidenlerin gitmesini engellemiyor. Sadece denklik almak isteyenler YKS girmek zorunda. Örneğin ben mühendislik denkliği için ilk 300 bin yapmak zorundaymışım.
Tabi benim umrumda değil denklik o yüzden devam.
Son düzenleme:
Boş işler... sanki yurtdışındaki ülkelerin ve üniversitelerin çok da umrundaydı YKS veya YÖK.
Adamlar senin en iyi üniversitenin diplomasını bile hiçe sayıyor, Türkiye'de üniversite bitirmiş herkes doktorlar da dahil yurtdışına gidince denklik sınavına giriyor.
Özetle, yurtdışına gidecekleri etkilemez. Bu olay büyük ihtimalle MEB'in kendi sunduğu 2 yıl Türkiye'de, 2 yıl yurtdışında okunabilen programlarla alakalı.
Adamlar senin en iyi üniversitenin diplomasını bile hiçe sayıyor, Türkiye'de üniversite bitirmiş herkes doktorlar da dahil yurtdışına gidince denklik sınavına giriyor.
Özetle, yurtdışına gidecekleri etkilemez. Bu olay büyük ihtimalle MEB'in kendi sunduğu 2 yıl Türkiye'de, 2 yıl yurtdışında okunabilen programlarla alakalı.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Bambu Lab A1 için hangi internet sitesi tercih edilmeli?
- EmirhanRadicus
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-