Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba.
Bugün nostaljinin ayarları ile oynayacağız.

Zamanında ve günümüzde tekel olmuş, ikonik veya spesifik bir yanı yüzünden "Anaaa laan bu vardı değil mi?" dedirtecek kulaklıkları yad etmek amaçlı böyle bir konu oluşturdum.
Nostalji haraslamak dışında boş bir konu olduğunu kabul ediyorum ^-^

Logitech G332 ve G432

1781946488734.webp

1781946550152.webp

Zamanının giriş-orta segmenti gibi bir şeyiydi. Rampage çöplüğünden biraz daha dışarı çıkmak isteyenler buna bakıyordu.
Bu yıllarda Let's play içeriği için mikrofonlu kulaklık gerekiyordu. Bu da listenin başlarında oluyordu.
Bilinenin aksine G432, G332'nin mavi versiyonu değildir. 7.1 Surround ses desteği farkı falan vardı. Şu an bakınca lüzumsuz ancak o zamanlarda "7.1" dediğimiz şey marketing aracıydı.
Vatan gibi mağazalarda deneyimledim. Kulakta kalas gibi duruyor ancak Ped'leri terletecek gibi hissettirmiyordu.

HyperX Cloud II

1781946918454.webp

Yaa sen bir tanesin. :)
Gereksiz bilgi: Bu kulaklık ufak bir revizyon aldı. Kingston ve HP olarak iki üretici ayrımı var. Aralarındaki farkı tam bilmiyorum.
Ben bunu yıllar yıllar önce "ucuz alacak kadar zengin değilim" diyerek seçmiştim. 6-7 yıl dayandı. En son menteşelerinden patlayınca değiştirdim.
Zamanında "E-sporcu" kulaklığı olarak geçen ve ara sıra YouTuber'ların kullandığı kulaklık. İşin garibi o zamanlarda ürün inceleme konsepti pek olmadığından alan kişiler ne bekleyeceğini bilmiyordu.
Bu kulaklık kötü bir müzik, harika bir oyun kulaklığıdır. Kalibrasyonu o kadar iyi ki görmediğim adamı vurmuşluğum var. Mikrofonu leş gibi, malzeme kalitesi iyi.
Günümüzde kullanılır ancak alınır mı çok şüpheli bir soru. Çok ucuza 2. el temizini bulursanız ve sadece oyun oynama amacınız varsa evet.
Günümüzde çoğu kulaklığın oyun performansını Cloud 2 ile referans alabilirsiniz. Yurdum insanı Cloud 2'yi çok kullandı, o yüzden karakterine hakim.

İlk kez bu kulaklığı Leaf Gaming'den görmüştüm. Aha o mistik video. :) Galiba hala aynı kulaklığı kullanıyor xD

Rampage SN-RW1

1781947522438.webp

Fiyat-performans konusunda öncüdür. Biraz daha gurme hissetmek isterseniz bu kulaklığa yöneliyordunuz çünkü bas orantılı titreşim motoru vardı. Bas girince kulaklık titreşim veriyordu.
SN-RW2 gibi daha yüksek sayılı modeller vardı ancak onlar downgrade gibi bir şeydi.
Mikrofonu inanılmaz kaliteliydi. Kulaklığın kendi ses kalitesinden çok mikrofonu vardı diyebilirim.
7.1 olması, ışıklı olması falan artıydı döneminde.
Ancak şöyle bir şey var; bu kulaklık hardcore fason. Daha pahalı versiyonu MSI DS502 ve birkaç Çinli kopyası vardı.

1781947773768.webp

Ben de Cloud 2'den önce 2-3 yıl falan kullandım galiba. En son dahili ses kartı patlayınca mikrofonu için arkadaşıma vermiştim. Şu an kulaklığın akıbetini bilmiyorum.

Razer Kraken Chroma

1781947973611.webp

Zamanında Chroma olmayan versiyonu ne kadar yaygındı bilmiyorum.
Dümdüz zengin kulaklığıdır. Razer, RGB dediğimiz kültürün bir ürünüdür. Bunun ekmeğini hala yiyor. Razer Kraken V2 ve Cloud 2 arasında kalmıştım. V3 Kraken (wired) bayağı çuvalladı diye biliyorum.

Şu ikonik videoyu da bırakayım :)

Razer Hammerhead SERİSİ (Kablolu)

1781951207107.webp

1781951230363.webp

Razer markasının bir dönem popüler olmasından bahsetmiştim. Bu da o popülerite yüzünden tercih edilmişti.
Kulak üstü sevmeyenler bunları tercih ediyordu.
Şu an bakınca çift silikon olayı dikkatimi çekti. Zamanında da V2'nin kalın kablosu dikkatimi çekmişti.
@Simon tanıdık geldi mi?

SteelSeries Siberia V2

1781948277744.webp

Bunu pek kullanan görmedim ancak az biraz görüyordum.
Hakkında pek bilgim yok, sadece "bunu görüyordum ne ola ki" deyip Vatan'da takmıştım. Kalas gibiydi. Günümüz SteelSeries'ler ile alakası yoktu.
E-Sporcularda sık görülüyor diye alındığına eminim.

Snopy SN-338 ve fason türevleri

1781948513188.webp

Zamanında ucuz mikrofonlu kulaklık arayanların tercihiydi.
Ben de kullanmıştım. Kalitesi hakkında, boş plastik demek dışında bir şey diyemem ancak iyi hizmet ediyordu.

