Oltran

Üstün
Makaleler
11
Bugün bir konu açtım dilerseniz bakabilirsiniz profilden. Burası kalabalık olmasın diye atmak istemedim.
Yüz yüze üniversite planım var, hatta sınava başvuru da yaptım. Sizce gitmeli miyim cidden? Yüz yüze üniversite beni cidden değiştirir, bana iyi gelir mi?
Yalnızlıktan aklımı yitirmek üzereyim.

Korkmamın nedeni ne biliyor musunuz basitçe?
Ben, liseyi deli olarak görülerek geçirdim. Sonra ortaokulda safi zorbalandım. İnsanlarla aram hiçbir zaman iyi olmadı ve gerçek hayatta arkadaş diyebileceğim, derdimi anlatabileceğim kimse olmadı.

Ancak, tanıdığım insanlar ve en önemlisi psikiyatristim bunun bana çok iyi geleceğini söyledi.

Seni forumdan tanıyorum, o açtığın konuyu da okudum ve diyorum ki gitmezsen çok büyük hata olur. Uçarak git.

Yalnız şu terk edileceğim kafasından çıkman gerekiyor. Kafanda sürekli onu kurduğun için tahminimce istemeden insanların senden uzaklaşmasına neden oluyorsun. Sen farkında olmasan bile hareketlerin düşündüğün şeye göre şekillenir. Millette bunun kokusunu 2km öteden alıp soğuk davranabiliyor.

Mesela kız sana "Sen niye hesabını silmedin" yazdı diye canını sıkmışsın, kıza aynı hissi yansıtmışsın ve o da soğuk cevap vermiş. Milletin yazdığı şeyleri hep ciddiye almamayı aklına kazıman lazım. Hem kız sana soru sormuş kanka ne demesini istiyorsun ki? Yanlış anlama ama bu huyuna sinir oldum çünkü 16 yaşındayken bende böyleydim, ama lisede bıraktım.

Açtığın konuda @Chomusuke tam üstüne basmış. Artık depresif takılma ve o kadar derin düşünme işte. Bugüne kadar ne yaptıysan arkadaş kazandırmamış, tersini yapma zamanın gelmiş. Bu yavaş yavaş olacak bir şey elbette, kendini strese sokma yeter.

Bak NPOA diye bir İnci Sözlük hikayesi var. Adam tüm üniversitede başından geçenleri anlatıyor, 3-4K sayfalık bir PDF. İnternetten onu bulup indir ve oku. Başyapıt, yazarı modern Victor Hugo gibi ve abartmıyorum dünya görüşünü değiştiriyor.
Ona ek olarak gidip The OC tarzı gençlik filmleri izle, diyalogları kafana yedir. Senin kafa yapını mutlaka değiştirmen gerekiyor. Şimdi harekete geçersen üniversiteler açılana kadar 180 derece değişirsin. Aynı üniversite tutarsa oturup kahve içeriz seninle, benim hedef Ege Üni :)