Ne gibi hocam biraz daha açar mısınız?
Detaylar
Kim cevapladı?Kimse sıkıntılı falan değil. Sadece saçma olanlar daha çok gözünüze batıyor çünkü teknoloji gelişti. Bugün 18 yaşında bir ortalama artık yetişkin bundan 20 sene öncesine göre çok daha donanımlı, daha bilgili. Bunun en iyisi de en kötüsü de her zaman vardı, sadece eldeki imkanlara göre görünenler ya da yapılan hareketler farklı.
Benim yeni kuşakla bir derdim yok aksine severim ama ben 2003 yılında doğmuş biri olarak inanılmaz fazla Z kuşağı linci yedim ehliyet alırken bile hocam yeni nesili sevmiyorum dedi. 2003 ve öncesi doğanlar mesela ben 2003 doğumluyum benim arkadaşlarımın çoğu 2000 ve altı yıllarda doğanlar olduğundan benim hiç Z kuşağı ile alakam olmadı daha doğrusu olamadı. İlk telefonumu lise 1 ortaokul sonda alabildim. Ama siz 2010 olarak en fazla 2007'li arkadaşınız 2006'lı arkadaşınız vs. olur herhalde asıl Z kuşağı sizsiniz.
Sanmıyorum ya. 2000'li arkadaşım bile var
2010 telefonun çok kolay erişilebildiği yıllardı hiç sanmıyorum yani arafta olacağınıza ama Z kuşağından önce var olan sistemleri gördük diye düşünüyorum yeni hükümetin ilk geçiş dönemi de bence en çok bizde hissedildi o yüzden araf olan biziz gibi siz tamamen güncel sistemlere denk geldiniz.Sanmıyorum ya. 2000'li arkadaşım bile var. Asıl 2010 tam arata kalmış gibi geliyor bana tam böyle ortada.
2003'den sonrası inanılmaz sıkıntılı, aşırı saygısız, çalışmadan, tecrübe edinmeden hemen bir yere gelmek isteyen, hayat konusunda sabırsız bir topluluk. Tanrı bunların sonunu hayır etsin çünkü hiç iyi gözükmüyorlar. İş hayatında çatır çutur dökülüyorlar, eğitim konusunda en kalitesiz eğitimi alıyorlar.
Ancak bu çocukların bir konuda hakkını yememek lazım, en berbat dönemde doğdular, ekonomiden tut sosyolojik her imkandan çok uzaklar ve toplumun en kötü olduğu dönemdeler.
Kesinlikle genelleme yapmıyorum, pırlanta gibi çocuklarımız da var.
Ancak bu çocukların bir konuda hakkını yememek lazım, en berbat dönemde doğdular, ekonomiden tut sosyolojik her imkandan çok uzaklar ve toplumun en kötü olduğu dönemdeler.
Kesinlikle genelleme yapmıyorum, pırlanta gibi çocuklarımız da var.
2000'li arkadaşın vardır ama çok değil, benim 2003'ten sonra doğan çok az arkadaşım oldu çoğu büyüktü ve hayata atıldılar erkenden ben kaldım. Açıkçası çocukluğumun sizin çocukluğunuz ile alakası olmadığını düşünüyorum onu da geçtim kendi çocukluğumdaki Türkiye ile sizin çocukluğunuzdaki Türkiye'yi karşılaştırmak size de bana da haksızlık hocam. O yüzden 2003 ve sonrası diye ayırıyorum ben Z kuşağını.Sanmıyorum ya. 2000'li arkadaşım bile var. Asıl 2010 tam arafa kalmış gibi geliyor bana tam böyle ortada.
2003 dediğin gençliği hitabe, teog, mavi önlük, masa örtüsü yıkama ne varsa gördük. 2003 sonrası Lgs derken ip koptu. Ha bir bildikleri vardır kuşak tarihi seçenlerin ama bu tarihler Avrupa standartlarına göre belirleniyorsa Türkiye bence 5 6 yıl geriden geliyorsa bizde o Z kuşağı başlangıcı rahat 2002 2003 var hocam.
