Z kuşağını kapsayan yıllar: 1997-2012 (bazı kaynaklara göre 1995-2010).
2001 doğumlu biri olarak Z kuşağının 2010’da değil, 2006’da sona erdiğini düşünüyorum. Benim için 2006 sonrası skibidi tuvalet kuşağı (Alfa kuşağı).

Z kuşağını nasıl bulduğuma gelince: müzik zevklerini, özellikle rap’i iğrenç buluyorum ve Instagram ile TikTok gibi saçma sapan sosyal medya platformlarına olan bağımlılıklarını da komik buluyorum.

Z kuşağını nasıl bulduğuma gelince: müzik zevklerini, özellikle rap’i iğrenç buluyorum
Her şeyi anladım da rap'in nesi var onu anlayamadım? Şu anki newschool rap'ten bahsediyorsanız düşüncenizde haklısınız lakin oldschool rap'e ve özellikle Türkçe rap'in üstatlarına bu şekilde hakaret edemezseniz bence.

Cumhuriyet tarihinin en dejenere, en muhafazakar ve cahil nesli. Eski nesiller de saçmalıyordu ama en azından edit izleyip fikir oluşturmuyordu. Geçen bir tanesi sormuş 16-19 ilişkisi pedofiliye girer mi??? LGBT bayraklı, she/her'lü, he/him'li, Kore karakterli onlarca hesap uzun uzun tartışıyorlar, girer mi, girmez mi, caiz mi değil mi? Bir de sokak köpeklerine kafayı takmışlar bu aralar. Telefonunu çıkar diyen dayıları mumla arayacağız.

Son düzenleme:
Cumhuriyet tarihinin en dejenere, en muhafazakar ve cahil nesli. Eski nesiller de saçmalıyordu ama en azından edit izleyip fikir oluşturmuyordu. Geçen bir tanesi sormuş 16-19 ilişkisi pedofiliye girer mi??? LGBT bayraklı, she/her'lü, he/him'li, Kore karakterli onlarca hesap uzun uzun tartışıyorlar, girer mi, girmez mi, caiz mi değil mi? Bir de sokak köpeklerine kafayı takmışlar bu aralar. Telefonunu çıkar diyen dayıları mumla arayacağız.
Muhafazakar :D?? Z kuşağından olmasam, inanacam dediğine, içinde bulunduğum nesil aksine en sorgulayan, her gördüğüne inanmayan(+40 jenerasyonun aksine 😉), ukalaca davranmayan(yine +40 jenerasyonun aksine ;)), +40 yaş jenerasyonda olduğu gibi, tartışma sonunda haksız olduğunu anlayınca "SeN kAç yAŞıNdaSıN BeN kAç yAşİnDaYıM" gibi saçma sapan bir argümanla tartışmayı bitirmeye çalışmayan ve dinlere de en aykırı nesildir. Çevrende gördüğün 3-5 kişiye bakıp da koca nesle yalan yanlış ithamda bulunman komikmiş, Z kuşağının ne olduğunu görmek istiyorsan sosyal medyadaki yorumlara bakman yeterli, bakalım muhafazakar mıymışız yoksa din karşıtı mı :D?

Ha sokak köpeklerine gelirsek, eğer bir gün çocuğun olur bisikletle, motosikletle ya da ne bileyim yayayken falan işine okuluna giderken köpek tarafından parçalanınca veya değersiz bir canlı yüzünden o bisikletle motosikletle kaza yapıp ölünce göreceğim ben seni. Benim canıma kast eden biri varsa ben de ona aynısını yaparım, yapmışlığım da vardır. Köpeklerin cılkı çıktı, Avrupa sokaklarında bir tane köpek göremezsin ama güzide ülkemizde dolu. Ha masumlar var zararsızı var ama büyük çoğunluğu sürü psikolojisiyle yaşıyor, biri saldırsa diğerleri de saldırıyor, biz masumlara bir şey yapılsın istemiyoruz zaten, adam olmayan, uyumayı hakeden, uyutulsun istiyoruz, bazı köpekler adam olmayacak kadar hırçın çünkü.

Son düzenleme: