Bütçe
65.000 TL

Faruk12

Becerikli
Selam arkadaşlar, katlanır telefonlar ilk çıktığı zamandan beri çok ilgimi çekiyor. Son çıkan modeller bir hayli hoşuma gitti, bu seriyle birlikte Z Flip serisine geçmeye karar verdim.

Şu an kullandığım telefon S21 FE Exynos model. Exynos 2100 beni ısınma konusunda hiç memnun etmedi. Oyun fazla olmamasına rağmen ısınan bir işlemci. Yeni geçeceğim telefonda da ısınma durumunun minimuma inmesini istiyorum. Exynos 2500, 3 nm teknolojisiyle üretilmiş; bu da daha az ısınma ve daha verimli olacağı anlamına geliyor teknik olarak. Exynos 2400 ise 4 nm teknolojisiyle üretilmiş, biraz daha güç tüketir ve bir tık daha fazla ısınır diyorlar. Şöyle düşünüyorum: Exynos 2400, S24 serisinde de kullanıldığı için daha optimize çalışabilir. Exynos 2500 ise daha yeni olduğu için optimizasyon sorunları daha fazla olabilir ve bu yüzden daha fazla ısınabilir belki. Kullanım senaryom şöyle: sosyal medya, YouTube ve günde yaklaşık 2 saat oyun. Oyun olarak oynadığım en ağır oyun Mobile Legends; yani öyle çok ağır bir oyun değil. Bu senaryoda hangi cihaz daha az ısınır acaba?

Tasarım olarak kılıfla kullanacağımı düşünerek Flip 7 daha çok hoşuma gidiyor. Bazıları Z Flip 6 önerdi fakat geçen senenin telefonuna göre bu modeller dayanıklılık anlamında daha da iyileştirildiği için performanstan bir tık vazgeçip dayanıklılığı seçmeye karar verdim.

Bütçem 65 bin TL. İki telefona da şöyle bir bakınca, FE modeli tasarım olarak daha hoşuma gidiyor fakat kılıf takınca bayağı çirkinleşiyor. Onun için kılıflı kullanacağımı varsayarak Flip 7’yi beğeniyorum. Şu anki fiyatları:
  • Flip 7: 60 bin TL
  • Flip 7 FE: 42 bin TL
İşlemcideki fark 18 bin TL eder mi? FE modelinde 8 GB RAM var, bu da düşündürüyor; uzun kullanımda sorun çıkarabilir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z Flip 7 FE alabilen, Z Flip 7 alabilir. Bir de, FE'ler kısılmış sürüm oluyor. Ekran kalitesi falan daha az o modellerde.

Bir de Flip değil de Fold alsanız? Fikir sadece. Hem cebe sığıyor, hem tablet kadar oluyor açılınca.

Z Flip 7 FE alabilen, Z Flip 7 alabilir. Bir de, FE'ler kısılmış sürüm oluyor. Ekran kalitesi falan daha az o modellerde.

Bir de Flip değil de Fold alsanız? Fikir sadece. Hem cebe sığıyor, hem tablet kadar oluyor açılınca.

Fold serisi hiç ilgimi çekmiyor. Zaten S Pen desteğini de kaldırmışlar yeni modellerde çok büyük bir eksi o da. İşlemcilerin hangisi daha az ısınır peki? Bilginiz var mı?

Fold serisi hiç ilgimi çekmiyor. Zaten S Pen desteğini de kaldırmışlar yeni modellerde çok büyük bir eksi o da. İşlemcilerin hangisi daha az ısınır peki? Bilginiz var mı?
Bende S24+ var, ve oyunlarda ısınıyor biraz. Brawl Stars'ta bile oluyor. Ama kısmıyor kendini 120 FPS oynayabiliyorum.
S20 FE Snapdragon vardı eskiden bende, onda ısınmıyordu bile.

Bende S24+ var, ve oyunlarda ısınıyor biraz. Brawl Stars'ta bile oluyor. Ama kısmıyor kendini 120 FPS oynayabiliyorum.
S20 FE Snapdragon vardı eskiden bende, onda ısınmıyordu bile.

S21 FE 120 FPS veriyor fakat 60 FPS'de ısınmasının iki katı hızda ısınıyor telefonu elime alamıyorum mecbur düşürüyorum.

Net bir sekilde birisi daha az isinir denemez.

Detaya inecek olursak 2400'un dokumu 4LPP. Bu Samsung Foundry'nin mobilde kullandigi 4nm icin en verimli dugumdur.

2500 ise SF3 bandindan geciyor. Bu da SF3P'den sonra en verimlisi. Fakat soyle bir problem var ki, 2500 uretilirken yield yani wafer verimi %30-40 idi. Bu deger cok dusuk. 3nm diye daha az isinir demek zor olur bu sebepten.

Eger isinmadan bu denli kaciniyorsaniz bence beklemekten baska care yok. 8 Gen 1'i yakan Samsung'un alelacele 4nm denemesiydi. FinFET'i optimize edemediler, EUV'ler yetersiz kullanildi vs. vs. 2500'un de hizli bir surecten gectigini ve yield'ini dusunursek yeni transistor tasarimina ragmen adam edilmemis olabilir.

GSMArena'nin yaptigi 3DMark stabilite testinde de GPU'su yuk altinda %40'in altina kadar dusmus mesela. Bu cok ciddi bir deger.

Farkı hissetmezsin bile, Exynos 2500 3nm olduğundan pil konusunda daha verimlidir ama hissedeceğini sanmıyorum. Ekran özellikleri aynı.

Hangisi daha cok icine sindiyse onu al. Gunluk kullanimda farki hissedecegini sanmam. Ben ikisini de almazdim sahsen 60.000 TL butcede.

İkisi de Exynos olduğu için ikisi de tam olarak sinmiyor. Hal böyle olunca bari daha az verip flip 7 FE alayım diyorum. Ama kılıfla kullanacağım zaman da hiç hoşuma gitmeyecek.

Farkı hissetmezsin bile, Exynos 2500 3nm olduğundan pil konusunda daha verimlidir ama hissedeceğini sanmıyorum. Ekran özellikleri aynı.

Gidip mağazadan inceleyeyim tekrardan ortadaki kat izi dokununca hangisinde daha az belliyse onu alırım belki.

İkisi de Exynos olduğu için ikisi de tam olarak sinmiyor. Hal böyle olunca bari daha az verip flip 7 FE alayım diyorum. Ama kılıfla kullanacağım zaman da hiç hoşuma gitmeyecek.

Gidip mağazadan inceleyeyim tekrardan ortadaki kat izi dokununca hangisinde daha az belliyse onu alırım belki.
Bence ikisini de alma. Parani daha iyi bir telefona harca derim. Bir de sonra satmak istesen kimse almiyor.