Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Arkadaşlar merhaba, 16 yaşındayım ve karma cilde sahibim. 3-4 ay önce sivilceler biraz canımı sıktığı için küçük bir yüz bakımı rutini yaptım. Ancak ürünleri kullandığım süreç boyunca yüzümün daha çok sivilcelendiğini fark ettim. O yüzden şu an neredeyse kullandığım ürünlerin hiçbirini kullanmıyorum. Şunları kullanıyordum:

Nemlendirici: Bepanthol Derma
Güneş Kremi: L'Oréal Paris Revitalift Clinical
Neutrogena Hydro Boost Jel Yüz Temizleyici (Hiyalüronik Asit)
Maru-Derm C Vitamini Yüz Yıkama Jeli
Mia Klinika Salisilik Asit-Çay Ağacı Özü Serum

Bu dönem boyunca yaptığım programa uyarak kullandım. Sadece yüzüm çok yağlandığında Hydro Boost'u günde 3. kez kullandığım oluyordu. Dermatoloğa gitmem gerektiğini biliyorum; ancak gitmeden önce sizin de fikrinizi almak istedim. Programım şu şekildeydi. Sizce bu ürünlerden nemlendirici ve güneş kremi dışında en kullanılabilecek ürün ne? Şimdiden teşekkür ediyorum.

AKŞAM
Pazartesi
Mia Klinika

Salı
Maru-Derm C Jel

Çarşamba
Hydro Boost

Perşembe
Mia Klinika

Cuma
Maru-Derm C Jel

Cumartesi
Hydro Boost

Pazar
Maru-Derm C Jel

Rutin listeniz yeterli ve fazla diyebilirim fakat yaşınız henüz çok genç, sivilcelenmenin nedeni hormonlarınız olabilir. Bir süre yağlı yiyeceklerden uzak durun. Aşırı kafein tüketimi ve uyku düzeni de bozulduğunda bu durumu destekliyor.

Yağlanan cildi sabah ve akşam yüz yıkama sabunu/jel kullanarak temizleyebilirsiniz. Fazlasına gerek var mı yorum yapamıyorum. Doktorunuz daha sağlıklı bilgiler verecektir.

Bu yaşta cildiyeye gitmeden hiçbir şey kullanma bence
Bunun yaşla da bir ilgisi yok açıkçası. Genel olarak insanlar hastalıkları için tercih etseler de sivilce gibi gerçekten psikolojik açıdan yıpratıcı komplikasyonlar için de tercih edebilirsiniz. Muhtemelen bir ton malzeme ile aylar içinde alacağınız sonucu bedavadan bir tık pahalı (sigorta karşılamıyor ise) bütçe ile haftalara indirebilirsiniz.

Bir dönem biraz yağlı beslenmeye başlamıştım ve sonuçlarını da gördüm ancak onun dışında düzgün bir beslenme rutinim var diyebilirim hocam.
Rutin listeniz yeterli ve fazla diyebilirim fakat yaşınız henüz çok genç, sivilcelenmenin nedeni hormonlarınız olabilir. Bir süre yağlı yiyeceklerden uzak durun. Aşırı kafein tüketimi ve uyku düzeni de bozulduğunda bu durumu destekliyor.

Yağlanan cildi sabah ve akşam yüz yıkama sabunu/tonik kullanarak temizleyebilirsiniz. Fazlasına gerek var mı yorum yapamıyorum. Doktorunuz daha sağlıklı bilgiler verecektir.
Hocam fark yaratacak mı diye denemek istedim ürün kullanmayı, ilk başlarda değişim olmaya başlasa da sonradan patlak verdi. Aksi takdirde sivilcelenmeler şu anki duruma göre daha azdı diyebilirim. Biraz da ondan dolayı konuyu açtım. Beslenme konusuna daha dikkat edeceğim, teşekkür ederim :)

Yüz yıkama sabunum var ancak ailemle yaşadığımdan ne kadar hijyenik olacağı konusunda emin değilim. Ondan dolayı kullanmıyordum.

Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim, konuyu açma sebebim biraz da kullandığım ürünlerden çoğunlukta olumsuz etki bırakan ürün var mı sorusuna cevap bulmaktı.

Bir dönem biraz yağlı beslenmeye başlamıştım ve sonuçlarını da gördüm ancak onun dışında düzgün bir beslenme rutinim var diyebilirim hocam.

Hocam fark yaratacak mı diye denemek istedim ürün kullanmayı, ilk başlarda değişim olmaya başlasa da sonradan patlak verdi. Aksi takdirde sivilcelenmeler şu anki duruma göre daha azdı diyebilirim. Biraz da ondan dolayı konuyu açtım. Beslenme konusuna daha dikkat edeceğim, teşekkür ederim :)

Yüz yıkama sabunum var ancak ailemle yaşadığımdan ne kadar hijyenik olacağı konusunda emin değilim. Ondan dolayı kullanmıyordum.

Arkadaşlar tüm yorumlarınız için teşekkür ederim, konuyu açma sebebim biraz da kullandığım ürünlerden çoğunlukta olumsuz etki bırakan ürün var mı sorusuna cevap bulmaktı.

Uyku düzenin nasıl uyandığında güneş ışığı alıyor musun?

Uyku düzenin nasıl uyandığında güneş ışığı alıyor musun?
Uyku düzenim yaz geldiğinden dolayı biraz bozuldu hocam. Gece 5 gibi yatıp sabah 10 gibi kalkıyorum son 2 haftadır. Odama çılgın derecede güneş geldiği için stor perde alıp engellemeye çalışıyordum ancak güneş almamam sıkıntıysa açık bırakabilirim.

Hocam, genellikle hormonal değişikliklerden oluyor ama bir cildiye doktoruna görünmen şart. Hap tarzında ilaçlar veriyorlar, tedavi biraz uzun sürüyor ama değmeye başlıyor. En önemli detayı unutmayın, aklımdayken yazayım; yastık kılıflarını değiştirmek de sivilce gibi akneleri önler. 2 günde bir değiştirin.

Hocam, genellikle hormonal değişikliklerden oluyor ama bir cildiye doktoruna görünmen şart. Hap tarzında ilaçlar veriyorlar, tedavi biraz uzun sürüyor ama değmeye başlıyor. En önemli detayı unutmayın, aklımdayken yazayım; yastık kılıflarını değiştirmek de sivilce gibi akneleri önler. 2 günde bir değiştirin.
Baya kılıf aldım geçen gün böyle bir şeyden dolayı da olabileceğini düşünüp :D Teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Tedavi ortalama kaç ay sürüyor bu arada hocam?