Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
KaynakHedef GrupGünlük Ekran Süresi
TÜİK (11‑15 yaş)Z kuşağı gençleri~4 saat 36 dk (276 dk)
Türkiye genel kullanıcılar16‑74 yaş internet kullanıcıları~4 saat 4 dk – 5.5 saat
Global Gen Z (DemandSage)Gen Z (küresel)Ortalama 7 saat 18 dk
Global Gen Z (ExplodingTopics/Mastermind)Gen ZYaklaşık 9 saat

Sizin yargınız nesnel mi?
Farkında mısın? 15 yaşında girişimciler var. Şirket kuruyor ''internetten'' şu günde 5-4 saat kaydırılan yerden. Bu kötü bir şey mi? Belki internette kendine bir şey katıyorlar? Ben inançları araştırıyorum gecenin 4'ünde oyun oynamayı bırakınca. Japonca öğrenmeye çalışıyorum. Kötü bir şey mi?

15 yaşında birisin kilonla dalga geçilmiş kendi nesilini yargılıyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkında mısın? 15 yaşında girişimciler var. Şirket kuruyor "internetten" şu günde 5-4 saat kaydırılan yerden. Bu kötü bir şey mi? Belki internette kendine bir şey katıyorlar? Ben inançları araştırıyorum gecenin 4'ünde oyun oynamayı bırakınca. Japonca öğrenmeye çalışıyorum. Kötü bir şey mi?

200 gençden muhtemelen sadece 1'i dediğin gibi olabilir. 199 tanesi? TikTok ve Instagram ile geçen günler. Her gün akıp giden zaman. Hayatına yazık olan gençler ve daha niceleri?

Son düzenleyen: Moderatör:
KaynakHedef GrupGünlük Ekran Süresi
TÜİK (11‑15 yaş)Z kuşağı gençleri~4 saat 36 dk (276 dk)
Türkiye genel kullanıcılar16‑74 yaş internet kullanıcıları~4 saat 4 dk – 5.5 saat
Global Gen Z (DemandSage)Gen Z (küresel)Ortalama 7 saat 18 dk
Global Gen Z (ExplodingTopics/Mastermind)Gen ZYaklaşık 9 saat

Sizin yargınız nesnel mi?

Yazılımcılar gibi günlük işlerini bilgisayardan halleden insanların ekran seviyeleri oldukça yükseklerde, editör gibi gruplar içinde durum böyle. Bu insanların hepsi aptal ve düşünemeyen varlıklar mı şimdi? Ekran süresine göre hiçbir şey belirleyemezsiniz bazen o ekran süresini sizin gibi varlıklarla konuşmaya harcıyoruz. Küçük yaştaki çocukların eline zorla telefon tutuşturan anne babaları saymadım bile, durum o konuda ayrı bir vahim. Her yerde o kadar başarılı çocuklar varken, bu gözlemi mağarada falan yapmış olmanız gerek.

Yazılımcılar gibi günlük işlerini bilgisayardan halleden insanların ekran seviyeleri oldukça yükseklerde, editör gibi gruplar içinde durum böyle. Bu insanların hepsi aptal ve düşünemeyen varlıklar mı şimdi? Ekran süresine göre hiçbir şey belirleyemezsiniz bazen o ekran süresini sizin gibi varlıklarla konuşmaya harcıyoruz. Küçük yaştaki çocukların eline zorla telefon tutuşturan anne babaları saymadım bile, durum o konuda ayrı bir vahim. Her yerde o kadar başarılı çocuklar varken, bu gözlemi mağarada falan yapmış olmanız gerek.
O ekranı kullananların %90'ından fazlası editör değil, işini falan da halletmiyor. İstisnalar ile kaideyi değiştiremessin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.