Z kuşağını nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baran_glados
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
  • Etiketler Etiketler
    nasıl
Deprem her şehri etkilemedi o yüzden söylemedim ama etkilenen yerlerde bulunan nesil problemi hissetmiştir. 2010 doğumluysan 15 yaşındasın, 15 yaşımda şahsen mülteci dolu bir Türkiye görmek istemezdim. Irkçılık yapmıyorum ama nüfusun patlaması kesinlikle mültecilerden sonra oldu. Sınıflar 20 kişiyse 30 40 oldu, ucuz iş gücü görüldü. Ben çocukken hatırlıyorum köye bile Alman turist geliyordu şimdi Arapça konuşuluyor. Ben asla görmediğim kaos ortamını gördüm Suriye iç savaşından sonra zaten mahallede.

Depreme hatayda yakalandım. Onun dışında mülteci problemine gelirsek ben 5 yaşımdaykende vardılar 15 yaşımdada varlar o yüzden yorum yapamıyorum. Cidden iğrenç bir dönemde doğmuşum.

Depreme hatayda yakalandım. Onun dışında mülteci problemine gelirsek ben 5 yaşımdaykende vardılar 15 yaşımdada varlar o yüzden yorum yapamıyorum.
Doların oynaklığı, Steam'in dolara geçmesi falan hep çocukluğunuza denk gelmiş oluyor hocam her türlü siz çok farklısınız 2003 sonrasına göre. 2004 2005 desen anlarımda 2010 her türlü şanssız bence. 15 yaşımda ben bayram harçlığımla oyun alıyordum kalanla da dondurma alıyordum. Steam'den aynı oyun 800 + TL hayatta biriktiremem o parayı bayram harçlığı ile. 1000 TL harçlık veren yok zaten.

Ulan keşke 2008'de değil de 90'larda falan dogsaydim ya. O kadar güzel zamanlarmış ki, şimdikinden çok daha farklı bir Türkiye varmış o zamanlarda. Daha doğal ve bağımlılıktan en azından bir tık daha uzak zamanlarmış.

Doların oynaklığı, Steam'in dolara geçmesi falan hep çocukluğunuza denk gelmiş oluyor hocam her türlü siz çok farklısınız 2003 sonrasına göre. 2004 2005 desen anlarımda 2010 her türlü şanssız bence.

Gezi olaylarında 3 yaşındaydım, darbe olduğunda 6 yaşımdaydım, 2017 ekonomik krizlerinde 7 yaşındaydım, COVID döneminde 10 yaşımdaydım ve depremde 13 yaşımdaydım (Steam'ın dolara geçiş dönemindede 13 yaşındaydım). Her türlü şansızım cidden :(

2009 sonrası bayağı saçmalaştı.

2009 sonrası mı? 2004 ve sonrası direkt saçma.

Gezi olaylarında 3 yaşındaydım, darbe olduğunda 6 yaşımdaydım, 2017 ekonomik krizlerinde 7 yaşındaydım, COVID döneminde 10 yaşımdaydım ve depremde 13 yaşımdaydım (Steam'ın dolara geçiş dönemindede 13 yaşındaydım). Her türlü şansızım cidden :(

2009 sonrası mı? 2004 ve sonrası direkt saçma.
Çocuk kanallarının kapanma furyasının başladığı esnada da 6 yaşındaymışsınız. Ben de 8 yaşındaydım. Umarım vaktinizi güzel bir şekilde geçirmişsinizdir 6 yaşınıza kadar.

Gezi olaylarında 3 yaşındaydım, darbe olduğunda 6 yaşımdaydım, 2017 ekonomik krizlerinde 7 yaşındaydım, COVID döneminde 10 yaşımdaydım ve depremde 13 yaşımdaydım (Steam'ın dolara geçiş dönemindede 13 yaşındaydım). her türlü şansızım ciiden :(
Fiyat algısı yıkıldı zaten ben hala doları 20'den hesaplıyorum oyun 600 TL sanıyorum. :D
O oyuna çocukken 800TL versem beni döverlerdi.

Çocuk kanallarının kapanma furyasının başladığı esnada da 6 yaşındaymışsınız. Ben de 8 yaşındaydım. Umarım vaktinizi güzel bir şekilde geçirmişsinizdir 6 yaşınıza kadar.
Z kuşağının başı TV ile büyüdü 2004 sonrası telefonla diye düşünüyorum. Tabii bu kuşağın hatası değil TV bir yerden sonra çoğu kanalı kapandı kalitesizleşti.

Youtube Prime dönemlerine bende şahit oldum hem bilgisayar hem tablet vardı 7/24 YouTube'da takılıyordum.

Z kuşağının başı TV ile büyüdü 2004 sonrası telefonla diye düşünüyorum. Tabii bu kuşağın hatası değil TV bir yerden sonra çoğu kanalı kapandı kalitesizleşti.

Her ikisi de bence. 2006-2012 TV 2013 sonrası sosyal medya zaten.

Ben 2008'li olmama rağmen, özellikle 2018'e kadar bazen telefonla, çoğunlukla da TV ile büyüyen birisiyim. TV'deki çocuk kanallarının buna etkisi büyüktü.

TV de izliyordum arada hocam. Marsupilami, Caillou, ben10 veya bay becerekli falan vardı onları izliyordum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt