Yer
Cintra
Hocam ben de aynı kuşaktan olarak garip bir durum var. Durum şu ki, bizim kuşağımız kendilerinden bir önceki kuşak gibi gerici. Kendini düşünme kapsamında baktığımızda diğer kuşağa oranla daha fazla ancak hayat görüşü, siyasi felsefe, hukuk ve teknolojik alanda pek bir şey etmiyorlar. Ki özellikle savaş konusunda berbatlar! "Atatürkçüyüm!" diyerek Atatürk'ü tanımayan bir nesil yetişiyor. 1 sene evvel Nevşin Mengü'nün Z kuşağına "Faşist nesil" demesine içerlemiştim ancak şimdi daha iyi anlıyorum. Bizim neslimiz ne okuyor, okutuyor. Bizim neslimiz bir önceki nesil gibi kulaktan dolma bilgiye bayılıyor. Mesela, X'te "Tüm S* ö*sün" gibi paylaşımları yapan çok fazla insan var. Bu insanlar kendilerini Atatürkçü zannediyor ancak kendisinden bir haberler. Atatürk'e bakıldığında düşmanını düşman değil dost yapmaya çalışan bir insan. He tabii meseleyi anladığım nokta şu ki, Suriyeliler gerçekten ülke açısından bir tehdit. Bu insanlara baktığımda ne eğitimliler ne vatandaşlıkları var ne vergi ödüyorlar ne yardım yapıyorlar. Sözün kısası, boş insanlar. Bu sebeple gönderilmeleri şart. Ancak devletleri döndükten sonra bencil bir işlev ile hareket etmemiz mantıklı değil çünkü bizim orada yatırım yapmamız lazım. Adamlar şu anda yeni yeni kentleştiler. Bu sebeple çok fazla iş alanı açığı var ve bu alanı bizim Türk sermaye alabilir. Bu sayede daha hızlı büyürüz. Tabii bizim hükümet vergi alırsa...:censored:

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle söyleyeyim, sosyal medya genel olarak zehirlemiş durumda. X zaten o kadar toksik insanlarla dolu ki, 10 dakika vakit geçirsen kanser oluyorsun. Insta ise Reels videoları çıktıktan sonra 180 derece değişti diyebilirim; insanlar kaydırıp kaydırıp duruyor, sürekli duygu değişimi falan yaşıyorlar. Reddit'i söylememe bile gerek yok; malum yerlerde, tüm akraba, sülale falan meze edilmiş durumda, birbirlerine küfredip bunu mizah sanıyorlar.

İşte sorun burada başlıyor: herkes sürü psikolojisine giriyor ve hangi taraf ağır basarsa, o taraftaki düşünceyi destekliyorlar. Önlerine ne gelirse tüketiyorlar ve bunu sorgulamıyorlar bile. Saçma sapan şekilde ünlü olmuş kişileri idol olarak belirliyorlar. Ayrıca o kadar iğrenç bir kitle ki, her an ölümüne savundukları düşünceyi satabiliyorlar. Bu şeyi çoğu kişi kabul ediyor: ‘Tamam, ben de kabul edeyim, bununla dalga geçiliyor, ben de dalga geçeyim, şuna küfür ediliyor, tamam, ben de edeyim ya...’ O kadar rezil ve iğrenç paylaşımlar gördüm ve başkalarının da desteklediğini görünce gerçekten kendi adıma utandım.

Alay edilmeyecek, mizahı yapılmayacak (bunu yapınca da kara mizah diyorlar) şeyleri 3-5 gün gündem edip, iyice bir ego tatmini yaşadıktan sonra rafa kaldırıyorlar. Kabul ediyorum, bizim jenerasyonun çoğu bu şekilde ama bunu genele vurmak cahilliktir.

Şimdi şöyle söyleyeyim, sosyal medya genel olarak zehirlemiş durumda. X zaten o kadar toksik insanlarla dolu ki, 10 dakika vakit geçirsen kanser oluyorsun. Instagram ise Reels videoları çıktıktan sonra 180 derece değişti diyebilirim; insanlar kaydırıp kaydırıp duruyor, sürekli duygu değişimi falan yaşıyorlar. Reddit'i söylememe bile gerek yok; malum yerlerde, tüm akraba, sülale falan meze edilmiş durumda, birbirlerine küfredip bunu mizah sanıyorlar.

İşte sorun burada başlıyor: Herkes sürü psikolojisine giriyor ve hangi taraf ağır basarsa, o taraftaki düşünceyi destekliyorlar. Önlerine ne gelirse tüketiyorlar ve bunu sorgulamıyorlar bile. Saçma sapan şekilde ünlü olmuş kişileri idol olarak belirliyorlar. Ayrıca o kadar iğrenç bir kitle ki, her an ölümüne savundukları düşünceyi satabiliyorlar. Bu şeyi çoğu kişi kabul ediyor: ‘Tamam, ben de kabul edeyim, bununla dalga geçiliyor, ben de dalga geçeyim, şuna küfür ediliyor, tamam, ben de edeyim ya...' O kadar rezil ve iğrenç paylaşımlar gördüm ve başkalarının da desteklediğini görünce gerçekten kendi adıma utandım.

Alay edilmeyecek, mizahı yapılmayacak (bunu yapınca da kara mizah diyorlar) şeyleri 3-5 gün gündem edip, iyice bir ego tatmini yaşadıktan sonra rafa kaldırıyorlar. Kabul ediyorum, bizim jenerasyonun çoğu bu şekilde ama bunu genele vurmak cahilliktir.