LA Knight
Üstün
Bence Z kuşağı o kadar kötü değil. Ülkenin daha kötü kuşakları var. Kötü kuşak sıralaması yapılacak olsa bile zirveyi açık ara 1950 kuşağı alır. 1920-1930 filan okey bir anda tekrar taş devrine dönen insanlar. Onun dışında 70 jenerasyonu da çok kötü. Akılları olsa bu 25 yıllık oluşumun olmasına vesile olmazlardı. Ondan sonra Z derim anca.
Her şeyi geçtim de korona dönemi böyle okul yıllarının en kritik zamanlarına denk gelen nesillere üzülüyorum. Çok kötü dönemlerdi. 12. sınıfta denk gelenler vardı üzülüyorlardı ama 12.sınıf müfredatı o kadar ağır değil asıl 11 ile 10 ile yakalananlar problem yaşadı ortaokul 8 lise 1 denk gelenler ondan da kötü.Bence Z kuşağı o kadar kötü değil. Ülkenin daha kötü kuşakları var. Kötü kuşak sıralaması yapılacak olsa bile zirveyi açık ara 1950 kuşağı alır. 1920-1930 filan okey bir anda tekrar taş devrine dönen insanlar. Onun dışında 70 jenerasyonu da çok kötü. Akılları olsa bu 25 yıllık oluşumun olmasına vesile olmazlardı. Ondan sonra Z derim anca.
Her şeyi geçtim de korona dönemi böyle okul yıllarının en kritik zamanlarına denk gelen nesillere üzülüyorum. Çok kötü dönemlerdi.
4.sınıfın 2.dönemi ve 5.sınıfı komple görmemiştik yani sadece 5.sınıfı canlı derslerle işliyorduk yarım yamalak. Sonra 6.sınıfa geçtiğimizde temelimizi otturturmak istediler ama daha kötü oldu deprem ve açık uçlu sorulara geçme vs.
4.sınıfın 2.dönemi ve 5.sınıfı komple görmemiştik yani sadece 5.sınıfı canlı derslerle işliyorduk yarım yamalak. Sonra 6.sınıfa geçtiğimizde temelimizi otturturmak istediler ama daha kötü oldu deprem ve açık uçlu sorulara geçme vs.
+Ortaokulu yarım yamalak bitirdik.
Deprem her şehri etkilemedi o yüzden söylemedim ama etkilenen yerlerde bulunan nesil problemi hissetmiştir. 2010 doğumluysan 15 yaşındasın, 15 yaşımda şahsen mülteci dolu bir Türkiye görmek istemezdim. Irkçılık yapmıyorum ama nüfusun patlaması kesinlikle mültecilerden sonra oldu. Sınıflar 20 kişiyse 30 40 oldu, ucuz iş gücü görüldü. Ben çocukken hatırlıyorum köye bile Alman turist geliyordu şimdi Arapça konuşuluyor. Böyle bir ortam farkında ben 2003 öncesi ve sonrasından aynı performans nasıl beklemeliyim ? Ben asla görmediğim kaos ortamını gördüm Suriye iç savaşından sonra zaten mahallede.4.sınıfın 2.dönemi ve 5.sınıfı komple görmemiştik yani sadece 5.sınıfı canlı derslerle işliyorduk yarım yamalak. Sonra 6.sınıfa geçtiğimizde temelimizi otturturmak istediler ama daha kötü oldu deprem ve açık uçlu sorulara geçme vs.
Ortaokul 8 harici bence hiç önemli değil. Keşke bana sınıf atlatsaydılar 5. sınıfta 96 ortalamam vardı ya boşuna yıl kaybı.4.sınıfın 2.dönemi ve 5.sınıfı komple görmemiştik yani sadece 5.sınıfı canlı derslerle işliyorduk yarım yamalak. Sonra 6.sınıfa geçtiğimizde temelimizi otturturmak istediler ama daha kötü oldu deprem ve açık uçlu sorulara geçme vs.
+Ortaokulu yarım yamalak bitirdik.