Razer Tiamat 7.1 SERİSİ

1781948992204.webp

1781949022208.webp

1781949039949.webp

İSMET BU NE?
SteelSeries Arctis Nova Pro, kalk ayağı büyüğün geldi!
Bu hayvanatta 2 sürücü yoktu. Sağ-sol toplam 10 sürücülü bir danaydı! Deneyimlemeyi çok istiyorum. Deneyen varsa tadını söylesin lütfen.
TR'de bunu görmedim ancak "en pahalı ne var ki" deyince hep kafama çarpıyordu.
Günümüzde çıksa SteelSeries Arctis Nova Pro şımarıklığının ağzına çakardı, eminim.

STRIX Centurion 7.1 ve ASUS STRIX 7.1

1781949369480.webp

1781949386131.webp

Bu kulaklık aslen ROG ve STRIX birleşmeden öncesine ait. Mirasını ROG Centurion devam ettirdi.
Razer Tiamat tarzı bir kulaklıktı. Yine en pahalı kulaklıklar arasındaydı ve TR'de pek görmedim.
Bunun da tadını merak ediyorum.

Şimdi vitesi biraz ileri takıp günümüze yaklaşalım.

Razer BlackShark V2X

1781949727343.webp

Bu kulaklık hala var. Bir dönem fiyat-performans olması dolayısıyla çok öneriliyordu. Bu postu ileride göreceklere selam. :)
Ben de denemiştim. Yarı kumaş pedleri bayağı farklılık yaratıyordu.
F/P kulaklık arayan topluluğun bitki örtüsü diyebilirim.

SteelSeries Arctis Prime

1781949838007.webp

Kulaklıkların 2JZ'si, RB26DETT'i diyebileceğim bir yaratıktı.
DAC/AMP ünitesi ile kullanıldığında haddini aşıp üst seviye kulaklıklara kafa tutuyordu. Çünkü bu kulaklık Nova Pro ile aynı sürücüleri kullanıyordu. Ama bu sürücüleri yeterince besleyemediği için ortalama bir headset olarak kalıyor.
Ömrünün sonlarında doğru 1.800-2.300 arası fiyatı vardı. Cloud 2 ve 3 ile çok benzerdi.
Bu kulaklığı kullanıyorsanız şanslısınız. DAC/AMP ile kullanırsanız upgrade etmenize gerek kalmaz.

SteelSeries Arctis Nova Pro WİRED

1781950155198.webp

@Quezzynin zamanında 6.7K'ye paylaştığı kulaklıktır. Ben de oradan çöktüm. Bu tarz bir fiyata aldıysanız harika.
Ses kalitesi piyasanın en iyisi gibi bir şey. Bilinenin aksine Nova Pro Wireless ile aynı sürücü olmasına rağmen Wired daha iyi ses verir. Çok fazla incelemesine baktım. (Wireless'ı kablolu bağlasanız da değişmiyor). Nova Pro Omni'den de daha üstündür muhtemelen. Elite'den emin değilim, onun sürücüleri daha verimli.
Arctis Prime ile aynı sürücüleri kullandığından bahsetmiştim. DAC/AMP kutuya dahil gelen ekstra premium versiyon bu.

HyperX Cloud 3 WIRED

1781950463510.webp

Cloud 3'ün mirasını taşıyan kulaklık. Bunu da 2 yıl kadar kullandım.
Cloud 2'den daha kötü bir müzik kulaklığı, daha iyi bir oyun kulaklığı. Mikrofonu ve ergonomisi fırlamış! Ancak sürücü hala Cloud 2 ile aynı diye biliyorum.
@utkuversus bu yüzden pek beğenmez kendisini.
Bir dönem F/P dengesi bayağı iyiydi. Saf oyun kulaklığı arıyorsanız en iyi seçenekti. Nova Pro Wired kullanan birisi olarak farkı anlamak için çok didiklemem gerekiyordu, öyle söyleyim.
Biraz EQ ayarı yapınca daha iyi müzik performansı vermeye başladı. HXP dosyası hala duruyor. Onu paylaşabilsem atardım :/

HyperX Cloud 3 S

1781951045925.webp

F/P oranı olarak sürekli karşımıza çıkan kulaklık.
Cloud 3 Wireless'daki kusurların tolere edilmiş versiyonudur.
Yine saf ses kasma kulaklığıdır diyebilirim.

BİTTİ.
Nostalji sömürüsünün sonuna geldik.
Sizin bu tarz G.O.A.T. dediğiniz kulaklıklar neler? Veya neleri unuttum? Hadi tartışalım.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zamanında SS Siberia almaya çok niyetlenmiştim özellikle de aşağıdaki rengini. Tabii o zaman 200₺ gibi bir fyatı vardı. Bende de para yoktu, babama dediydim alalım edelim o da bim'den bir tane Sony MDR-ZX110AP alıp getirmişti. Hala içimde kalan bir üründür. Şu anda kafamızda 16/17k'lık fenasal aletler olsa da şunların tadı tabii ki de alınamayacak.

1781955494168.webp

SN-RW1 o mikrofonla hala piyasanın %95'inden daha iyi yalnız. Günümüz merdivenaltı/marka kulaklıkların düştüğü durumu görünce mumla arıyoruz uygun fiyata satıldığı günleri. MSI DS502 versiyonunu da kullandım Rampage versiyonunu da kullandım. İnanılmaz bir F/P ürünü. Bugün asla hiçbir fason ürünün ulaşamayacağı bir seviye. Bir de Drop Plus vardı, onu da iyi önermiştik zamanında. Hala kullanıyor insanlar bu kulaklıkları ve inanılmaz memnunlar.

Sözün özü, G.O.A.T. tabirinin sözlük karşılığıdır RW1.

Son düzenleme: