Yurt dışında okumak mantıklı mı?

21611

Becerikli
Selam, benim Türkiye üniversiteleri hakkında pek bilgim yok fakat eğitim sisteminin çok iyi olmadığını biliyorum. Sizce yurt dışında okumak gerçekten mantıklı mı?

Tam bilmiyorum ama ya paralı ya da burs kazanıp okuman lazım.
Bir kuzenim Kıbrıs'ta bilgisayar ya da yazılım mühendisliği okudu.
Bir halta yaramadı ama.

Eğitim sistemi iyi değil diye bir şey yok. Avrupa kalitesinde hatta üstünde dahi olabilecek kalitede eğitim veren onlarca üniversitemiz var. Türkiye'de okumak yerine yurtdışında okumak için eğitim bazında 2 temel sebep olabilir.

1-) Türkiye'de düzgün üniversite kazanamamışsınızdır, maddi durumunuz vardır gider yurtdışında okursunuz.
2-) En üst seviye yabancı okullardan birisinde okumak için gidersiniz.

Edit: Tabi bu dediğim lisans için geçerli YL tamamen başka bir dünya.

Son düzenleme:
Bahsetmeyi unuttum ama Fransızca bir bölüm okuyacağım. Daha çok bunun için sormuştum.

Tam bilmiyorum ama ya paralı ya da burs kazanıp okuman lazım.
Bir kuzenim Kıbrıs'ta bilgisayar ya da yazılım mühendisliği okudu.
Bir halta yaramadı ama.

Kıbrıs zaten pek yurtdışı sayılmaz. Param olduğu halde Türkiye'de üniversite kazanamadım, yurtdışına gitmeye de üşendim o zaman ne yapayım Kıbrıs gideyim tarzı bir yer. Diploma değirmeni.

Bahsetmeyi unuttum ama Fransızca bir bölüm okuyacağım. Daha çok bunun için sormuştum.

Dil ile alakalı bir bölümü okuyacaksınız o dilin konuşulduğu bir ülkede okumanız tabi ki mantıklı olur. Bir dili en iyi o kültürde yaşayarak öğrenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…