2242

Üstün
1773845790730.webp

1773846132671.webp

1773846382611.webp

Matrix bile Discord derdi 😂 . Tails OS işletim sistemini belki buradan öğrenmiş olabilirim. Hayır yani şunu anlamıyorum; önceki videolarında önermediklerini sonra öneriyor. Mastodon kullanıyorsun, açıkçası hiç kullanmadım ama günümüzde Instagram varken sen en iyi alternatifi bile yapsan kullanılmayacak. RSS özelliği güzel, bunu da oradan öğrenmiş olabilirim. Bir videoda Google Drive önermiyor, diğerinde öneriyor. Sonra "Elveda Google Drive" diye video paylaşıyor. Instagram, WhatsApp, X, Telegram... Bunları kullanmayın diyor. Tamam, gizliliğe önem veren kullanmasın ama zor da olsa kullanmak zorunda kalabilirler. Arkadaşı Instagram kullanıyordur, oradan mesaj yazıyor sadece. WhatsApp kullanıyor, oradan mesaj yazıyor. Bu yüzden kullanmak zorunda kalabiliyor insan. Benim WhatsApp aracılığıyla mesajlaştığım arkadaşım var, onunla Signal uygulamasında konuşuyorum bazen. Mullvad VPN olarak iyi olduğuna inanıyorum. Eklenti videolarının güzel olduğunu düşünüyorum.

1773846637755.webp

1773847331178.webp

Nextcloud öneriyor. Oyuncak gibi ondan ona Cloud değişiyor. Custom Windows kullanmayın diyor, başka videolarda kurulum vesaire gösteriyor.

1773848157125.webp

Bilgilendirici.

1773848251307.webp

Başka bir videoda yazıcı reklamı yapmıştı. Şimdi böyle bir video çekip yazıcı reklamı yapması da iyi 😂 .

1773848324953.webp

1773848469492.webp

Tamam, hadi dediğin gibi olsun.

1773848573995.webp

Faydalı bir video.

1773848663705.webp

Kullanıyorum.

1773848699648.webp

Bir önceki videolarına benzer.

1773848999241.webp

Custom OS kullanmayın. Tamam, kullanmayız 😂 .
Google kullanmayın diyor, Gemini'yi kullanıyor.

1773849288031.webp

Testo Taylan ne alaka? Ve bu video paralı abonelik istiyor. İlgi çekmek için sanırım, bilmiyorum.

1773849448958.webp

Bu videoları yararlı buldum.

1773849507575.webp

İlk attığım ekran görüntüsünde "şekeri bıraktım" diyor. Video halka açık. Şimdi "şekeri bıraktım" videosu paralı 🤔

1773849680504.webp

Bilgilendirici.

1773849725682.webp

Tüh ya, Urban VPN kullanıyordum.

1773849886548.webp

Bir öneriyorlar, bir önermiyorlar.
Buraya kadar bitti. Ben aslında bu kişiyi seviyordum. Lafın gelişi, düne kadar "video atsa da izlesek" diyordum. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir şekilde uzaklaştırdı kendisinden. Alternatif kanallar aramaya başladım. Recep Baltaş'ın Linux videosu bile daha çok ekranda tutmayı başardı. Hala aboneyim, elbet bir gün iyi video atar diye. Bir kişinin bu kadar fanı olmayın arkadaşlar. Bütün videolarını izleyip de konuşuyorum.

1773850135130.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların fikirleri değişebilir, Google konusu alakasız olur çünkü Google kullanmayın deme sebebi gizlilik dolayısıyla ve Gemini şu an kullanmıyor. Lokal kullandığına dair bir video yapmıştı. Yazıcı hacklenebiliyor diye yazıcı reklamı yapamaz mı? Bilgisayar ve telefon da hacklenebilir o zaman kullanmayalım ve reklamını yapmayalım?

İnsanların fikirleri değişebilir, Google konusu alakasız olur çünkü Google kullanmayın deme sebebi gizlilik dolayısıyla ve Gemini şu an kullanmıyor. Lokal kullandığına dair bir video yapmıştı. Yazıcı hacklenebiliyor diye yazıcı reklamı yapamaz mı? Bilgisayar ve telefon da hacklenebilir o zaman kullanmayalım ve reklamını yapmayalım?

Başka bir videosunda yazıcı reklamı yaptı. Şimdi reklam için yazıcı ile alakalı video ürettiğini düşünüyorum. Ama bana göre 100%90 Linux ile alakalı videoları var. Ben Windows kullanıcısıyım. Bana hitap etmiyor olabilir. Ama dediğim gibi eskiden video atsada izlesem derdim.

Linux'a geçmeyi düşündüğüm dönemde karşıma çıktı, bence yol gösterici içerikleri var. Tüm içeriklerine bakmadım, ihtiyacım olanlara bakıyorum. Fedora KDE'ye yönlendirdi, Recep Baltaş'ın Mint ile olan sorunlarına bakınca bu konuda doğru yönlendirme yaptığını görüyorum ama üşengeçliğim ağır bastığı için geçmedim. Önceden yaklaşık 10 yıl kadar kullandığım ExpressVPN'den Mullvad'a geçişimde de önerisini dikkate aldım, 1 yıldan uzun süredir bundan da memnunum. Gizlilik konusundaki takıntısını anlıyorum, çoğu insan için bu bir şey ifade etmeyebilir ama anonim olmayı hak olarak gördüğü için savunduğunu ve buna uygun öneriler yaptığını düşünüyorum.

Geçmişte önerdiği bazı şeyleri sonradan önermemesi de gayet olması gereken şey. Rasyonel insan bir hatasını gördüğünde ya da güvenip önerdiği şeyin kötü yönde değişimini gördüğünde eski kararından dönebilen insandır. Önceden önerilen bir programın geliştiricisi sonra önerilme nedenlerini çöpe attığında niye önermeye devam etsin ki?

Adamın içeriği genel olarak Linux, gizlilik ve açık kaynak odaklı. O yüzden önerileri genel kullanıcıya değil, daha çok bu kafaya hitap ediyor.

Fikir değiştirmesi de normal, teknoloji sürekli değişiyor. Dün önerdiğini bugün önermemesi çelişki değil, güncelleme aslında.

Fikirler değişir. Yeri gelince bilim de kendini yeniler ve güncellermiş. Siz fikirlerin esiri değil fikirler sizin esiriniz olsun. Bugün iyi olan yarın daha iyisi çıkınca öbür gün iyi olamayabilir. İzlediğiniz içeriklerden sizin yararınıza olanı alın yararınıza olmayanla ilgilenmeyin. Üretilen içerikler herkese hitap edecek değil.