Hocam sokakta gezdiğim insanların çoğuda dediğim şekilde. Mesela, babanız ve anneniz entelektüel kişiler değilse hayatınız epey zor. Bir kaç gün evvel eski sınıf arkadaşlarım ve mahalle arkadaşlarımı gördüm. Çocuklardan biri fisteke başlamış. Diğeri desen garip tatmin meraklısı biri olmuş. Tabii herkes böyle değil. Spor salonunda bir kişi ile tanıştım kendisiyle rahatça din muhabbeti edebildim mesela.

Hocam sokakta gezdiğim insanların çoğuda dediğim şekilde. Mesela, babanız ve anneniz entelektüel kişiler değilse hayatınız epey zor. Bir kaç gün evvel eski sınıf arkadaşlarım ve mahalle arkadaşlarımı gördüm. Çocuklardan biri fisteke başlamış. Diğeri desen garip tatmin meraklısı biri olmuş. Tabii herkes böyle değil. Spor salonunda bir kişi ile tanıştım kendisiyle rahatça din muhabbeti edebildim mesela.
İşte bunu z kuşağı üzerinden dillendirmeleri çok yanlış. Sakalına ak düşmüş dayılar bile neler yapıyor neler, haberlerde görüyoruz. Düzgün insan kalmadı memlekette.

Spor salonunda bir kişi ile tanıştım kendisiyle rahatça din muhabbeti edebildim mesela.
O tür insanlarla dost olmak lazım işte, az kaldı onlardan.

İşte bunu z kuşağı üzerinden dillendirmeleri çok yanlış. Sakalına ak düşmüş dayılar bile neler yapıyor neler, haberlerde görüyoruz. Düzgün insan kalmadı memlekette.
Hocam bizim kuşağımızda o dayıların kuşağından çok farklı değil.

Ek: İnsanlar kulaktan dolma bilgiyi çok seviyor. Ezmeyi veya ezdirmeyi çok seviyor. Tacizi meşrulaştırmayı seviyor. Komilik yaptığımda dönemde 2 iş yerinde çalıştım ve her 2 iş yerinde taciz meşrulaştırılıyordu.

Hocam bizim kuşağımızda o dayıların kuşağından çok farklı değil.

Ek: İnsanlar kulaktan dolma bilgiyi çok seviyor. Ezmeyi veya ezdirmeyi çok seviyor. Tacizi meşrulaştırmayı seviyor. Komilik yaptığımda dönemde 2 iş yerinde çalıştım ve her 2 iş yerinde taciz meşrulaştırılıyordu.
Daha derine inersen çok daha sapık düşünceler var ve karşımızdaki birinin bu düşünceye sahip olup olmadığını bilemiyor oluşumuz çok korkunç.

• Mevcut hükümetin ilgisizliği
Kendi vatandaşına daha az ilgi gösterirsen, kendi vatandaşının problemi yerine başkasınınkiyle ilgilenirsen böyle sonuçlar doğurur. Mültecilere vergisiz iş yeri sahibi olmayı vaad ederken millet kazandığının yarısından fazlasını vergiye ödüyor. Sağlık ocağına gidiyor, sırada Türk'ten çok yabancı ırk görünce psikolojik olarak rahatsız oluyor. Deprem olan bölgelerde millet kaçıncı kışını geçirirken devlet SSCB tipi binaları dikip; Suriye'ye de 2 katlı villa tipi bina dikerse. Anlaşılıyor işte Türkün değersizliği.

• Bilgi sahibi olmadan linç, fikir yürütme
Rastgele bir haber gir millet direkt galeyana düşüp, saldırıyor. Kimsede okuyup, araştırma isteği yok. Hazır olandan fikir yürütüp, doğruluk yanlışlığı düşünmüyorlar.

• Ebeveyn olmaması gereken bireylerin ebeveyn olması
Tableti, telefonu evladının eline verip 7 günden en az 3-5 saat bu cihazı elinden düşürmezse milletin beyni de ölür. Daha anne ve baba kendi içinde kavga ediyorsa çocuk da kavgacı olur. Anneden babadan ne görülüyorsa topluma da o tip yansıtılması çok büyük bir yüzdeye sahip. 10 yaşındaki bebe babasının küfürünü evde duyuyor sokaktaki bebelere küfür ediyor.

• Besinlerin kalitesizliği
  • Eğitimin kalitesizliği(Bu zaten en büyük sorun, sabahtan akşama kadar konuşsak da nafile. Hükümetimiz çok yaşasın eğitim sisteminin içinden geçti.)
  • Bazı insanların Türkiye'yi bitirmek istemesi

Arkadaşın dediği gibi kendi fikirleri veya düşünceleri yok. Bahsettiğimiz faşist kesim o kadar fikirsiz ve akılsız ki hiç bir şeyi tartıya koyamıyorlar, o konuda düşünmek/fikir yürütmek varken sadece parasına ve şöhretine bakan normalde toplumda yeri olmayan insanların fikrini benimsiyor. Tek sebebi de sosyal medyada o kişinin saçma sapan videolarını görmüş olması yoksa bu konular hakkında fikri bile olamayacak ergenler millete akıl veriyor. Sonuç da bu işte. Yaptıklarını havalı bir şey sanıyorlar halbuki hayallerindeki ülkelerde bu dediklerini dile getirseler bir daha meslek bulamazlar haberleri yok. O ülkeler de bu tarz fikirlere tolerans göstermediği için zaten milletin hayalindeki ülkeler listesindeler.