199

Bilgin
Makaleler
10
Arkadaşlar Allah'ın izniyle bu ayın sonunda yurt dışına gideceğim. Bütün her şeyi hallettim. Sadece alacağım şeyleri planlamak kaldı. Orada bir teknolojik alet alma planım var. İlk başta Series X, Switch 2, PS5 diye düşünüp durdum. Sonra bu aletlere ihtiyacımın olmadığını düşündüm. Çünkü bende zaten Series S var. Sonra aklıma Apple Mac mini alma planı geldi. Hem fiyatı iyi geldi hem de macOS cihaz kullanmış olacağım.

İşin hikaye kısmı bu. Şimdi PS5 alırsam oyun konusunda sıkıntı çekmeyeceğim. Oyunları bizim tanıdığımız bir konsolcudan alacağım. PS4 oyununu da PS5 oyununu da uyguna satıyor.

Eğer Mac mini alırsam hem macOS kullanmış olacağım hem Apple cihazlara program geliştirme planım vardı onu gerçekleştireceğim.

Sizce hangisi daha mantıklı olur bu iki seçim arasından? Size de danışmak istedim.

Series S'den memnun isen Mac Mini alabilirsin.
Fakat macOS seni hayal kırıklığına uğratabilir. Övüldüğü kadar güzel bir işletim sistemi değil bence.
MacOS'i iyice araştır ki sonra Mac Mini aldıktan sonra pişman olmayasın.

Bir gelir kaynağınız yoksa ve işten çıkarılma/ayrılma evresinden geçtiyseniz tabiki de kariyer odaklı seçimler yapmalısınız. O yüzden önceliğiniz Mac Mini'de olmalı. Eğer konsol alacaksanız da 4K TV için PS5 Pro almanızı tavsiye ederim çünkü PS5 Slim 4K'da çoğu oyunda zorlanıyor.

Mac Mini almak daha mantıklı gibi geldi ama karar sizin tabiiki de.
Ben sizden de fikir almak istedim. Kararı kendim verecem.
Series S'den memnun isen Mac Mini alabilirsin.
Fakat macOS seni hayal kırıklığına uğratabilir. Övüldüğü kadar güzel bir işletim sistemi değil bence.
MacOS'i iyice araştır ki sonra Mac Mini aldıktan sonra pişman olmayasın.
Series S güzel cihaz. Sadece depolama şeyi sıkıntı onu da hallettim zaten. Kullandığım çoğu programın macOS desteği var. Ben yeni bir deneyim için baktım mac miniye.

Bir gelir kaynağınız yoksa ve işten çıkarılma/ayrılma evresinden geçtiyseniz tabiki de kariyer odaklı seçimler yapmalısınız. O yüzden önceliğiniz Mac Mini'de olmalı. Eğer konsol alacaksanız da 4K TV için PS5 Pro almanızı tavsiye ederim çünkü PS5 Slim 4K'da çoğu oyunda zorlanıyor.
Öyle 4K oyun oynayan biri değilim hocam. Mac miniyi iyice araştırıp ona göre seçimimi mac mini tarafına yapacam.
Biri eğlence için biri iş için. Zaten konsolunuz var, ikincisini almaya ne gerek var? Tabii ki Mac Mini.
Siz kullanıyor musunuz mac mini?

Ben sizden de fikir almak istedim. Kararı kendim vereceğim.

Series S güzel cihaz. Sadece depolama şeyi sıkıntı onu da hallettim zaten. Kullandığım çoğu programın macOS desteği var. Ben yeni bir deneyim için baktım Mac miniye.

Maclere ben şahsen bilgisayar demek istemiyorum. Resmen telefon gibi cihazlar çünkü. Mesela Windows bir PC alsam eğer canım sıkılır işletim sistemini sevmezsem giderim Linux'a geçerim ya da BSD falan kullanırım. Fakat sanırım şu anlık Mac miniler ARM işlemcili olduğundan dolayı sadece macOS çalıştırıyor. Yada ne bileyim ram ekleyemiyorsun depolama sıkıntılı. Pek hoşuma gitmiyor.

Maclere ben şahsen bilgisayar demek istemiyorum. Resmen telefon gibi cihazlar çünkü. Mesela Windows bir PC alsam eğer canım sıkılır işletim sistemini sevmezsem giderim Linux'a geçerim ya da BSD falan kullanırım. Fakat sanırım şu anlık Mac miniler ARM işlemcili olduğundan dolayı sadece macOS çalıştırıyor. Yada ne bileyim ram ekleyemiyorsun depolama sıkıntılı. Pek hoşuma gitmiyor.
Hocam Windows oyun bilgisayarım var. Ama Windows bana stabil gelmiyor nedense.