Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jeh0Ke

Becerikli
Merhaba, 1 ay önce yaklaşık 1.250 TL’lik bir IEM almıştım. Bu gün kontrol ettiğimde yurtiçi bir kargo firmasına teslim edilmiş görünüyor. Bildiğim kadarıyla ben bir vergi ödemedim. Bu aşamadan sonra vergi çıkabilir mi? Ekran görüntüsü:

1755736532099.webp

Çözüm
Yanwen Express genelde urunu PTT'ye verir. PTT de kargonuz gumruge girdikten sonra baslayan vergilendirme surecinden sonra belirlenen vergi tutarini, kapida siz urunu teslim alirken sizden alir. Kapida vergi odemeniz gereken yurt disi kargolari genelde PTT'ye verilir ancak hatirladigim kadariyla spesifik bir kargo sirketi kisitlamasi olmasa gerek. Urunu subeden teslim alacaksaniz, vergiyi subede odersiniz.

Vergisini sepette odemediginiz yurt disi kargolari icin surec boyle isliyor. Vergiyi kapida/subede odersiniz.
Yanlış bilgi
Artı -1 Eksi
Yanwen Express genelde urunu PTT'ye verir. PTT de kargonuz gumruge girdikten sonra baslayan vergilendirme surecinden sonra belirlenen vergi tutarini, kapida siz urunu teslim alirken sizden alir. Kapida vergi odemeniz gereken yurt disi kargolari genelde PTT'ye verilir ancak hatirladigim kadariyla spesifik bir kargo sirketi kisitlamasi olmasa gerek. Urunu subeden teslim alacaksaniz, vergiyi subede odersiniz.

Vergisini sepette odemediginiz yurt disi kargolari icin surec boyle isliyor. Vergiyi kapida/subede odersiniz.

Çözüm
PTT ile gelirse vergi çıkabilir,
PTT ile gelirse teslimat subede odeniyor.

@vanillamint dediği gibi PTT ile geliyorsa kaçarın yok. Geçenlerde Phanteks'in bana gönderdiği 0 TL'lik ürüne 248TL vergi ödedim :D.
Desenize bizim devletimiz vergisiz bırakır mı😆

Peki Hocalar, hangi kargo şirketi ile geldiğini nasıl anlayabilirim? Araştırdığım kadarıyla TARK Aras ve Yurtiçi gibi özel şirketler için kullanılıyor. Hatalıysam düzeltin.
Affetmez. Şu da var ki kargoyla alakalı sanırım WhatGeek üzerinden Cyclon'e 2 aldım Aras Kargo ile geldi 1 lira vergi vermedim. Phanteks PTT ile geldi vergi verdim.
Hocam, 30 euro sınırını aştığınızda ne işlem oluyor.

Hocam, 30 euro sınırını aştığınızda ne işlem oluyor.

30 EU üstü sınırını aşarsan sipariş ticari olarak işleme alınır. 3-5 kat gümrük vergisi + ürün bedeli ödeme durumunda kalırsın. Büyük zırıltılarla uğraşırsın. Süreç gümrük müşavirine kadar gidebilir.