Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam ben de aynı kuşaktan olarak garip bir durum var. Durum şu ki, bizim kuşağımız kendilerinden bir önceki kuşak gibi gerici. Kendini düşünme kapsamında baktığımızda diğer kuşağa oranla daha fazla ancak hayat görüşü, siyasi felsefe, hukuk ve teknolojik alanda pek bir şey etmiyorlar. Ki özellikle savaş konusunda berbatlar! "Atatürkçüyüm!" diyerek Atatürk'ü tanımayan bir nesil yetişiyor. 1 sene evvel Nevşin Mengü'nün Z kuşağına "Faşist nesil" demesine içerlemiştim ancak şimdi daha iyi anlıyorum. Bizim neslimiz ne okuyor, okutuyor. Bizim neslimiz bir önceki nesil gibi kulaktan dolma bilgiye bayılıyor. Mesela, X'te "Tüm S* ö*sün" gibi paylaşımları yapan çok fazla insan var. Bu insanlar kendilerini Atatürkçü zannediyor ancak kendisinden bir haberler. Atatürk'e bakıldığında düşmanını düşman değil dost yapmaya çalışan bir insan. He tabii meseleyi anladığım nokta şu ki, Suriyeliler gerçekten ülke açısından bir tehdit. Bu insanlara baktığımda ne eğitimliler ne vatandaşlıkları var ne vergi ödüyorlar ne yardım yapıyorlar. Sözün kısası, boş insanlar. Bu sebeple gönderilmeleri şart. Ancak devletleri döndükten sonra bencil bir işlev ile hareket etmemiz mantıklı değil çünkü bizim orada yatırım yapmamız lazım. Adamlar şu anda yeni yeni kentleştiler. Bu sebeple çok fazla iş alanı açığı var ve bu alanı bizim Türk sermaye alabilir. Bu sayede daha hızlı büyürüz. Tabii bizim hükümet vergi alırsa...
Son düzenleyen: Moderatör: