- Cihaz
- Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Z Fold 4 marka cep telefonum 25 Temmuz'da sıkıntı verdi 28'te servise verdim, normal kullanımda olmasına rağmen temmuz 2025'te telefonu güncelledikten sonra aniden şarj almayı kesti. Ara ara sinyali gidip geldi. Sürekli nem uyarısı verdi. Herhangi bir şekilde suyla teması olmamasına rağmen. Cihazı Diyarbakır'daki yetkili servise götürdüğümde, cihazın ana kartının arızalı olduğu ve önce 25000 TL tutarında bir ücret karşılığında değişiminin mümkün olduğu daha sonra ise aynı işlem için 18000 TL tarafıma bildirilmiştir. Araştırdığımda aynı ayda başka bir şehirdeki Samsung servisinde 15000 TL'ye anakart değişimi yapılmış. Samsung müşteri hizmetlerini aradığımda bana anakart değişim ücretini söylemeyeceğini bunu yerel servisin belirlediğini söyledi. Buradan şu anlamımı çıkarmalıyım aynı parçanın değişimi için her servis kendi kafasına göre mi fiyat belirliyor. Aynı parçanın İzmir'de daha ucuz ya da daha mı pahalı? Sabit bir fiyatı olmalı. Ayrıca sinyal gelmemesi ve şarj almaması durumu bir kullanıcı hatası değil; üretim kaynaklı kronik bir anakart arızası olup, birçok kullanıcıyı mağdur eden yaygın bir sorun. Şikayetvar'da buna benzer bir sürü sorun var.
29 Temmuz'da 16.50 gibi Samsung müşteri temsilcisi aradı. Şikayetvar üzerinde One UI 7 güncellemesinden sonra benimkine benzer sorunları olan insanlar olduğunu söylememe rağmen bu hataların kronik olmadığını söyledi. Anakartın parça fiyatını görüntüleyemediğini söyledi. Önce 25000 sonra 18.000 fiyat söylenmesine de bir şey diyemedi soruşturacakmış. Farklı Samsung servislerinde aynı işlemler işçilik bedeli yüzünden farklı fiyatlara yapılabilirmiş ki bence çok saçma. Yani telefonun anakart değişimi Diyarbakır'da 18000 farklı şehirde 25000 de olabilirmiş. Aşırı saçma bir argüman.
Hala müşteri hizmetleri tarafından aranmadım. Üstüne servisten arayıp gelip cihazı alın Müşteri hizmetleri kaydınız bizi bağlamıyor denerek başta 25000 dememişsizdir dediysek indirim yapmışız daha ne istiyorsunuz dendi. Bildiğiniz resmen azarlandım. Bir de arayan servis çalışanı hanımefendi neden kendi özel numarasından arıyor servisin numarası yerine. Hiç profesyonel bir yaklaşım değil.
29 Temmuz'da 16.50 gibi Samsung müşteri temsilcisi aradı. Şikayetvar üzerinde One UI 7 güncellemesinden sonra benimkine benzer sorunları olan insanlar olduğunu söylememe rağmen bu hataların kronik olmadığını söyledi. Anakartın parça fiyatını görüntüleyemediğini söyledi. Önce 25000 sonra 18.000 fiyat söylenmesine de bir şey diyemedi soruşturacakmış. Farklı Samsung servislerinde aynı işlemler işçilik bedeli yüzünden farklı fiyatlara yapılabilirmiş ki bence çok saçma. Yani telefonun anakart değişimi Diyarbakır'da 18000 farklı şehirde 25000 de olabilirmiş. Aşırı saçma bir argüman.
Hala müşteri hizmetleri tarafından aranmadım. Üstüne servisten arayıp gelip cihazı alın Müşteri hizmetleri kaydınız bizi bağlamıyor denerek başta 25000 dememişsizdir dediysek indirim yapmışız daha ne istiyorsunuz dendi. Bildiğiniz resmen azarlandım. Bir de arayan servis çalışanı hanımefendi neden kendi özel numarasından arıyor servisin numarası yerine. Hiç profesyonel bir yaklaşım değil.