Şimdi şöyle söyleyeyim, sosyal medya genel olarak zehirlemiş durumda. X zaten o kadar toksik insanlarla dolu ki, 10 dakika vakit geçirsen kanser oluyorsun. Instagram ise Reels videoları çıktıktan sonra 180 derece değişti diyebilirim; insanlar kaydırıp kaydırıp duruyor, sürekli duygu değişimi falan yaşıyorlar. Reddit'i söylememe bile gerek yok; malum yerlerde, tüm akraba, sülale falan meze edilmiş durumda, birbirlerine küfredip bunu mizah sanıyorlar.
İşte sorun burada başlıyor: Herkes sürü psikolojisine giriyor ve hangi taraf ağır basarsa, o taraftaki düşünceyi destekliyorlar. Önlerine ne gelirse tüketiyorlar ve bunu sorgulamıyorlar bile. Saçma sapan şekilde ünlü olmuş kişileri idol olarak belirliyorlar. Ayrıca o kadar iğrenç bir kitle ki, her an ölümüne savundukları düşünceyi satabiliyorlar. Bu şeyi çoğu kişi kabul ediyor: ‘Tamam, ben de kabul edeyim, bununla dalga geçiliyor, ben de dalga geçeyim, şuna küfür ediliyor, tamam, ben de edeyim ya...' O kadar rezil ve iğrenç paylaşımlar gördüm ve başkalarının da desteklediğini görünce gerçekten kendi adıma utandım.
Alay edilmeyecek, mizahı yapılmayacak (bunu yapınca da kara mizah diyorlar) şeyleri 3-5 gün gündem edip, iyice bir ego tatmini yaşadıktan sonra rafa kaldırıyorlar. Kabul ediyorum, bizim jenerasyonun çoğu bu şekilde ama bunu genele vurmak cahilliktir.